برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

به بهانه سیر نزولی در مسابقات جهانی پومسه، حاشیه‌نشین فدراسیون تکواندو

خبرگزاری فارس: سیر نزولی پومسه ایران در مسابقات جهانی روسیه نیز تداوم یافت تا مهر تاییدی بر عدم توجه کافی فدراسیون تکواندو به این بخش باشد.


به گزارش خبرگزاری فارس، مروری بر 6 دوره رقابت‌های جهانی پومسه نشان می‌دهد که چراغ فروزان موفقیت‌های ایران در سه دوره نخست کم کم روبه خاموشی است و برخلاف کیوروگی(مبارزه) که هر سال بهتر از قبل ظاهر می‌شویم روند موفقیت‌ پومسه‌روها رو به ناکامی است.
بعد از 3 دوره نایب قهرمانی جهان تیم ایران در چهارمین دوره به مقام سوم دست یافت و دوره گذشته سکوی چهارم را از آن خود کرد؛ اما این سیر نزولی به همین جا ختم نشد و در روسیه ایرانی‌ها برخلاف انتظار 4 پله پایین‌تر یعنی در رده هشتم ایستادند.

تیمی که در اولین دوره مسابقات جهانی 6 ماه کامل زیر نظر کانگ شین چال استاد کره‌ای تکواندو که روزگاری هدایت مبارزین ایران را نیز برعهده داشت و 2 شاگردش تمرین کرد و نایب قهرمانی جهان را به‌دست آورد، امسال برای اعزام به مسابقات جهانی فقط یک ماه و نیم در اردو بود؛ آن هم در شرایطی که برخی از اعضای تیم به دلیل تحصیلات دانشگاه نمی‌توانستند در تمرینات حاضر شوند.

کانگ کره‌ای که سال گذشته هم به عقد دیرهنگام قراردادش انتقاد داشت، امسال تصمیم گرفت که اصلاً به ایران نیاید و همه کارها را به مربیان بومی بسپارد. مسئولان فدراسیون عدم حضور دوباره کانگ را استقلال پومسه ایران عنوان کردند؛ البته غلامحسن ذوالقدر، دبیر فدراسیون از سفر 2 تن از شاگردان کانگ برای هدایت تیم ملی خبر داده بود که تحقق نیافت.

حسن زاهدی کاپیتان سابق تیم ملی هدایت تیم ملی را برعهده گرفت، در این تیم که خبری از روانشاس، دکتر تغذیه و غیره نبود خود سرمربی کارهای بدنسازی را انجام داد تا تیم با شرایطی سخت برای حضور در مسابقات جهانی مهیا شود.

شاید مشکلات مالی فدراسیون که بر روی تیم کیوروگی و تدارکات تکواندوکاران جهت اعزام به مسابقات جهانی و سهمیه المپیک بی‌تاثیر نبود تیم پومسه را بیشتر تحت الشعاع قرار داد؛ به طوری‌که بخشی از هزینه‌های سفر گران آنها به روسیه از سوی خود ملی‌پوشان تامین شد. پرداخت یک میلیون و هفتصد تومان از سوی هر پومسه رو این تیم را تا حدودی به حاشیه کشاند.

مهسا مردانی و کلثوم مددخانی اعضای تیم بانوان به دلیل نداشتن بضاعت پرداخت این پول اردوها را ترک کردند تا ترکیب تیم بانوان با تغییراتی اساسی مواجه شود. نگین گیل سمائی در بخش نوجوانان جانشین مهسا مردانی شد و نسترن ملکی نیز علاوه بر بخش انفرادی جای مددخانی را در قسمت تیمی نیز پر کرد. قرار است هزینه‌های پرداختی از سوی مدال‌آوران توسط فدراسیون بازپرداخت شود. ملی پوشان معمولاً به دلیل حضور در اردوها حقوق دریافت می‌کنند و پومسه‌روها باید خود در هزینه‌های سفر کمک کنند تا حداقل اعزام شوند.

پومسه روح تکواندوست این سخن را در کاراته نیز به کرات درباره کاتا می شنویم اما در عمل توجهات به این بخش کمتر از سایر قسمت‌هاست. نمی‌توان منکر این بود که فدراسیون تکواندو در سال‌های اخیر در بخش کیوروگی توانسته عملکردی مثال‌زدنی را به نمایش بگذارد و رکوردشکنی‌های کم نظیری داشته باشد؛ اما این پیشرفت در پومسه دیده نمی‌شود و در حقیقت ناکامی‌های این بخش و تکواندوی بانوان پشت موفقیت‌های تکواندوکاران مرد پنهان شده است.

عملکرد محمد پولادگر در بخش کیوروگی به گونه‌ای بوده که بسیاری اکنون تکواندو را ورزش اول و مدال آور ایران می‌دانند. او به رغم مشکلات مالی با مدیریت بهینه خود توانست قهرمانی آسیا، جام جهانی و جهانی را کسب کند. در گوانگجو با 3 مدال طلا رکورد تک طلا را بشکند و برای اولین بار در مسابقات جهانی2 سهمیه المپیک را به دست آورد.
از چنین مدیری انتظار می‌رود که در کنار تکواندو المپیکی به پومسه‌ هم به قدر کافی توجه داشته باشد تا فدراسیون به خاطر نتایج ضعیف به دست آمده زیر سوال نرود. باید قبول داشت که داوری‌ها در پومسه همیشه به نفع کره‌ای‌ها بوده و سایر کشورها پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند؛ اما ما در کیوروگی توانسته‌ایم بر همه این مسائل غلبه کنیم پس در پومسه هم خواهیم توانست.

مسئولان وزارت ورزش نیز باید بدانند که کسب موفقیت با دست خالی به دست نمی‌آید و با حمایت‌های خود انگیزه و مقدمات موفقیت‌های بعدی تکواندو را فراهم کنند.
انتهای پیام/م

تاریخ: 1390/5/10
موضوع: رزمی
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: