برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

داستان پیدایش ورزش‌های رزمی روایت می‌شود

کتاب «فلسفه و مبانی کاراته» نوشته افشین طباطبایی، مسوول کمیته کیوکوشین کشور، به زودی از سوی انتشارات علم و حرکت روانه بازار نشر خواهد شد.-طباطبایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: این کتاب اثری تحقیقی و تحلیلی است و تاکنون چنین کتابی در زمینه ورزش کاراته منتشر نشده است. امتیازی که این اثر نسبت به سایر کتاب‌های منتشره حوزه کاراته دارد، این است که در آن بیشتر به جنبه‌های معنوی این ورزش مانند مهار خشم، تواضع، عرفان و اخلاق در کاراته پرداخته شده است. 

وی افزود: این کتاب از هشت فصل تشکیل شده و دربرگیرنده 170 صفحه رقعی است و در آن 160 تصویر کمیاب از ورزش کاراته دیده می‌شود. برای جمع‌آوری این تصاویر چندین ماه وقت صرف کردم و همه آن‌ها به دقت بررسی شده‌اند. ضمن این‌که ناشر هم اعلام کرده است روی تصاویر بررسی‌های ویژه‌ای انجام خواهد داد. 

طباطبایی درباره محتوای کتابش، توضیح داد: این اثر با مقدمه‌ای درباره پیدایش هنرهای رزمی در چین آغاز می‌شود. این هنرها از چین به اوکیناوای ژاپن می‌روند و در آن‌جا با تغییر و تحولاتی روبه‌رو می‌شوند که نتیجه آن تکامل هنرهای رزمی است. 

مسوول کمیته آموزش هیات کاراته اصفهان درباره پیدایش کاراته گفت: تا دهه 30 قرن بیستم، واژه‌ای به نام کاراته وجود نداشته است. اوکیناوا آن زمان از مستعمره‌های امپراطوری ژاپن به حساب می‌آمد و هنگامی که کاراته از این منطقه به ژاپن رفت، مسوولان ورزش‌های رزمی این کشور روی خوشی به آن نشان نداند. دلیل آن‌ هم این بود که ژاپنی‌ها برخوردی نژادپرستانه با چینی‌ها و اهالی اوکیناوا داشتند. سرانجام کاراته جای خود را در کشور آفتاب تابان پیدا می‌کند. 

وی با اشاره به فصل‌بندی کتاب افزود: پس از تاریخچه کاراته، فصل نخست این کتاب با عنوان «کاراته چیست؟» نوشته شده و در فصل دوم هم به تاریخچه هنرهای رزمی پرداخته شده است. فصل سوم کتاب هم «بودو» نام دارد. معنای باستانی این واژه در ژاپن، رفتن به جنگ است و البته مفاهیم دیگری هم برای آن وضع شده است. یکی از برابرنهادهای این واژه، تمرینات رزمی بر پایه اصول و مبانی اخلاقی و فلسفه انسانی است. این اصطلاح در ورزش‌های جود، آی‌کی‌دو و کندو هم عمومیت دارد. 

طباطبایی اضافه کرد: فصل چهارم کتاب، درباب مکارم اخلاقی است و در آن راه‌کارهایی برای مهار خشم و غلبه بر ترس دیده می‌شود. قسمت پنجم کتاب هم «کمربند سیاه» نام دارد و در این فصل به توضیح مفهوم دان و پیدایش درجات مختلف در ورزش کاراته اشاراتی شده است. فصل ششم هم با عنوان «ابعاد فیزیکی در کاراته»‌ به عناصر و انواع مبارزه اختصاص دارد. در بخشی از این فصل نوشته شده که هر مبارزه نوعی احترام گذاشتن به حریف است. در این فصل حتی درباره فریادهایی هم که از ورزشکاران در کاراته شنیده می‌شود، سخن به میان آمده است و در قسمتی دیگر از بخش ششم به پیروزی بدون درگیری فیزیکی اشاره شده است. 

مسوول کمیته کیوکوشین کشور درباره فصل‌های پایانی «فلسفه و مبانی کاراته» گفت: محتوای فصل هفتم کتاب درباره کاتا و مفاهیم عرفانی موشین و زانشین است و در بخش پایانی به پنج سبک اصلی کاراته و پنج استاد اصلی این ورزش اشاره می‌شود. 

وی درباره دیگر آثارش توضیح داد: به تازگی کتاب «‌روانشناسی ورزشی» را هم برای انتشار به پژوهشکده علوم تربیت بدنی وزارت ورزش و جوانان در مشهد سپرده‌ام. اکثر کتاب‌های پیشین که در این زمینه منتشر شده‌اند، آثاری دانشگاهی به حساب‌ می‌آیند اما این کتاب به زبانی ساده نوشته شده و مناسب مربیان است. ضمن این‌که سه سال هم برای انتشار کتاب «کاتا» وقت صرف کردم و این اثر با ویرایش ‌حبیب‌الله ناظریان(رییس سابق فدراسیون کاراته) آماده انتشار است. البته من سرمایه‌ای برای چاپ این کتاب ندارم. 

طباطبایی در پاسخ به این پرسش که «مگر این‌ کتاب‌ها را با هزینه شخصی خودتان منتشر می‌کنید؟» گفت: متاسفانه هیچ نهادی حتی فدراسیون کاراته هم از انتشار این آثار حمایت نمی‌کند و در زمینه فروش و تبلیغ چنین کتاب‌هایی مساعدت نمی‌شود. من بارها به فدراسیون‌ها و هیات‌های کاراته پیشنهاد داده‌ام که همراه لباس ورزشی به برندگان مسابقات مختلف کتاب هدیه دهند اما متاسفانه کسی به این پیشنهاد توجهی نمی‌کند.
تاریخ: 1392/6/6
کلمات کلیدی: ، ، ، ،
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: