برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

هزینه‌هایی که هیچ‌وقت صرف بانوان نشده را حالا جبران کنند مشیری: اعزام برون‌مرزی بزرگترین کمک به کاراته بانوان است

خبرگزاری فارس: سرمربی تیم ملی کاراته بانوان بزرگسال گفت: اعزام‌های برون‌مرزی بزرگترین کمک به پیشرفت کاراته بانوان ایران خواهد بود.


به گزارش باشگاه خبری فارس «توانا»، مریم مشیری که در اولین حضور بانوان محجبه ایرانی در مسابقات قهرمانی کاراته آسیا در چین بر کرسی مربیگری تیم ملی تکیه زده بود، توانست با کسب نتایج راضی کننده به ایران بازگردد.

مشیری کاراته را از سال 1362 آغاز کرد و در سال 1365 به عنوان اولین مربی کاراته کرمانشاه شروع به فعالیت کرده است.
وی از سال 69 تا 83 مسئول هیئت کاراته بانوان استان کرمانشاه بود و در سال 77 که ایران برای اولین بار حضور خود در مسابقات برون‌مرزی را در رده نونهالان تجربه می‌کرد، به عنوان مربی کاتا و کومیته تیم ملی حضور داشت.
مریم مشیری فعالیت خود به عنوان مربی و سرمربی تیم ملی را از سال 79 در رده بزرگسالان آغاز کرد و تنها سال گذشته به دلیل اختلاف با نایب‌رئیس فدراسیون وقت (کامران) سرمربیگری تیم زیر 21 سال را نپذیرفت.

مریم مشیری پس از مسابقات قهرمانی آسیا در چین به خبرگزاری فارس آمد تا در خصوص تجربیاتش و مشکلات کاراته بانوان صحبت کند.
حاصل این گفت‌و‌گو را در زیر می‌خوانید:


* اولین حضور رسمی بانوان در مسابقات برون‌مرزی، سال گذشته بود
من سال گذشته هم ابلاغ سرمربیگری تیم زیر 21 سال را داشتم اما به خاطر اختلافاتی که با نایب‌رئیس قبلی داشتم، فعالیتم را ادامه ندادم و به عنوان مربی تیم ملی فعالیت نکردم.
در دوره باقری، مسئولیت سرمربیگری تیم ملی بزرگسالان را پذیرفتم و امیدوارم که با رفع مشکلات مالی فدراسیون و با اعزام‌های برون‌مرزی به خصوص در شرق آسیا نتایج بهتری را در دوره‌های بعدی رقابت‌های قهرمانی آسیا با تیم ملی بزرگسالان کسب کنم.
در سال‌های گذشته نیز مسابقات برون مرزی داشتیم، اما شروع کار رقابت‌های برون مرزی رسمی از سال گذشته کلید خورد. از سال 77 در رده نونهالان زیر 9 سال در رقابت‌های خارجی شرکت کردیم، اما بزرگسالان از سال 79 تنها در مسابقات بین‌المللی و تورنمنت‌های آزاد شرکت می‌کردند.

* ضعف بازیکنان ما کم‌تجربگی بود
بانوان کاراته‌کا واقعاً زحمت می‌کشند و در مسابقه نه از لحاظ جسمانی و نه تکنیکی ضعیف‌تر از حریف نبودند بلکه تنها ضعف‌شان، کم تجربگی بود. کمی خودشان را دست کم می‌گرفتند و اگر تجربه بیشتری داشتند و شرایط جوری فراهم می‌شد که حداقل یک اعزام قبل از این مسابقات به کشورهای شرق آسیا داشتند، ترسشان می‌ریخت، خودشان را باور می‌کردند و به تکنیک‌هایشان ایمان پیدا می‌کردند.
روز اول که مسابقات انفرادی بود، ملی‌پوشان کمی با احتیاط بازی کردند و همین احتیاط باعث شد تا نتایج بهتری نگیرند، اما در روز دوم و شروع مسابقات تیمی، بهتر کار کردند و با اختلاف یک امتیاز مسابقه را به ژاپن واگذار کردیم و نتوانستیم فینالیست کومیته تیمی شویم.

* اعزام‌های برون مرزی بزرگترین کمک به تیم ملی بانوان است
بزرگترین کمکی که می‌شود به تیم ملی بانوان کرد این است که اعزام‌های برون‌مرزی برای بانوان در نظر بگیریم، زیرا از لحاظ زمان حضور در مسابقات آسیایی، از کشورهای دیگر عقب هستیم. سایر کشورها سالیان سال است که در این رقابت‌ها به میدان می‌روند؛ یکی از شرکت کنندگان 4 دوره قهرمان آسیا و جهان بود، یکی دیگر نایب قهرمان جهان بود و اینها با بانوان بزرگسال مسابقه دادند.
ما تا بخواهیم از نظر تجربه به این تیم‌ها برسیم، باید کار بیشتری انجام دهیم و مسابقات برون مرزی بیشتری داشته باشیم تا بچه‌ها خودشان را باور کنند و بفهمند که توانایی قهرمانی را دارند. در کومیته، بازیکن در طول مبارزه دچار تردید می‌شود. در کاتا تکنیک را با تمام توانی که کار کرده‌اید اجرا می‌کنید اما در کومیته باید خودتان را باور داشته باشید و به تکنیک‌هایی که می‌زنید اعتماد کنید، به همین دلیل تجربه در اینجا تأثیر گذاری بیشتری دارد.

