برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

يك مسوول: تمرينات سخت ورزشي در طول ساعات روزه داري، توصيه نمي‌شود

ورزش. داخلي. رمضان. تغذيه ورزشكاران
بيرجند- رييس دانشكده تربيت بدني دانشگاه بيرجند گفت: انجام تمرينات سخت ورزشي در طول ساعات روزه داري، به سلامت ورزشكاران لطمه وارد مي‌كند.

محمد اسماعيل افضل پور دوشنبه در گفت و گو با افزود: با توجه به اينكه ماه مبارك رمضان امسال، در فصل تابستان و در يك فاصله زماني ‪ ۱۵‬تا ‪۱۶‬ ساعت در روز مي‌باشد، لذا انجام تمرينات سخت و سنگين تعادل مايعاتي و غذايي ورزشكاران را، بر هم مي‌زند.

وي گفت: بهتر است مربيان، برنامه تمرينات را به ابتداي صبح، بعد از افطار يا يكي دو ساعت قبل از افطار موكول كنند.

افضل پور در بخش ديگري در خصوص نوع تغذيه ورزشكاران در ماه مبارك رمضان نيز گفت: بهتر است ورزشكاران در اين ماه همچون ديگر ايام در روز، سه وعده غذايي با محوريت استفاده از كربوهيدرات‌ها (هيدرات‌هاي كربن يا مواد قندي) را مورد استفاده قرار دهند.

وي ضمن بيان اينكه كربوهيدراتها در بدن، بيشتر به عنوان مولكول‌هاي ذخيره كننده انرژي عمل مي‌كنند، افزود: اين خانواده غذايي كم حجم و زود هضم مي باشند و علاوه بر آنكه خيلي به انرژي تبديل مي‌شوند، مازاد آن نيز به ساير سوخت‌هاي مورد نياز بدن و از جمله پروتيين‌ها تبديل مي‌شود.

به گفته اين كارشناس تربيت بدني: كربوهيدراتها در مواد خوراكي نظير خرما، عسل، شريني جات، كشمش، نشاسته، برنج، ماكاروني و نان وجود دارند كه البته در مواد قندي، زود هضم مي‌باشند.

افضل پور در خصوص ترتيب سه وعده غذايي نيز گفت: ورزشكاراني كه قرار است بلافاصله بعد از افطار به فعاليت‌هاي ورزشي بپردازند، بهتر است وعده غذايي افطار بسيار سبك، پرانرژي و زود هضم باشد كه در اين صورت مواد قندي، خرما، عسل، شيريني جات، كشمش، و مايعات نظير چاي و آب ميوه توصيه مي‌شود.

وي افزود: بعد از فعاليت ورزشي شام اين افراد بايد كامل و در كنار كربوهيدراتها، مواد پروتييني و چربي ها، مواد معدني و سبزيجات باشد.

افضل پور تصريح كرد: در سحر نيز ورزشكاران نبايد به صرف اينكه چند ساعتي از صرف شام شان گذشته، آن را قطع كنند يا به واسطه روز پرتلاش فردا، معده خود را با حجم زياد پرنمايند.

به گفته وي: بهتر است در سحر ورزشكاران از سرخ كردني‌ها كه داراي چربي زياد هستند و نيز خوراكي‌هاي آب پز شده، استفاده كنند.

افضل پور در ادامه در خصوص تغذيه ورزشكاراني كه با فاصله زياد بعد از افطار مي‌خواهند به فعاليت ورزشي بپردازند نيز، گفت: ورزشكاراني كه سه يا چهار ساعت بعد از افطار، قرار است به فعاليت ورزشي بپردازند، بهتر است وعده افطارشان بسيار كامل باشد و استفاده از برنج و ماكاروني در كنار ساير مواد قندي توصيه مي‌شود.

در خصوص وعده شام اين افراد نيز وي افزود: از آنجا كه اين ورزشكاران انرژي زيادي در حين انجام فعاليت ورزشي از دست داده‌اند بهتر است شام را كامل استفاده كنند و سحر نيز مانند موارد قبلي مي‌باشد.ك/‪۳‬



تاریخ: 1389/5/25
کلمات کلیدی:
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: