در المپیک نوجوانان به شکل نمایشی شرکت میکنیم علینژاد: حضور موفق در المپیک پکن رمز موفقیت ووشو بود
خبرگزاری فارس: رئیس فدراسیون ووشو ایران معتقد است که نشان دادن قابلیتهای این رشته در المپیک پکن، در جلب نظر مسئولان کمیته بینالمللی المپیک نقش بهسزایی داشته است.
مهدی علی نژاد در پی نامه ژاگ روگ رئیس کمیته بینالمللی المپیک به رئیس فدراسیون جهانی ووشو برای ورود این رشته به المپیک 2020 در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: این رشته فاکتورهای لازم را برای المپیکی شدن دارد. معمولاً رشتههایی که قابلیت همگانی دارند و کشورهای زیادی عضو فدراسیون جهانی آنها هستند، المپیکی میشوند.140 کشور عضو فدراسیون جهانی ووشو هستند.
وی ادامه داد: یک رشته المپیکی باید ماهیت خوبی داشته و تماشاگرپسند باشد، ساختار و اساسنامه آنها آزادانه بوده و بانوان در هیئت رئیسه و تصمیمگیریها دخالت داشته باشند که خوشبختانه فدراسیون ووشو این شرایط را دارد. نقش ورزشکاران در تصمیمگیریهای یک فدراسیون از دیگر ملاکهاست که ما سال گذشته کمیسیون ورزشکاران جهان را تشکیل دادیم.
علی نژاد خاطرنشان ساخت: هماهنگی با کمیته بینالمللی ضد دوپینگ و فعالیت در 5 قاره و برگزاری مسابقات در آنها از دیگر فاکتورهای المپیکی شدن رشتههای مختلف است. علاوه بر همه اینها حضور نمایشی ووشو در المپیک پکن تا حدود زیادی توانست نظر مسئولان کمیته بین المللی المپیک را به خود جلب کند.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی تصریح کرد: در آن مسابقات خود ژاگ روگ به همراه مسئول سازمان برگزاری مسابقات و وزیر ورزش چین حضور داشت و در توزیع مدالها شرکت می کرد.در المپیک پکن سالن را تماشاگران به طور کامل پر کرده بودند و مدالها میان کشورهای مختلف توزیع شد که نشان از قدرت کشورهای مختلف در این رشته داشت. گذشته از همه اینها مسابقات در فضایی آرام و بدون تنش برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه فدراسیون جهانی درصدد است تا مقدمات حضور ووشو را در المپیک نوجوانان سال 2014 نان جین چین فراهم کند، یادآور شد: حضور نمایشی و موفق در این میدان نیز میتواند برگ برنده دیگری برای ووشو باشد که شانس آن را برای ورود به المپیک 2020 افزایش خواهد داد.
علی نژاد افزود: علاوه بر ووشو 7 رشته دیگر نیز شانس خود را برای ورود به المپیک امتحان میکنند که 2 رشته آن قبلاً المپیکی بودند که حذف شدند و 2 تای دیگر دوره گذشته در کوران رقابت قرار داشتند، ووشو برای اولین بار است که در این رقابت شرکت میکند.
نایب رئیس آسیا درباره نقش هیئت رئیسه جهانی در این موفقیت گفت: در این 4 سالی که عضو هیئت رئیسه جهان هستم برای گسترش این رشته در غرب آسیا تلاشهای زیادی داشتم؛ به طوریکه این رشته را در کویت راه اندازی کردیم و در قطر، امارات و عمان نیز به زودی ووشو راه اندازی میشود. ما تمامی مقرارات و اساسنامه خود را در راستای خواستههای کمیته بین المللی المپیک قرار داده ایم.
وی ادامه داد: با هدایت یوزای چینگ رئیس جهانی و نایب رئیس کمیته بینالمللی المپیک و مذاکره با مسئولان IOC و اسپورت اکورد توانستیم به این حد از پیشرفت دست یابیم.با المپیکی شدن ووشو سرمایه گذاری کشورها در این رشته خیلی بیشتر میشود و وزارت ورزش و جوانان ایران نیز باید توجهات بیشتری را به آن مبذول دارند تا همانند آسیا و جهان در این رویداد مهم هم مدال آور شویم.
علی نژاد در پایان تاکید کرد: همانطور که بعد از بازیهای گوانگجو تعداد بیمه شدگان این رشته 40 درصد افزایش یافت بعد از المپیکی شدن آن شاهد رشد قابل توجه علاقمندان به این رشته خواهیم شد.
انتهای پیام/خ