* حقوق مربیان تیم‌های ملی بسیار کم است
حقوق مربیان کاراته بانوان خیلی کم است. مثلاً برای من که از شهرستان می آیم هیچ هزینه‌ای برای ایاب و ذهاب در نظر گرفته نشده و از کل حقوقم پس از پرداخت هزینه‌های رفت و آمد، تنها 40 هزار تومان باقی می‌ماند.
مربی بدنساز، پزشک، مشاور تغذیه و روانشناس نداریم و تنها مربی در کنار تیم ملی فعالیت می‌کند؛ در صورت لزوم از مربیان مرد درخواست کمک می‌کنیم. تنها پزشک‌یار در تمریناتمان داشتیم که امیدواریم در سال‌های آینده با توجه به کسب مجوز حضور با پوشش در مسابقات آسیایی، برگزاری سالانه مسابقات آسیایی بر خلاف سال‌های گذشته که دوسالانه بود و حمایت‌های بیشتر فدراسیون، حضور پر رنگ‌تر و خوش‌رنگ‌تری در رقابت‌ها داشته باشیم.

* برای تقویت روحیه بانوان خوابگاهی، در کبکانیان فضای سبز ایجاد کنند
زندگی اردونشینی شرایط خاص خودش را دارد و چون بازیکنان چند ماه از سال را در این خوابگاه سپری می‌کنند، باید شرایط نسبتاً خوبی برای آنها فراهم باشد تا مشکلات روحی و روانی کمتر به بازیکنان فشار آورد. متأسفانه ساختمان خوابگاه کبکانیان سقف کوتاه و روشنایی نسبتاً کمی دارد. با اینکه خوابگاه از نظر امکانات داخلی بد نبود اما فضای بسیار بسته‌ای داشت؛ به خصوص برای خانم‌ها که نمی‌توانستند از فضای آزاد استفاده کنند. باید شرایط تا حدی بهتر باشد تا کمتر احساس خستگی کنند.
بانوان ملی‌پوش 4 روز در هفته تمرین داشتند و تنها در مسیر سالن تا خوابگاه آسمان را می‌دیدند. باید فضا به گونه‌ای باشد تا نشاط روحی را برای آنان فراهم کند؛ به همین منظور پیشنهاد دادیم تا بخشی از فضای کبکانیان را به صورت فضای سبز درآوردند؛ زیرا امکان بیرون بردن بچه‌ها وجود ندارد و به این طریق می‌توانیم محیط آزادی را برای زمان استراحت آنان فراهم کنیم.

* نداشتن اسپانسر بزرگترین مسکل کاراته کرمانشاه است
من همیشه با استان کرمانشاه در لیگ شرکت می‌کردم. یک بار سپاهان از من خواست سرمربیگری این تیم را قبول کنم؛ در آن زمان با پنج شاگرد بیشترین ملی پوش را داشتم. ترجیح دادم با کرمانشاه در لیگ شرکت کنم، اما بهترین بازیکنانم به فولاد پیوستند و در آن سال فولاد اول شد و کرمانشاه با نام شیرین فراز دوم شد. پس از آن شیرین فراز را از دست دادیم و بدون اسپانسر ماندیم، بنابراین مجبور شدیم سوپرلیگ را کنار بگذاریم. در رده جوانان فعالیت کردیم و قهرمان شدیم. سال بعد در اولین دوره لیگ آینده سازان باز هم اول شدیم و سال آینده‌اش دوباره به دلیل نداشتن اسپانسر به مشکل برخوردیم. تمام مشکلات ما از بی اسپانسری استان است. امیدواریم که امسال سرمایه‌گذاران استان فعالیت بیشتری در کاراته بانوان داشته باشند تا بانوان استان بتوانند درخشش بهتری داشته باشند. در مسابقات چین 3 نفر از شاگردانم در تیم ملی فعالیت داشتند.

* قرارداد بهترین کاراته‌کای بانوان سال گذشته 5 تا 6 میلیون تومان بود
همان‌طور که گفتم در کرمانشاه مشکل اسپانسر داریم. معلوم نیست که در فصل جدید لیگ برتر با کدام تیم قرارداد ببندم. سال‌های اول که اسپانسر داشتیم، با نام شیرین فراز شرکت کردیم و در کاتا و کومیته سکو نشین شدیم، اما بعد از اینکه اسپانسرمان ا از دست دادیم بازیکنانمان پراکنده شدند. دوره قهرمانی دوره کوتاهی است؛ بازیکنان هم حق دارند از این دوران حداکثر بهره را ببرند و لزوماً نمی‌خواستند زیر نظر هیئت کاراته استان کرمانشاه که فقط پول ایاب و ذهاب بازیکنان را می‌داد، کار کنند. در لیگ کمبود اسپانسر وجود دارد؛ البته من فکر می‌کنم مقداری هم کم لطفی در حق کاراته شده است. قراردادهای بانوان بسیار کمتر از رشته‌های دیگر و آقایان است. مبلغ قرارداد بهترین بازیکن کاراته بانوان سال گذشته حدود 5 تا 6 میلیون بود.

