برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

گفت‌و‌گوی تفصیلی فارس با باقری 24 ساعت پیش از برکناری؛ کاراته بانوان باید همیشه آماده باشد چون سرانجام مجوز حجاب را می‌گیریم

خبرگزاری فارس: سرپرست سابق نایب‌رئیسی فدراسیون کاراته در امور بانوان گفت: می‌دانم که ما سرانجام از فدراسیون بین‌المللی مجوز حضور در مسابقات جهانی را خواهیم گرفت، به همین دلیل باید همیشه آماده باشیم.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا»، افسانه باقری سرپرست نایب‌رئیسی بانوان فدراسیون کاراته پس از بازگشت از مسابقات قهرمانی جوانان و بزرگسالان آسیا در چین و در حالی که هنوز برکنار نشده بود و خبری هم از این موضوع نداشت به خبرگزاری فارس آمد. فردای این اتفاق (سه‌شنبه) باقری برکنار شد و جای خود را به طاهره علی‌آبادی داد.
باقری در این مصاحبه درباره آنچه که در کاراته بانوان می‌گذرد صحبت کرد. وقتی ماجرای برکناری وی اتفاق افتاد خبرنگار فارس برای پیگیری و دلایل این موضوع بار دیگر سراغ باقری رفت اما او ترجیح داد فعلا و در مقطع کنونی سکوت کند و حرفی نزند.
چندی پیش مرضیه اکبرآبادی معاونت بانوان وزارت ورزش در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که باقری نایب‌رئیس کاراته بانوان نیست اما بعد از آن هیچ تغییری در کار ایجاد نشده و به نظر می‌رسید او همچنان به کارش ادامه دهد که تصمیم اخیر گرفته شد.
صحبت‌های سرپرست پیشین نایب‌رئیسی فدراسیون کاراته پیش از برکناری‌اش را در زیر می‌خوانید:


* شروع کاراته قبل از آغاز کار ورزش بانوان
استارت کاراته را قبل از ورزش بانوان من زدم. آن موقع در تمام رشته‌های ورزشی آزمون می‌گرفتیم و در رشته های کاراته و جودو کلاس می گذاشتیم. پس از اینکه ورزش بانوان کار خود را آغاز کرد، به عنوان داور، ممتحن و مدرس شروع به کار کردیم و کلاس‌های مربیگری و داوری گذاشتیم که در تمام استان‌ها فعال شد.

* در مورد اتفاقات اخیر از اکبرآبادی بپرسید من با کسی مشکل ندارم
از اوایل بهمن سال گذشته پناهی، رئیس فدراسیون کاراته جلسه‌ای با من گذاشت و بر اساس صحبت‌هایی که انجام شد، ابلاغ من را به عنوان سرپرست زد و از آن زمان تاکنون در این سمت مشغول به کار هستم. در خصوص اتفاقات اخیر مبنی بر برکناری من از این سمت نیز باید از خود اکبرآبادی بپرسید من با کسی مشکلی ندارم.
بر خلاف آنچه گفته شد، استعفایی ندادم اما پس از صحبت های اکبرآبادی و حاشیه هایی که پیش آمد، چند روز به فدراسیون نرفتم و اعلام کردم این شما هستید که باید من را بخواهید. پناهی تماس گرفت و از من خواست کنار تیم باشم؛ از طرفی مدرس خارجی هم داشتیم و من به خاطر ملی پوشان برگشتم.

* فعالیت برای گرفتن مجوز حجاب را از سال 78 شروع کردیم
از سال 78 کارمان را برای گرفتن مجوز حجاب بانوان در مسابقات رسمی برون مرزی شروع کردیم و برای اینکه پتانسیل بانوان را نشان دهیم با خردسالان کار را شروع کردیم و در مسابقات جهانی مجارستان که هر ساله برگزار می‌شود، خردسالان را شرکت دادیم که ایران اول شد. وقتی قدرت بانوان ایران را نشان دادیم، فعالیت‌های خود را برای گرفتن مجوز پوشش بیشتر کردیم.
از سال گذشته و امسال شرایط بهتر شده است. اسفند سال گذشته که کانکاسیس رئیس کمیته داوران فدراسیون جهانی به ایران آمده بود به او گفتم که در دور افتاده‌ترین شهرهای ایران هم خانم‌ها با این شرایط کار می‌کنند و وقتی در کلاس تئوری که برگزار کرد جمعیت پرشور بانوان را دید ابراز تعجب کرد. چون هیچ جایی چنین جمعیتی به خصوص در بخش بانوان ندیده بود، او ابراز امیدواری کرد که بتواند شرایطی را فراهم کند تا برای بانوان مجوز حجاب گرفته شود.

* کسب مجوز حجاب در مسابقات جهانی یک تلاش مداوم می‌خواهد
بانوان بزرگسال امسال اولین حضور خود در مسابقات رسمی برون مرزی را تجربه کردند، اما جوانان و امید سال گذشته نیز در این رقابت ها شرکت کرده بودند. آن سال ژاپن تنها در یکی 2 رده بازیکن داشت، اما امسال تقریباً در تمام رده‌ها شرکت کننده داشت و بسیار خوب کار کرد. چین هم بسیار قوی است. ما می‌توانیم بگوییم که امسال ورود به رقابت های آسیایی را شروع کردیم اما کشورهای دیگر مدت‌هاست که شروع کرده اند. اولین سالی است که مجوز پوشش را برای بزرگسالان دریافت کردیم.
در مسابقات جهانی مجوز پوشش نداریم و حاضر نمی‌شویم. کسب این مجوز، یک تلاش بین‌المللی مداوم می‌خواهد. در حال حاضر کارها مقطعی است، اما باید تداوم داشته باشد. در فدراسیون که مدام در حال تغییر مسئولین است، انجام چنین کاری خیلی سخت است.

* علاقه شرط اول در کاراته است
بانوان علاقه بسیار زیادی به کاراته دارند. من فکر می‌کنم کاراته چون با مباحث عرفانی همراه است، شرایط خاص خودش را دارد. فکر نمی‌کنم مسائل مالی برای هیچ کاراته کاری در اولویت باشد.
بانوان در ابتدای امر مشکلات فراوانی داشتند اما الان خانواده‌ها با کمال میل فرزندانشان را سر تمرین می‌آورند و کار آنها را دنبال می‌کنند. کمتر خانواده ای با ورزش فرزندش مشکل دارد. شاید بشود گفت یک یا 2 مورد بوده که خانواده مشکل درست کردند آن هم به این دلیل بوده که مثلاً چرا کمربندت را دیر گرفتی و یا اینکه چرا به تیم ملی دعوت نشدی.

* ‌اسمم را در فهرست شرکت‌کنندگان کلینیک داوری وارد نکردند
قبل از مسابقات چین کلینیک‌های ارتقای داوری برگزار شد اما متأسفانه اسم من در فهرست این کلاس‌ها نبود. نمی‌دانم مسبب این قضیه چه کسی است اما لطمه‌ بزرگی به من زد زیرا باید در داوری ارتقا می‌گرفتم و هر کسی مسئول این کار است، باید پاسخگو باشد. من خبری در خبرگزاری فارس خواندم که اسمم در فهرست داوران نیست و وقتی این را اعلام کردم، گفتند خیلی چیزها در خبرگزاری ها نوشته می‌شود و دلیل بر درستی آن نیست اما با اینکه چند نفر از شرکت در این کلاس انصراف داده بودند باز هم در آنجا این امکان وجود داشت که اسم مرا جایگزین کنند اما این کار را نکردند. با پیگیری‌هایم تنها توانستم در آزمون مجدد شرکت کنم تا مدرک داوری‌ام باطل نشود.
از آنجایی که هر 4 سال یک بار داور وسط بودم، آسیا برای داوری از من دعوت کرد اما چون کنار تیم بودن در اولین دوره حضور برایم اهمیت بیشتری داشت، نرفتم. با وجود اینکه اگر داور می‌شدم شاید از لحاظ تبلیغ هم بسیار بهتر بود ولی دوست داشتم کنار بچه‌ها باشم.

