/مسابقات کاراته قهرمانی آسیا - چین/ کاتا مردود، کومیته انفرادی مشروط و کومیته تیمی شاگرد اول جام دوازدهم
خبرگزاری فارس: در دوازدهمین دوره مسابقات کاراته قهرمانی بزرگسالان مردان آسیا در بخش کاتا مدالی برای ایران بهدست نیامد، کومیتهروهای انفرادی عملکرد چندان موفقی نداشتند؛ اما کومیته تیمی قهرمان شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، نگاهی به پرونده کاراته ایران در مسابقات آسیایی مختلف نشان میدهد که همواره با افت و خیزهای فراوانی مواجه بودیم که این بار نیز مستثنی از دورههای قبل نبوده است.
*تیم ملی ایران که در دوره گذشته با هدایت علیرضا سلیمانی با 6 مدال طلا و یک برنز کومیته، دهه 80 را به پایان برده بود امسال با رهبری محمد بهرامی به 3 طلا و 2 برنز رسید.
*در مسابقات 1390 گانجو چین نفراتی مثل حامد زیگساری نایب قهرمان جهان و وحید حسنی پور که خیلیها معتقد بودند حقش برای اعزام به گوانگجو تضییع شده است، در همان دور نخست حذف شدند.
*امیر مهدی زاده که بسیاری از کارشناسان او را امیر کاراته میدانند و رقیب سرسختی برای حسین روحانی قهرمان جهان است، بعد از حذف در بازیهای آسیایی گوانگجو در چین نیز نتوانست درخشش چندانی داشته باشد و با شکست دوباره مقابل قزاقستان به مقام سوم بسنده کرد.
*مهدی سلطانی نیز که برای اولین بار در بخش کومیته انفرادی آسیا شرکت می کرد با شکست برابر مالزی نتوانست مدالی بهتر از برنز کسب کند. این روزها مالزی با مدیریت فنی الیوا مدرس فدراسیون جهانی روند روبه رشدی را طی میکند.
*سعید فرخی که 2 طلا و یک برنز قاره کهن را در کارنامه داشت شمار طلاهای خود را به 3 رساند تا مرد طلایی کاراته ایران در آسیا لقب بگیرد. او که یک برنز جهان هم دارد در مسابقات جهانی سال گذشته صربستان حذف شده بود.
*ذبیح الله پورشیب نیز که در گوانگجو و دوره گذشته مسابقات قهرمانی آسیا طلا گرفته بود این بار هم سکوی نخست را از آن خود کرد تا کمی از افت ایران نسبت به دوره قبل کاسته شود. او که برای اعزام به بازیهای آسیایی بارها مسابقه انتخابی زد در هر میدان بینالمللی بیشتر از قبل توانایی خود را ثابت میکند.
*درست است که در بخش کومیته انفرادی انتظارات برآورده نشد اما کومیته تیمی توانست جبران مافات کند و با تکرار طلای دوره گذشته پرچم ایران را به اهتزاز درآورد. از نکات قابل توجه این مسابقات شکست تیم ژاپن مقابل چین و از دست دادن فینال مسابقات بود. به نظر میرسد چین قهرمان المپیکهای مختلف در کاراته نیز کم کم در حال تبدیل شدن به یک قدرت برتر است.
*در بخش کاتای این دوره از رقابتها نیز همانند کومیته انفرادی با سیر نزولی مواجه بودیم به طوریکه مدال نقره بخش تیمی و برنز دوره گذشته شاهچراغی این بار از دست رفت.