* انتخابی تیم ملی نباید تک مرحله‌ای باشد
انتخابی تیم ملی همیشه به این صورت است که مسابقات قهرمانی کشور برگزار می‌شود و نفرات اول تا سوم و نفرات برگزیده کمیته فنی که نتوانستند روی سکو بروند، انتخاب می‌شوند و در انتخابی دیگری شرکت می‌کنند و پس از ریزش طی مراحل مختلف، نفرات اصلی تیم ملی معرفی می‌شوند. البته این نفراتی که انتخاب می‌شوند، چون ممکن است از استان‌های محروم کشور باشند، زیر نظر مربیان خوب کار نکرده و با توانایی‌های خودشان توانسته باشند جزو نفرات برتر قرار بگیرند اگر در شرایط یکسانی با دیگر کاراته‌کاران قرار بگیرند ممکن است از نظر فنی بسیار بهتر از نفر اول باشند.
به نظر من خوب نیست که یک مسابقه برگزار کنیم و با همان یک ریزش، نفرات برتر گزینش شوند و دیگران را حذف کنیم زیرا در این صورت کار مهمی نکرده‌ایم و هر بار فقط مسابقات قهرمانی کشور برگزار شده است. باید این افراد را توانمند کنیم، نیروهای خوب و نخبه کشور را جمع کرده و در یک یا 2 اردو با نفرات برتر کشور کار کنیم و این کار هم ضرب‌العجلی نباشد یعنی از 2-3 ماه قبل این کار را انجام دهیم. اگر به این شکل عمل کنیم، مطمئنم که می‌توانیم نفرات سوم و چهارم را رشد دهیم و سپس انتخابی بگذاریم و نفرات اصلی را برگزینیم.

* افراد راضی و ناراضی همیشه در انتخابی‌ها هستند
همیشه در انتخابی‌ها افراد راضی و ناراضی داریم و این همیشه در تمام رشته‌های ورزشی وجود دارد؛ کاراته هم از این قاعده مستثنی نیست. همیشه کسی که می‌بازد ادعا می‌کند که یا داوری بد بوده یا شرایط مناسب نبوده، اما خوشبختانه ما در چند مرحله انتخابی که برگزار کردیم به مشکلی برنخوردیم. زیرا هر کسی که بیشترین تعداد برد را داشت به عنوان نفر برتر انتخاب می‌شد و این امر هم سلیقه‌ای نبود. مربی، داور و یا فدراسیون به تنهایی تصمیم نگرفتند و بلکه کمیته‌ای براساس امتیاز بندی، نفرات برتر را انتخاب کرد.

* کاراته بانوان نیازمند توجه ویژه مسئولان است
ما نیاز به شرکت در مسابقات بزرگ و جدی داریم و اگر در کنار اعزام آقایان به مسابقات رسمی، برای ما هم دیدارهای تدارکاتی برگزار کنند، می‌توانیم در مسابقات آسیایی سال آینده درخشش بیشتری داشته باشیم.
از باقری (نایب‌رئیس برکنار شده بخش بانوان فدراسیون کاراته) که همیشه با وجود مشکلات فراوانی که در فدراسیون بوده ما را حمایت کرد، تشکر می‌کنم و از فدراسیون می‌خواهم به بخش بانوان توجه ویژه‌ای داشته باشند. با توجه به اینکه آقایان سال هاست در مسابقات مختلف آسیایی و جهانی حاضر می‌شوند و این هزینه‌های ها هیچ وقت صرف بانوان نشده است، حالا این قضیه را جبران کنند. این را از وزارت ورزش هم می‌خواهم و تقاضا دارم که توجه خاص و ویژه‌ای به این مسئله کنند.
تاکنون در این بخش هیچ سرمایه‌گذاری و هزینه‌ای نشده است حالا که می‌توانیم با پوشش در مسابقات شرکت کنیم توجه و کمک مالی بیشتری به بچه‌ها کرده و بودجه بیشتری صرف کنند؛ زیرا بانوان کاراته‌کار واقعاً از لحاظ مالی مشکل دارند. با این کار بچه‌ها با اشتیاق و آسودگی خیال وارد اردوهای تیم ملی می‌شوند. بارها دیده‌ایم که بانوان با چه مشکلاتی وارد اردو شده و حتی گاهی در پرداخت هزینه‌های ایاب و ذهاب هم مشکل دارند. از فدراسیون و وزارت ورزش می‌خواهیم به این مسائل توجه بیشتری کنند تا بتوانیم فکر و تمرکزمان را بیشتر روی مسائل فنی بگذاریم و بازیکنان نیز بیشتر تمرکزشان بر روی این مسائل باشد نه مسائل و دغدغه‌های مالی.
انتهای پیام/د

تاریخ: 1390/5/16
موضوع: رزمی
کلمات کلیدی: ، ، ، ، ، ،
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: