برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

گزارش خبری - تحلیلی مهر/تور بین‌المللی تهران و کاهش صددرصدی حضور خارجی‌ها/ دست و پا بسته و لنگ!

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: چهارمین دوره تور بین‌المللی دوچرخه‌سواری ریاست جمهوری تهران در شرایطی از چهارم خرداد آغاز می‌شود که کاهش 100 درصدی تیم‌های خارجی بر کیفیت این مسابقات تاثیر منفی خواهد گذاشت.

به گزارش خبرنگار مهر، اتفاقات رخ داده در سومین دوره تور بین‌المللی ریاست جمهوری تهران در سال 89 باعث شد تا در آستانه برگزاری چهارمین دوره این تور شاهد کاهش چشمگیر تعداد و سطح فنی تیم‌های خارجی حاضر در این تور باشیم که به طور قطع این مسئله از بارزترین نقاط ضعف تور تهران در سال 90 خواهد بود.

این تور بین‌المللی در زمان ریاست واعظ آشتیانی در فدراسیون دوچرخه‌سواری و به پیشنهاد علی انصاری؛ قائم مقام وعضو هیئت مدیره فدراسیون بنیان‌گذاری شد اما به طور قطع  در ادامه تور تهران از نظر مدیریت اقتصادی در بدترین شرایط خود قرار گرفت. حمایت نکردن بخش خصوصی و تامین نشدن منابع مالی یکی از ضعف های دیگر تور بین المللی ریاست جمهوری است که با وجود انتقادات و گلایه های مسئولان فدراسیون هنوز پابرجاست و ظاهرا لاینحل خواهد ماند.

واعظی آشتیانی با اشاره به اهداف اولیه این تور و مشکلاتی که با آن دست به گربیان است به خبرنگار مهر گفت: "تور تهران با هدف بزرگی پایه ریزی شد. قرار بود این تور در حد و شان نام خود، مدیریت برگزاری یک تور ایده آل را در منطقه به رخ بکشد. قصد داشتیم با برگزاری مطلوب و حضور تیم‌های قدرتمند باشگاهی دنیا، جایگاه این تور را در حد 10 تور بزرگ جهان ارتقاء دهیم اما امروز برگزاری این تور شبیه یک تور عادی شده است." 

در این بین با مقایسه تیم های شرکت کننده در چهارمین دوره تور ریاست جمهوری به این نتیجه می رسیم که کشورهای اروپایی از این مسابقات استقبال نکردند. جای تیم هایی مانند هلند، آلمان و سوئیس در این تور خالی است. کاهش 100 درصدی تیم های خارجی نسبت به سال گذشته این تور مسئولین را بر آن داشت تا فرصتی را به تیم های داخلی بدهند. به این ترتیب این تعداد تیم های داخلی بود که به 100 درصد افزایش یافت.

مهرداد صفرنژاد دبیر اجرایی تور تهران و دبیر فدراسیون دوچرخه‌سواری در خصوص چرایی حضور کمرنگ تیم‌های خارجی و غیبت اروپایی ها گفت:" مشکلات مالی، عدم حمایت بخش خصوصی و بسیاری از موارد دیگر دست و پای ما را بسته است. به هر حال ما با همین امکانات تصمیم گرفتیم بهترین تیم‌ها را پذیرش کنیم تا بتوانیم در قبال همان تعداد کم هم بهترین میزبانی را انجام دهیم. به هیچ عنوان سطح فنی این تیم ها پائین نیست. تیم ژاپن تیم خوبی است. قزاقستان هم رکابزنان مطرحی دارد. هرچند سال گذشته شاهد حضور تیم های اروپایی بودیم اما تیمی مانند هلند با بهترین رکابزنان خود به ایران نیامده بود."

انتخاب مسیرهای متناسب بدون لحاظ کردن شرایطی برای قهرمانی تیم‌های ایرانی، حضور حامیان مالی قدرتمند، افزایش انگیزه‌های اقتصادی برای تیم‌ها و رکابزنان، نظم و انضباط تور و حضور داوران زبده برای قضاوتی بی‌اشکال تنها بخشی از توصیه‌های  آشتیانی برای هرچه بهتر برگزار شدن این تور مطرح بین‌المللی بود. در زیر نگاهی به برگزاری سه دوره تور بین‌المللی ریاست جمهوری خواهیم کرد:

تولد تور ریاست جمهوری تهران
نخستین دوره تور بین‌المللی ریاست جمهوری تهران، اردیبهشت‌ماه سال 87، با حضور 70 رکابزن از 14 تیم  برگزار شد.  در نخستین دوره آن بلوار کشاورز در میان تماشاچیان فراوان میزبان اولین روز این مسابقات بود تا این تور جای خود را در میان پایتخت نشینان بازکند. برگزاری مراحل تور در دوره های بعدی در خیابان های اصلی تور تهران هرگز تکرار نشد. شاید تاریک‌ترین نقطه برگزاری اولین دوره تور ریاست جمهوری تهران به درگیری برخی رکابزنان تیم دانشگاه آزاد مربوط شود. استارت و خط پایان روز دوم این تور با درگیری‌های داخلی این تیم تهرانی، شرایط سختی را برای مسابقه ای فراهم کرد که همه بر برگزاری آبرومندانه آن تاکید داشتند.