* حضور مربیان خارجی به صورت مقطعی برای استاژ مؤثر است
در سال‌های گذشته یک مربی آلمانی برای کارهای غیرداوری کاراته دعوت شده بود که به ایران آمد. برای تدریس کلاس داوری هم خارجی‌های زیادی به ایران آمده‌اند. در زمان من پتروویچ صربستانی و الپیدا کریستوی یونانی به ایران آمدند. مربی صربستانی رزومه خیلی خوبی داشت و من خواستم بیاید.
صربستان در کاراته صاحب نام است. پتروویچ می‌توانست کمک بسیار خوبی برای ما در اردوهایی که می‌خواستیم بگذاریم باشد و از دانش خودش هم استفاده می‌کردیم. البته نه به عنوان سرمربی، بلکه به نظرم نیاز هست که مدرسان مختلفی باز هم به ایران بیاوریم تا با بازیکنان، مربیان و مدرسان کار شود و فکر می‌کنم این کار در تمامی زمینه‌ها لازم است. اگر پتروویچ پیش از این به ایران می‌آمد می‌توانست جواب بدهد اما در آن مقطع تنها می‌توانستیم روی استاژ حساب باز کنیم. تصمیم داریم مربی خارجی بیاوریم اما مربیان خودمان خیلی خوب هستند. حضور مربیان خارجی هم به صورت مقطعی برای برگزاری دوره‌های استاژ لازم است. استاژهای مختلف، اردوهای مشترک و تدارکاتی را باید حتماً در برنامه آینده قرار دهیم و در این صورت است که بانوان رشد می‌کنند.

* نیازی به داور و مربی مرد نداریم
در مسابقات چین بانوان بزرگسال در مسابقات اولیه نمی‌دانستند چه باید بکنند اما در کومیته تیمی تازه راه افتاده بودند، اگر چند بازی تدارکاتی انجام داده بودند و در اردوهای مشترک با کشورهای مطرح شرکت کرده بودند، نتایج بهتری می‌گرفتند. ما نیازی به مربی و داور مرد نداریم و من مخالف این قضیه هستم.
همه تیم‌های خارجی آنالیزور دارند ما هم باید داشته باشیم. همیشه باید اهمیت بدهند و 2 نفر آنالیزور کنار تیم ملی باشند حتی اگر بانوان اعزام نمی‌شوند، در این صورت تیم همیشه آماده خواهد بود.

* کاراته بانوان پتانسیل بسیار بالایی دارد
کاراته بانوان پتانسیل بسیار بالایی دارد و با نگاهی به نتیجه‌ها متوجه این مسئله می‌شویم. در مسابقات چین در کاتا بسیار خوب عمل کردیم. در 14-15 سال، 15-16 سال در انفرادی نقره گرفتیم. تیمی جوانان طلا گرفت. تیمی بزرگسالان نقره گرفت، انفرادی برنز گرفت که نتایج بسیار خوب است.
مربیان ایرانی که سرمربیان تیم‌های خارجی هستند نتایج ما را بسیار خوب توصیف می‌کردند و تیم‌های حاضر در مسابقات چین از این که در گروه خود به ایران بخورند می‌ترسیدند. ایرانی ها دوست داشتند ژاپن نباشد و دیگران از ایرانی‌ها نگرانی داشتند. در جوانان و امید ما 10 فرصت داشتیم هشت تا مدال گرفتیم و در بزرگسالان هست فرصت داشتیم و 4 مدال گرفتیم و من فکر می‌کنم نتیجه بسیار خوبی کسب کرده‌ایم. بزرگسالان اولین حضور خود را تجربه می‌کردند.
امسال در مجموع نایب قهرمان شدیم. با برگزاری دیدارهای تدارکاتی، به کار گرفتن مدرسان مقطعی خارجی و همراهی 2 خانم در مسابقات بین‌المللی همراه آقایان و کارهایی از این قبیل می‌توان به قهرمانی در مجموع امیدوار بود و در این صورت است که می‌توانیم با شناختن نقاط قوت و ضعف حریف برنامه‌ریزی کنیم.