*داستان افت و خیز کاراته ایران در سالهای گذشته نیز دیده شده است. تیم ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا سنگاپور در سال 1378 با 6 مدال طلا، یک نقره و 2 برنز عملکرد درخشانی داشت؛ اما در مسابقات قهرمانی آسیا مالزی در سال 1380 این تعداد مدال به یک طلا، 3 نقره و 3 برنز کاهش یافت. (فقط بخش کومیته)
*این اتفاق در رقابتهای اخیر و دوره گذشته نیز افتاده است. در مسابقات کاراته قهرمانی آسیا در فوشان چین سهم مدالهای ایران 6 طلا و یک برنز بود؛ اما در رقابتهای گانجو چین این مدالها به 3 طلا و 2 برنز کاهش یافت.(بخش کومیته)
** افت و خیزهای تکراری
*مسابقات قهرمانی آسیا در سنگاپور سال 1378
6طلا، یک نقره و 2 برنز
یوسف عطایی مدال طلای وزن 55- کیلوگرم
روح الله اسفندیاری مدال طلای وزن 60- کیلوگرم
مجید عبدالحسینی مدال برنز وزن 65- کیلوگرم
مهدی عموزاده مدال طلای وزن 70- کیلوگرم
علیرضا کتیرایی مدال طلای وزن 75- کیلوگرم
علی شاطرزاده مدال طلای وزن 80- کیلوگرم
بنیامین باهر مدال طلای وزن 80+ کیلوگرم
مازیار فریدخمامی مدال نقره وزن آزاد
کومیته تیمی برنز
*مسابقات قهرمانی آسیا در مالزی سال 1380
یک طلا، 3 نقره و 3 برنز
علیرضا ساریخانی مدال برنز وزن 65- کیلوگرم
جاسم ویشگاهی مدال نقره وزن 70- کیلوگرم
ناصر خواجه حسینی مدال برنز وزن 75- کیلوگرم
علی شاطرزاده مدال نقره وزن 80- کیلوگرم
مهران بهنام فر مدال نقره وزن 80+ کیلوگرم
حسن شاطرزاده مدال طلای وزن آزاد
کومیته تیمی برنز
*مسابقات قهرمانی آسیا فوشان چین - سال 88
6 طلا و یک برنز
محمد قاسمی مدال طلای وزن 55- کیلوگرم
محمدرضا غروبی مدال طلای وزن 60- کیلوگرم
حسن غفاری مدال برنز وزن 65- کیلوگرم
سعید فرخی مدال طلای وزن 70- کیلوگرم
نادر جودت مدال طلای وزن 80- کیلوگرم
ذبیح الله پورشیب مدال طلای وزن 80+ کیلوگرم
کومیته تیمی: مدال طلا
کاتای انفرادی: داود شاهچراغی برنز
کاتای تیمی: تیم تهران مدال نقره
*مسابقات قهرمانی آسیا گانجو چین - سال 1390
2 طلا و 2 برنز
وحید حسنیپور در وزن 55- کیلوگرم حذف شد(دور اول به اردن باخت و حذف شد.)
امیر مهدیزاده در وزن 60- کیلوگرم برنز کسب کرد(ویتنام و سنگاپور را برد و به قزاقستان باخت. در جدول بازنده ها کویت را برد.)
حامد زیگساری در وزن 67- کیلوگرم حذف شد(دور اول به مالزی باخت و حذف شد.)
سعید فرخی در وزن 75- کیلوگرم طلا گرفت(هندوستان، سریلانکا، کویت، ژاپن و چین برد.)
مهدی سلطانی در وزن 84- کیلوگرم سوم شد(قطر را برد و به مالزی باخت. در جدول بازنده ها سریلانکا و ژاپن را برد و برنز گرفت.)
ذبیح الله پورشیب در وزن 84+ کیلوگرم قهرمان شد(نپال، قزاقستان، ژاپن و ازبکستان را شکست داد.)
تیم کومیته مردان: مدال طلا(اردن، قزاقستان، کره جنوبی و چین را شکست داد.)
کاتای انفرادی: داود شاهچراغی حذف شد.(مقابل مالزی و ژاپن شکست خورد.)
کاتای تیمی: تیم تبریز حذف شد.(عربستان و تایوان را برد و به اندونزی باخت.)
انتهای پیام/م