ورود بخش خصوصی به تور پایتخت
مرحله دوم تور ریاست جمهوری تهران در زمان ریاست علی انصاری برگزار شد اما با تفاوت اینکه با توجه به حمایت خوب مالی حامیان، شاهد کمترین حواشی بودیم. اهداء 3 دستگاه خودرو به برترین ورزشکاران هم از جمله اتفاقات خوب این تور بود.

تور سوم پرحاشیه و دردسرساز
مطمئنا برگزاری سومین مرحله تور بین‌المللی ریاست جمهوری تهران، بدترین سال تجربه برگزاری این مسابقات بود. حضور تیم‌های خارجی مطرح و با کیفیت با حواشی بوجود آمده کمرنگ شد. حواشی این مرحله از رقابت‌ها از همان دقایق نخست پررنگ و غیر قابل توجیه بود. نخستین روز از این تور با وجود برنامه‌ریزی مسئولین با نیروی انتظامی و دیگر مسئولان اجرایی با تاخیر بیش از 30 دقیقه شروع شد. تعداد کم پنل‌های آخر خط، اعتراض تیم‌های شرکت کننده، قهر کردن ناظر آسیایی و اعتراض وی به نحوه برگزاری تور، اعتراض مردم درخط پایان به مسئولین خارجی تور، تنها بخشی ازحواشی این روز بود.

حواشی روز دوم این تور بین‌المللی با مصاحبه یکی از منتقدین تور نسبت به برگزاری نامنظم مسابقات و گذاشتن ماشین‌های حمل زباله شهرداری برای حمل دوچرخه‌ها ادامه یافت. روز سوم تور هم  در منطقه جهانشهر کرج با برکناری منتقد بی‌نظمی و سرقت دوچرخه تیم هلند پیگیری شد تا باز هم تنها تور دوچرخه سواری پایتخت با حاشیه پیگیری شود.

افشاء دلایل عدم حضور تیم تایوان به ایران (همراه داشتن رکابزنان انگلستانی و صادر نشدن روادید فرودگاه و بازگشت این تیم از راه فرودگاه به کشورش) در روز چهارم تور و تاکید سرپرست این تیم آسیایی بر اینکه تیم "جایانت  تایوان" هرگز به ایران نمی‌آید بر مشکلات این مسابقه افزود.

تاخیر در پرداخت کمک هزینه نقدی به برخی از تیم‌های شرکت کننده باعث شد تا در روز پنجم تمامی 12 تیم خارجی شرکت کننده در تور اعتصاب کرده و در مسابقه حاضر نشوند. این قائله با وساطت خالقی؛ دبیر کمیته پیست آسیا به همراه ناظر فدراسیون جهانی و با تاخیر 45 دقیقه ای در برگزاری مرحله نهایی تور به پایان رسید.

تور چهارم سرخورده از تور سوم
مرحله چهارم تور بین‌المللی دوچرخه‌سواری ریاست جمهوری تهران از چهارم خردادماه سال 90 و در همان 5 مرحله قبل و با تفاوت افزایش سقف جوایز این تور از 50 به 61 هزار دلار، مشارکت سه استان البرز، سمنان و تهران در برگزاری تور، سنگین‌تر و فنی‌تر شدن مسیرهای مسابقه آغاز می‌شود. هرچند این ها نقاط قوت یک تور محسوب می‌شوند اما حضور تنها 6 تیم خارجی(حضور چند تیم از تور بین‌المللی آذربایجان) می‌تواند بازتاب اتفاقات سال گذشته این تور محسوب ‌شود. مسئولین برای همین هم برای جایگزینی تیم‌های خارجی، با افزایش 100 درصدی، تعداد تیم‌های داخلی  را به 8تیم رسانده‌اند.

سند قهرمانی و نایب قهرمانی به نام پتروشیمی و دانشگاه آزاد است
در سه دوره برگزاری تور بین‌المللی دوچرخه سواری ریاست جمهوری، تیم پتروشیمی تبریز و دانشگاه آزاد اسلامی عناوین قهرمانی و نایب قهرمانی را ازآن خود کردند. در دوره اول این مسابقات، تنها تیم پیکان موفق به کسب عنوان سوم شد اما در دوره‌های بعد عناوین سوم ازآن کشورهای خارجی شده است. احد کاظمی و قادر میزبانی هر کدام با کسب دو بار عنوان قهرمانی در بخش انفرادی و کوهستان از جمله برترین رکابزنان ایرانی حاضر در این تور بوده‌اند.

هرچند مقایسه تور تهران با تورهایی چون توردوفرانس یا تورهای باسابقه در آسیا و جهان حتی تور آذربایجان هم کار درستی نیست اما  این مسابقه بین‌المللی در پایتخت ایران برگزار می‌شود و باید همه مسئولین اعم از ورزشی و غیر ورزشی برای هرچه بهتر برگزار شدن آن تلاش کنند تا تور ریاست جمهوری تهران با توجه به نامش و در شان نامش به نقطه ایده آل خود رسیده و شاهد حضور تیم‌ها و رکابزنان مطرح جهان در آن باشیم.

چهارمین دوره تور بین‌المللی دوچرخه سواری ریاست جمهوری تهران با حضور 6 تیم خارجی و 8 تیم داخلی از چهارم تا هشتم خردادماه با همکاری سه استان سمنان، البرز و تهران برگزار می‌شود.


تاریخ: 1390/3/3
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: