رقابت های کاراته قهرمانی رده های سنی جهان به میزبانی ترکیه و در قونیه برگزار شد و تیم های نوجوانان، جوانان و امید پسران و دختران کشورمان با تک مدال طلای علیرضا حیدری در رده سنی امید به کار خود پایان داد.
در این خصوص، سیدحسن طباطبایی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا به تشریح عملکرد کاراته کاهای ایران پرداخت و اظهار داشت: در مجموع نتایج رضایت بخش نبود. با توجه به ظرفیت بالایی که کاراته ایران از لحاظ کیفی و کمی دارد، این نتیجه در خور نام کاراته ایران نبود.
وی افزود: از رشته ای که با اقتدار قهرمان آسیا شد و در المپیک خوشرنگ ترین مدال را به دست آورد، در مسابقات قهرمانی بزرگسالان جهان درخشیده و در بازی های آسیایی همواره نتایج خوبی به دست آورده، توقع بیشتری است. نتایجی که در پیکارهای رده های سنی جهان به دست آمد دلایل مختلفی دارد که با تشکیل جلسات کمیته فنی و بهره گیری از نظرات خبرگان، از ابعاد مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرد.
طباطبایی تصریح کرد: برای ما بسیار مهم بود بعد از اینکه تیم های پایه در دوره گذشته مسابقات جهانی حضور نداشته و در چند مرحله لیگ جهانی جوانان نیز شرکت نکردند، به پیکارهای جهانی قونیه اعزام شوند. کاراته کاهای ما باید به جهانی می رفتند که خوشبختانه توانستیم تیم کامل را اعزام کنیم.
رئیس فدراسیون کاراته ادامه داد: جغرافیای کاراته جهان تغییر کرده است. کشورهای متعددی چون عربستان، اردن، قزاقستان، مصر، کرواسی و ... سرمایه گذاری در این رشته داشته اند. بحث ژاپن جداست اما در همین جهانی قونیه تیم های قدرتمندی چون فرانسه و ایتالیا نیز تنها به یک مدال طلا رسیدند و اسپانیا اصلا طلا نگرفت.
وی گفت: به آینده سازان کاراته ایران خوش بین هستم و قطعا اثرات مثبت این اعزام را هرچند با نتایج مطلوب فاصله داشت، در آینده خواهیم دید.
طباطبایی بیان کرد: برای قهرمانی آسیا آماده می شویم و سپس بازی های آسیایی و قهرمانی بزرگسالان جهان را داریم که می تواند با نتایج مثبتی همراه باشد. مشکلات و ضعف هایی که وجود دارد را نیز با بهره گرفتن از نظرات بزرگان کاراته، ترمیم خواهیم کرد تا این رشته بتواند همچون گذشته پرچم ایران را در رویدادهای مختلف به اهتزاز در آورد.
وی در خصوص اینکه یکی از انتقادات از تیم های ایران نداشتن اردوی کافی است، گفت: برخی مربیان معتقدند نباید اردوها طولانی مدت باشد اما تعداد دیگری موافق اردوهای بلند مدت هستند. مسابقات جهانی قونیه جزو پیکارهایی بود که اردوی چندانی در آن نداشتیم که باید در این خصوص نیز بحث و ارزیابی شود.