برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

غلامحسین شعبانی:فرهنگ مهمترین مقوله المپیک نوجوانان است/ برای مسافر شدن تعهد اخلاقی داشتیم

رئیس کمیته فرهنگی کمیته ملی المپیک ضمن بیان اینکه فرهنگ مهمترین مقوله در بازی‌های المپیک جهانی نوجوانان است، اظهار داشت: به خاطر تعهد اخلاقی و حفظ جسارت در دل مدیران باید در این بازی‎ها شرکت می‏کردیم.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین شعبانی در ابتدای صحبت‎های خود به علت برگزاری بازی‎های المپیک در رده سنی نوجوانان اشاره کرد و اظهارداشت: ورزش بهانه‌‌ای برای دوستی‎هاست. هدف اولیه کمیته بین‎المللی المپیک هم مطرح شدن همین دوستی‎ها بود اما به مرور بحث مدال آوری مطرح شد.

وی ادامه داد: این موضوع نگرانی مدیران IOC را به دنبال داشت که نتیجه آن تصمیم گیری برای برگزاری این بازی‏ها در رده سنی پایه بود. بازی‏هایی که هدف و رویکرد اصلی آن آشنا کردن ورزشکاران با آرمان‎های کمیته بین‏المللی المپیک و مسائل اخلاقی و فرهنگی است. IOC در این بازی‏ها هدفی برای مدال آوری ندارد.

رئیس کمیته فرهنگی کمیته ملی المپیک برای تایید صحت صحبت‏های خود به برنامه برگزارکنندگان بازی‎های المپیک جهانی نوجوانان اشاره کرد و یادآور شد: معمولا در رویدادهای بین‏المللی تیم و ورزشکاری که از دور مسابقات حذف می‏شود باید محل بازی‏ها را ترک کند. اما در مورد بازی‎های المپیک جهانی نوجوانان همه تیم‏ها و نفرات‌شان باید تا پایان بازی‏ها در سنگاپور بمانند چون این مسابقات با رویکرد فرهنگی برگزار می‏شود نه مدال‌آوری.

شعبانی تصریح کرد: برگزارکنندگان بازی‎های المپیک جهانی نوجوانان فضا و شرایط را برای ارائه برنامه‎های فرهنگی کشورهای مختلف و حضور تمام شرکت کنندگان در آن فراهم کرده‏اند اما در عین حال هیچ اجباری برای حضور داشتن در این برنامه‏ها وجود ندارد.

"گفتگو با قهرمانان و تمرین مصاحبه، استعدادیابی در زمینه‎های غیر ورزشی مانند نقاشی و کامپیوتر، نمایشگاه اطلاع رسانی و نصب 250 کیوسک برای معرفی فرهنگ کشورها، آشنا شدن با بازی سنتی کشورها، تشویق و ترغیب برای حضور در فعالیت‎های اجتماعی، برگزاری اردوهای روزانه و تفریحی به منظور افزایش اطلاعات عمومی".

رئیس کمیته فرهنگی کمیته ملی المپیک اعلام کرد که اینها برخی از برنامه‏های فرهنگی مورد نظر مسئولان بازی‎های المپیک جهانی نوجوانان برای اجرا در جریان این بازی‎هاست.

وی در بخش دیگری از صحبت‎های خود به همکاری‎های صورت گرفته با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در زمینه برنامه‎های فرهنگی کاروان اعزامی به سنگاپور اشاره کرد و در این زمینه اظهار داشت: 9 تا 14 مردادماه اردوی مشترکی برای تمام اعضای کاروان در رامسر برگزار می‏شود تا در آنجا از نظر فرهنگی کاملا هماهنگ شوند. برخی از کتاب‌های مناسب رده سنی نوجوانان که معرف فرهنگ ایران است نیز برای توزیع در سنگاپور ترجمه شده است. نماینده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم در سفر به سنگاپور همراه کاروان خواهد بود.

شعبانی ضمن بیان اینکه در سنگاپور و در چارچوب برنامه‎های مورد نظر برای بازی‏های المپیک جهانی نوجوانان هیچ چیز به اندازه فرهنگ جدی گرفته نشده است، خاطرنشان کرد: اصالت فرهنگ بیشتر از مدال است. کمیته بین‏المللی المپیک هم به این نتیجه رسیده است پس ما نباید به طبل دیگری بکوبیم! چه بسا اگر در مورد مسائل فرهنگی به توفیقی دست یابیم ارزش آن بیشتر از مدال باشد.

رئیس کمیته فرهنگی کمیته ملی المپیک ضمن بیان اینکه کاروان ایران برای ارائه برنامه‎های فرهنگی خود به ورزش‌های پهلوانی و صنایع دستی توجه ویژه دارد، خاطرنشان کرد: البته فرهنگ یک شبه قابل انتقال نیست. قرار هم نیست انتقال فرهنگ ایرانی فقط در عرصه ورزش صورت گیرد. گاهی این وظیفه به قدری به ورزش سپرده می‏شود که نمی‏توانیم کمر راست کنیم. نهادهای دیگر هم در این زمینه نقش داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم حضور کاروان ورزش ایران در بازی‏های المپیک جهانی سنگاپور گفت: این نمی‎شود که از ترس اتفاقات و خطرها عقب نشینی کنیم. باید در میدان بود و تجربه کرد تا فرهنگ ایرانی زنده بماند.

شعبانی ادامه داد: همه شرکت کنندگان در بازی‎های المپیک جهانی نوجوانان نسبت به آنچه قرار است در این بازی‎ها اجرا شود، غریبه و بیگانه هستند. در چنین شرایطی همه ممکن است اشتباه کنند. اما اگر بخواهیم به این دلیل، شجاعت و جسارت را در دل مدیران بکشیم، پیشرفت نمی‏کنیم. باید از اشتباهات تجربه گرفت.

رئیس کمیته فرهنگی کمیته ملی المپیک تصریح کرد: من نمی‎گویم که با هیچ مشکلی در این بازی‏ها مواجه نمی‎شویم اما به طور حتم در مقابل بهره‏ای که از بازی‏های می‎بریم ارزش خواهد داشت.

وی همچنین به فرمایش حضرت محمد (ص) که فرمودند "من به خاطر اخلاق مبعوث شدم"، اشاره کرد و گفت: ایران هم به IOC تعهد اخلاقی داده بود که در بازی‎ها شرکت می‏کند.نمی‏توانستیم خلاف آن و تعهدی که به جوانان‎مان داده بودیم، عمل کنیم. به هر حال آنها 6 ماه در اردو بودند تا برای بازی‏ها آماده شوند.

شعبانی با بیان این جمله که هیچ تاجری برای ورشکستی کار نمی‏کند، تاکید کرد: هیچ ورزشکاری هم برای شکست به میدان نمی‎رود. همه برای مدال می‏آیند اما مگر در هر رشته‎ای بیشتر از سه مدال توزیع می‏شود؟ به طور حتم اگر هم مدال نگرفتیم  از بازی‏ها بهره‏ای خواهیم برد که بیشتر از مدال ارزش دارد.


تاریخ: 1389/5/5
کلمات کلیدی: ، ، ،
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: