کاتا از یک قدمی مدال طلا برگشت نیکوخصلت: اگر کاراته ایران قوی نبود نمیتوانست شوک وارد شده را جبران کند
خبرگزاری فارس: دبیر فنی سازمان تیمهای ملی کاراته گفت: چون تیم ایران قوی بود توانست شوکی که در ابتدای مسابقات بزرگسالان به وجود آمد را جبران کند.
سعید نیکوخصلت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس به آنالیز نتایج بهدست آمده تیم ملی در مسابقات قهرمانی کاراته آسیا در چین پرداخت:
*مشکلات گستردهتر از شنیدهها بود
مشکلات تیم ملی کاراته به مراتب بیشتر از آنچه بود که شما دیدید و شنیدید و با وجود همه آنها بازده کاری تیم خیلی خوب بود و من صددرصد از عملکرد بچهها راضی هستم. تیم خیلی دیر اعزام شد و این درحالی بود که فاصله زمانی ایران و چین خیلی زیاد است و این مسئله مشکلات زیادی را برای کاراتهکاران ایجاد کرد. قرعهکشیها خیلی مشکوک بود، حتی ژاپن و قزاقستان به این مسئله اعتراض داشتند. سایر موارد مثل مشکلات تدارکاتی نیز باید از سوی خود رئیس فدراسیون توضیح داده شود.
*دوره گذشته تیم حاشیه نداشت
در دوره گذشته مسابقات آسیایی تیم یک هفته زودتر در ماکائو اردو زد و در اردوها حاشیهای وجود نداشت. این دوره حتی اگر ما یک تدارکاتی سبک مثل آذربایجان داشتیم بدون شک در عملکرد تیم تاثیرگذار بود. حضور تیم جوانان در کمپ یونان بسیار خوب بود، کوچ یک مربی در یک میدان خارجی به اندازه 3 هفته تمرین خوب ارزش دارد.
* 90 درصد از مدالآوران در یک جدول بودند
اگر به لحاظ آماری 100 بار دیگر مسابقات قهرمانی آسیا قرعهکشی شود شاید یک درصد هم این قرعه تکرار نشود. 90 درصد از کاراتهکاران برتر رقابتهای قهرمانی کشور دوره قبل و بازیهای گوانگجو در یک سوی جدول قرار گرفته بودند. البته این حق چینیهاست، آنها در عرض 3 سال 4 بار میزبانی مسابقات آسیایی را برعهده گرفته اند. خود ژاپن در 20 سال گذشته آنقدر میزبان نشده است. من این مشکل را به الیوا مدرس جهانی و فرناندو نماینده فدراسیون جهانی و مسئول کمیته برگزاری انتقال دادم و قرار شد که به فدراسیون جهانی ارائه شود.
*نقدها منصفانه بود
درست است که تیم ملی ایران نسبت به دوره قبل نتایج کمرنگتری را کسب کرد؛ اما خوشبختانه انتقاداتی که صورت گرفت کاملاً منصفانه بود. کاراته ایران در این چند ماه گذشته متاثر از اتفاقاتی بود که در ورزش ایران افتاد. در این مدت این رشته وارد حواشی شد که مسئولان باید وساطت میکردند. کاراته نیاز به یک اتحاد درونی دارد، به نظر من مسائل اخلاقی حاکم در این رشته از کسب مدال مهمتر است. اگر ما قانونمند عمل کنیم دیگر هیچکس گلهمند نخواهد بود و میزان تنشها تا حدود زیادی کاهش مییابد.
*جوانان بعد از 20 ساعت خوب نتیجه گرفتند
20 ساعت از استقرار جوانان گذشته بود که آنها توانستند در مسابقات قهرمانی آسیا نتایج خوبی بگیرند، آنها در روز دوم بهتر بودند. با این نتایج کاراتهکاران دیگر کشورها تمامی تمرکز خود را روی ایران گذاشتند و همین مسئله فشار را بر روی تیم بزرگسالان زیاد کرد.
*سفر بزرگسالان سنگین و غیرمنتظره بود
تیم ملی بزرگسالان سفری را برای رسیدن به چین پشت سر گذاشت که برای خود ما هم غیرمنتظره بود. نفراتی مثل مهدی زاده و مهدی سلطانی شب قبل از مسابقه تا 5 صبح بیدار بودند. صبح روز مسابقات تیم ملی ایران در سه تاتامی عملکرد خوبی را نشان نداد و این شوک بزرگی به تیم بود. اگر کاراته ما قوی نبود بدون شک نمیتوانست این شوک را جبران کند و با 3 مدال طلا بازگردد.
*سلطانی خودش را پیدا کرد، مهدیزاده کامل نجنگید
مهدی سلطانی در وزن 84- کیلوگرم بعد از اینکه در جدول اصلی باخت و راهی جدول بازندهها شد تازه خودش را پیدا کرد. او در ادامه خیلی خوب مبارزه کرد. مهدی زاده خاطره خوبی از بازیهای گوانگجو مقابل حریف قزاقستانی نداشت، او اگر کامل می جنگید طلایی بود؛ اما به برنز بسنده کرد.
*زیگساری مشکل استراتژیک و حسنیپور استرس زیاد داشت
حامد زیگساری بعد از مسابقات جهانی صربستان یک پروسه اشتباه را پشت سر گذاشت. او بلافاصله وارد لیگ شد و در مسابقات کشوری و انتخابیهای مکرر تیم ملی شرکت کرد. در جریان اردوهای تیم ملی ششدانگ نشان نمیداد؛ اما به هر حال حریفان را برده بود. زیگساری از یک ماه پیش روند صعودی نداشت، از طرفی حریف مالزیایی به خوبی حامد را آنالیز کرده بود. او در این مبارزه نباید به حریفش نزدیک میشد و اشتباه استراتژیک داشت. وحید حسنیپور بار سنگینی را روی خود احساس میکرد و این همه استرس به کارش لطمه زد؛ البته در جریان اردوها سعی کردیم که این مسئله را به حداقل برسانیم ولی باز هم تاثیر گذار بود.
*فرخی و پورشیب قدرت ایران را نشان دادند
فرخی و پورشیب نشان دادند که کاراته ایران قدرت لازم را دارد، آنها توانستند توانایی خود را به رخ حریفان بکشند و ناکامیهای قبلی در عملکردشان کوچکترین تاثیری نداشت. با اینکه کاملاً شناخته شده بودند اما توانستند به راحتی حریفان را شکست داده و طلا بگیرند.
*تیم کومیته یکدست بود
شب قبل از این مسابقات جلسه یک ساعتهای را برای تیم ملی تشکیل دادیم و قرار شد که این تیم همه حریفان را با اقتدار شکست دهد. خوشبختانه آنها به قول خود عمل کردند. تیم کومیته یکدست و همدل بود و از نظر شخصیتی نمره خوبی گرفت.
*شاهچراغی لق نمی خورد قهرمان بود
در کاتا علاوه بر شرایط نامناسب جدولها اگر بدشانسی نمیآوردیم و شاهچراغی مقابل مالزی لق نمیخورد، قهرمان میشدیم. او چون در مسابقات دانشجویان جهان حریف ژاپنی را برده و به مدال طلا دست یافته بود تمامی تمرکز خود را روی این حریف گذاشته بود؛ اما او به نماینده مالزی باخت؛ درحالیکه سرداور ژاپنی معتقد بود که حق با تیم کشورش بوده است و داورها را مواخذه کرد. در دیدار با کاراته کار مالزی که رئیس کمیته داوران آسیا از این کشور است شاهچراغی لق خورد و مدال طلا را از دست داد.
*اگر مسابقات جهانی بود برابر ژاپن برنده میشدیم
در بخش تیمی بعد از اینکه عربستان و تایوان را بردیم مقابل ژاپن قرار گرفتیم، اگر مسابقات جهانی بود با این عملکرد، ما 5 بر صفر برنده شده بودیم؛ اما اینجا داوران 3 بر 2 رای به حریف دادند. به هر حال داوران باید اشتباه کاتای انفرادی را جبران می کردند. تا حالا در آسیا یک تیم هم از ژاپن پرچم نگرفته بود. در جدول بازندهها نیز حق ایران مقابل اندونزی ضایع شد تا مدال را از دست بدهیم. ما در بخش کاتا داور با نفوذی نداشتیم. بعد از این مسابقه سرداور کره ای از باخت ایران ابراز تاسف کرد و الیوا نیز برایمان ناراحت شد.
*داوران صاحب نظر ایران حضور نداشتند
خیلی از داوران ایرانی که در آسیا تاثیرگذار هستند در این دوره از مسابقات حضور نداشتند و بیشتر افراد جوانتر آمده بودند. داوریها خیلی در کاراته تاثیرگذارند و امیدوارم نفرات امسال، سالهای بعد هم اعزام شوند چون تا حدودی شناخته شدهاند.
انتهای پیام/م