به گزارش خبرنگار مهر، محرومیت چهار ساله جودو ایران روز ۲۰ شهریور جاری به اتمام می رسد و جودوکاران می توانند یک بار دیگر روی تاتامی تورنمنت های معتبر دنیا به مصاف رقبای خود بروند. بدون شک این بازگشت انگیزه مضاعفی برای جودوکارانی که چهار سال تمرین کرده و منتظر چنین روی بودند، ایجاد می کند.
هر چند فدراسیون جودو در طول دوران تحریم به بالا بردن سطح امکانات زیر ساختی پرداخت و با تمرکز روی رده های سنی پایه، مسابقات قهرمانی کشور را به منظم با جوایز نقدی برگزار کرد، تاتامی لیگ ها پهن و آکادمی های جودو تأسیس شد. ولی نمی توان دوری از میادین بین المللی را نادیده گرفت.
کشورهای مختلف روی نوجوانان و جوانان خود سرمایه گذاری کرده و با اعزام آنها به مسابقات معتبر برای آینده برنامه های خود را اجرایی کرده اند. اما آینده سازان جودو ایران تنها در داخل کشور تمرین کرده و مسابقه داده اند و برای جبران خلأ موجود به زمان و مبارزه در تورنمنت های مختلف دارند.
حسین قمی سرمربی تیم ملی جودو در این مورد به خبرنگار مهر گفت: بدون شک رسیدن تاریخ ۲۰ شهریور و پایان این دوران کذایی خیلی مهم است. برای همه خانواده جودو روزی مهم خواهد بود. شور و اشتیاق به جامعه جودو برگشته و همه این خانواده منتظرند تا مبارزه جودوکاران خود را در میادین بین المللی ببینند. البته که کار سختی پیش رو داریم ولی ما پتانسیل این را داریم که خیلی زود به روزهای خوب گذشته بازگردیم.
وی افزود: در این چهار سال فقط بازی های کشورهای اسلامی را به عنوان یک میدان رسمی تجربه کردیم و در تورنمنت های روسیه نیز حضور داشتیم. ولی برای پیشرفت و رسیدن به سطح بین المللی باید اعزام به مسابقات معتبر تداوم داشته باشد. همین رقابتهای که حاضر بودیم، نشان داد که جودوکاران ما در صورت کسب تجربه بیشتر و تنه به تنه شدن با رقبای خوب خارجی می توانند پله های ترقی را خیلی زود طی کنند.
به هر صورت چهار سال دوری از میادین رسمی تأثیر زیادی روز نتایج آینده خواهد گذاشت. اینکه فدراسیون جودو با کشورهای همسایه تفاهم نامه همکاری امضا کرده و جودوکاران ما در مقاطعی با برگزاری اردوها و مسابقات دوستانه تجاربی کسب کردند، ولی نمی توان آن را با تورنمنت هایی که جودوکاران مطرح دنیا در آن حضور دارند، مقایسه کرد. جودوکاران ما می بایست در چند اردوی مشترک بین المللی با رقبای خود تمرین کرده و کسب تجربه کنند.
تحریم چهار ساله جودو در فاصله زمانی اندک تا بازی های آسیایی به پایان می رسد. رقابت هایی که به جودو دو سهمیه در بخش مردان و یک سهمیه در بخش زنان داده شده است. فدراسیون در تلاش است تا یک سهمیه به این تعداد اضافه کند. ضمن اینکه آبان ماه مسابقات رده های سنی پایه برگزار می شود و آینده جودو ایران باید در این رویداد مهم به مصاف حریفان خو بروند.
بدون شک تبدیل تهدید به فرصت در طول چهار سال گذشته باید با حمایت مسئولان ورزش در ماه های آتی همراه شود تا نوجوانان و جوانان جودو با حضور در تورنمنت ها و اردوهای متعدد بتوانند خلأ چهار ساله را جبران کرده و به نوعی سرمایه گذاری انجام شده به سرانجام برسد.