* نباید ملی‌پوشان را رها کرد
برنامه‌های آینده من، تداوم اردوهاست و این که نگذاریم بازیکنان‌مان رها شوند. من چند ماهی بیشتر نبود که به فدراسیون آمده بودم و انجام تمام کارها به تنهایی برایم سخت بود. الان دلم می‌خواهد اردوها تداوم داشته باشد و استعدادیابی در استان‌‌ها انجام شود. چرا ما باید فقط 2 مربی تیم ملی داشته باشیم؟ باید استاژهای مختلفی برگزار کنیم و از این مربیان، مربیان تیم ملی بسازیم و توانمندی‌های مربیان ملی را بالاتر ببریم. باید همیشه در مسابقات جهانی چه مجوز حجاب داشته باشیم و چه نداشته باشیم، 2 نفر از بانوان ایرانی را ببریم زیرا ما بالاخره مجوز حجاب را خواهیم گرفت. اگر از الان شروع کنیم و ببینیم که کشورها چگونه کار می‌کنند و آنالیزی روی عملکرد سایر کشورها داشته باشیم و اگر 2 نفر فنی با دید باز داشته باشیم، می‌توانیم در مواقع نیاز از آنها مشاوره بگیریم.
تا الان که فکر نمی‌کنم که استعدادیابی خاصی صورت گرفته باشد و نمی‌دانم در این زمینه چه کارهایی شده اما می‌خواهیم از این به بعد پشتوانه‌سازی انجام دهیم.
بچه‌های ملی پوش را نباید رها کرد و اردوهایشان باید تداوم داشته باشد. مسابقات برون مرزی رسمی دیگری در سال جاری نداریم مگر اینکه بخواهیم بازیکنان را به تورنمنت خاصی بفرستیم. سال گذشته در جایزه بزرگ ترکیه شرکت کردیم و اگر فدراسیون بودجه داشته باشد و برنامه ریزی کند می‌تواند در این مسابقات شرکت کند. در مسابقات جهانی مالزی بانوان حق حضور با پوشش ندارند.

* بانوان توانمندی در داوری و مربیگری داریم
من خیلی دلم می‌خواهد بیشتر روی تیم ملی تمرکز کنم و سپس روی مربیان و داوران. داوران ما نشان دادند که شرایط تمرینی خیلی خوبی دارند زیرا در مسابقات قهرمانی آسیا نیز در سمت داور وسط و کنار قضاوت‌های خوبی انجام دادند. بانوان ما در بخش داوری واقعاً توانمند هستند و نیازی نیست که آقایان مدرس شوند یا قضاوت دیدارهای بانوان را بر عهده بگیرند. وقتی داوری، در سطح آسیا داور وسط است یعنی داور خوبی است. مربیان خانم هم مربیان خیلی خوبی هستند باید آنها را در کلاس‌های مربیگری خارجی اعزام کنند یا مدرسان خارجی به ایران بیایند. نیازی به مدرسان مرد نیست. اگر در مقطعی در بخش تئوری لازم باشد از آنها کمک خواهیم گرفت.

* به کانکاسیس گفتم یک کرسی در فدراسیون جهانی برای بانوان ایران بگیرد
من در امارات قضاوت می‌کردم و یک نفر از مسئولان آنجا به من گفت که پوشش سر شما مانع دید درست‌تان می‌شود در حالی که این طور نیست اما دیدگاه آنها به این صورت است. داوران ما این همه در مسابقات آسیایی و بین‌المللی شرکت کرده‌اند پس باید مجوز جهانی را نیز دریافت کنیم. باید روند صحیحی را دنبال کنیم تا نتیجه بگیریم و این روند باید تداوم داشته باشد.
می گویند در کتاب داوری که تدوین شده همه قسمت‌های لباس نوشته شده حتی نوشته شده رنگ جوراب باید چه باشد اما صحبتی از پوشش سر به میان نیامده است. من به آنها گفتم جایی هم نوشته نشده که نمی‌توان با پوشش سر بازی کرد. شما اگر بخواهید راه بیایید می‌توانید یک بند اضافه کنید. اما کانکاسیس خیلی دوست داشت راه بیاید و من به او گفتم که اگر می‌تواند یک کرسی برای بانوان ایرانی بگیرد. فعلاً نمی‌خواهم که در داوری کرسی بگیرید؛ در یک بخش دیگر مثلا در یکی از کمیته ها اگر یک خانم مججبه بنشیند راه باز می‌شود. به او گفتم من مطمئنم که شما می‌توانید.

* ترجیح می‌دهم سازمان تیم ملی بانوان جدا باشد
در حال حاضر مدیر تیم‌های ملی، رئیس فدراسیون بود. من ترجیح می‌دهم مدیر تیم‌ملی بانوان جدا باشد اما رئیس فدراسیون چون خودش مدیر تیم ملی بود من را به عنوان دبیر فنی معرفی کرد ولی به نظر من باید سازمان تیم ملی بانوان از آقایان جدا باشد، این طوری بسیار بهتر است.
خیلی زمان کوتاهی هست که آمده‌ام و در این زمان کوتاه کاری نمی‌شود کرد. ما در اسفند ماه انتخابی برگزار کردیم و فروردین اولین اردو را زیر نظر مربیان برگزار کردیم و دوباره پس از یک انتخابی، اردو از اول اردیبهشت برگزار شدند. داوران را برای شرکت در کلینیک داوری معرفی کردیم. مربی خارجی آوردیم. به نظر خودم در این مدت کم خوب بودم.

* بانوان در فدراسیون کاراته بودجه جداگانه ندارند
بانوان بودجه جداگانه‌ای در فدراسیون ندارند. ما برنامه‌هایمان را می‌نویسیم و ارائه می‌دهیم و اگر موافقت کنند اجرا می‌شود. نمی‌دانم که چند درصد از بودجه فدراسیون را به بانوان اختصاص می‌دهند. ما خواستار اردوهای مشترک و بازی‌های تدارکاتی بودیم اما به دلیل شرایط خاص ورزش در این برهه و نداشتن بودجه، خیلی از این خواسته‌ها عملی نشد. حالا باید دید از این به بعد چه خواهد شد. من از 9 صبح تا 5 بعد ازظهر در فدراسیون حضور دارم و 5 شنبه و جمعه هم اگر اردویی باشد بر سر اردوها حاضر می‌شوم.

* به جای کثرت سبک به وحدت سبک برسیم
تعداد سبک‌ها مثل اینکه کم شده اما هنوز معلوم نیست باید بازنگری صورت بگیرد. من فکر می‌کنم کاراته باید به یک نقطه مشترک برسد و به جای کثرت سبک‌ها، نظرم روی وحدت سبک‌هاست. اگر سبک‌ها به وحدت برسند کاراته ما بهتر از این می‌شود اما تعدد سبک باعث می‌شود کسانی که می‌خواهند وارد این رشته شوند، دچار تفرقه شده و این به ضرر کاراته است. اگر ما طرحی برای به وحدت رساندن کاراته داشته باشیم موفقیت‌های ما چند برابر می‌شود چون نیروها همان نیروها هستند و تقسیم می‌شوند، آنها اضافه که نمی‌شوند.

* کاراته به سمت تخصصی شدن پیش می‌رود
برای تیم ملی باید برنامه ریزی خوبی داشته باشیم. تقویم امسال را از قبل داده‌ایم و مسابقات قهرمانی کشور، لیگ‌ها، انتخابی تیم ملی و برنامه‌های مختلفی را در برنامه گنجانده‌ایم و پس از ماه رمضان هم لیگ شروع می‌شود.
این رشته دارد به سمت تخصصی شدن پیش می‌رود و ما باید در اردوهای تیم ملی هم از افراد متخصص در همه زمینه‌ها استفاده کنیم. خبرگزاری‌ها و خبرنگاران بسیار مهم و مؤثر هستند و به منزله یک نیروی کمکی برای ما به شمار می‌روند و برای جلو رفتن و پیشرفت به ما دلگرمی می‌دهند.

گفت‌وگو از ملیحه قنبری
انتهای پیام/د

تاریخ: 1390/5/12
موضوع: رزمی
کلمات کلیدی: ، ، ، ، ،
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: