شعبانیان: زنان ورزشکار بی حاشیه اما با انگیزه تر از مردانند
'میترا شعبانیان ' روز سه شنبه با حضور در ایرنا، یکی از موانع پیشرفت والیبال زنان در ایران را نداشتن حامی مالی دانست و گفت: جدای از عدم امکان پخش تلویزیونی و تبلیغات، مدیران باشگاهی مدعی هستند زنان و ورزش زنان در ایران پر دردسر است و آنان می خواهند بی دغدغه در دنیای ورزش فعالیت کنند.
وی با تاکید بر اینکه، نداشتن حامی مالی موجب بی رونقی لیگ والیبال زنان شده است، افزود: بسیاری از تیم های استانی به دلیل نداشتن حامی مالی امکان حضور در رقابت های لیگ را ندارند و این مساله خود مانع از شناسایی بازیکنان خوب و مستعد شهرستانی است و البته این موضوع گریبانگیر تیم های تهرانی نیز هست.
شعبانیان با بیان اینکه تیم ملی محل حضور بازیکنان حرفه ای، قوی و خوش بنیه است تا مهارت های خود را توسعه دهند، اظهار داشت: در هیچ جای دنیا، کار آموزش بازیکن در اردوهای تیم ملی انجام نمی شود اما در ایران به دلیل حمایت نکردن از تیم های شهرستانی بازیکنانی که از شهرستان به تیم ملی دعوت می شوند، به اردو می آیند تا بازی کردن را بیاموزند.
وی با تاکید اینکه تیم ملی محلی برای آموزش علمی و حرفه ای بازیکنان است، گفت: اگر حمایت مالی مناسب از تیم های استانی صورت گیرد و امکان فعالیت برای دختران و زنان در رده های سنی مختلف در شهرستان و زیر نظر مربیان مجرب فراهم شود، همیشه تعداد قابل توجهی بازیکن توانمند برای دعوت به تیم ملی مدنظر هستند.
سرمربی سابق تیم والیبال زنان پرسپولیس، وضعیت تیم های تهرانی را نیز مطلوب توصیف نکرد و گفت: تهران تا چند سال گذشته با هشت تیم چون برق، سایپا، پیکان، نفت، دانشگاه آزاد اسلامی و پرسپولیس در رقابت های لیگ برتر شرکت می کرد اما در آخرین فصل لیگ برتر والیبال، تهران فقط با دو تیم در این رقابت ها شرکت کرد که یکی از آنان بانوان شهر تهران به دلیل مشکلاتی که با حامی مالی پیدا کرد، از ادامه حضور در رقابت ها بازماند.
** تشکیل تیم های والیبال زنان برای کسب قهرمانی حداکثر با 500 میلیون تومان
سرمربی تیم ملی والیبال بانوان ایران اضافه کرد: یک تیم والیبال زنان در سطح لیگ برتر و با هدف قهرمانی نیاز به اعتباری معادل 400 تا 500 میلیون تومان دارد و این مبلغ معادل حقوق یک بازیکن حرفه ای لیگ برتر والیبال مردان است.
وی این مبلغ را در استان ها یکصد میلیون تومان عنوان کرد و گفت: تیم های استانی با توجه به پایین تر بودن هزینه ها در بخش های مختلف می توانند یک فصل را حتی با حدود یکصد میلیون تومان نیز سپری کنند.
شعبانیان گفت: باید دلسوزانه به والیبال زنان توجه شود و علاوه بر تلاش های داخلی، رایزنی در سطح آسیا و جهان می تواند به ارتقا جایگاه این بخش کمک کند.
** والیبال زنان ایران امروز در آسیا شناخته شده است
شعبانیان با بیان اینکه تیم والیبال زنان ایران تا پنج سال گذشته فقط در مسابقات زنان کشورهای اسلامی حضور می یافت،
گفت: با آنکه فقط پنج سال از اولین حضور رسمی تیم والیبال زنان در میدان های بین المللی گذشته است اما امروز ایران نه تنها زنگ تفریحی برای سایر تیم ها محسوب نمی شود بلکه کاملا در آسیا شناخته شده و جایگاهی قابل قبول دارد.
سرمربی تیم ملی والیبال با بیان اینکه چین قهرمان بازی های المپیک 2008 پکن، ژاپن ، تایلند و کره جنوبی نه تنها برترین های آسیا هستند بلکه برترین های جهان نیز به حساب می آیند،
گفت: حضور برترین تیم های والیبال زنان جهان در آسیا کار را برای والیبال ایران سخت کرده است ضمن آنکه فراموش نکنیم والیبال زنان ما حدود 30 سال با والیبال آسیا فاصله دارد.
شعبانیان توضیح داد: برای کم کردن فاصله با تیم های برتر نیاز به حضور بیشتر در میدان های بین المللی داریم و در غیر این صورت نباید انتظار چندانی از والیبال زنان داشت.
این مربی ادامه داد: در مسابقه های والیبال قهرمانی آسیا که شهریور ماه در قزاقستان برگزار خواهد شد، امیدواریم نتیجه خوبی بگیریم اما اگر حمایت کافی و حضور بیشتر در رقابت های بین المللی فراهم شود در چند سال آینده والیبال زنان ایران جایگاه بسیاری خوبی در آسیا پیدا خواهد کرد.
** استفاده از مربیان خارجی برای ارتقا دانش فنی مربیان داخلی و استانی
سرمربی تیم ملی والیبال بانوان ایران گفت: باید اختلاف سطح فنی بازیکنان و مربیان تیم های زنان و مردان کاهش یابد و این فقط با حضور مربیان مجرب خارجی به عنوان مدرس میسر است.
** راه اندازی آکادمی تخصصی و پایگاه های استعدادیابی مهم ترین عوامل رشد والیبال زنان
سرمربی تیم ملی والیبال بانوان ایران، راه اندازی آکادمی والیبال را یکی از زیرساخت های توسعه این رشته در کشور عنوان کرد و گفت: باید در استان های والیبال خیز با استفاده از کارشناسان و مربیان والیبال و استادان دانشگاه، این مراکز راه اندازی شده و به شکل علمی و تخصصی بحث آموزش مربیان و بازیکنان پیگیری شود.
وی، تربیت و آموزش مربی، داور، آنالیزور، بدنساز و متخصصان ورزشی را از وظایف آکادمی ملی والیبال دانست.
وی، شناسایی بازیکنان با استعداد را از دیگر وظایف آکادمی تخصصی والیبال عنوان کرد و گفت: به طور مثال در استان لرستان دختران از توانایی بالایی برای رشته والیبال برخوردارند که راه اندازی چنین آکادمی در این استان می تواند برای شناسایی و معرفی این افراد موثر باشد.
** حمایت رسانه ها از والیبال زنان
سرمربی تیم ملی والیبال بانوان ایران در ادامه به بحث پخش تلویزیونی مسابقات زنان و پوشش مطبوعاتی آن پرداخت و گفت: اگر با توجه به قوانین ورزش کشور امکان پخش تلویزیونی مسابقات یا اردوی آمادگی زنان وجود ندارد، پخش رادیویی این مسابقات و پوشش مطبوعاتی آن امکان پذیر است و می تواند در جذب حامی مالی به والیبال زنان کمک کند.
شعبانیان ادامه داد: مذاکرات لازم با فدراسیون های والیبال ترکیه و صربستان صورت گرفته و قرار است تیر ماه تیم ملی والیبال بانوان ایران به منظور برگزار اردوی تدارکاتی و بازی های دوستانه به ترکیه و صربستان سفر کند که در سفر ترکیه، تیم های نوجوانان و جوانان نیز تیم ملی را همراهی خواهند کرد.
1828 / 1589