گزارش خبری/گلایه های پرافتخارترین ورزشکار پارالمپیک دربیمارستان/به عیادتم نیامدند
پر مدال ترین ورزشکار پاراالمپیک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هم اکنون به دلیل بیماری زخم بستر در بیمارستان بستری شده ام اما پیش از این نیز به دلیل شیمیایی شدن در زمان جنگ در بیمارستان مرکزی شیراز و اردیبهشت بستری شدم.
مختار نورافشان تصریح کرد: با توجه به اینکه پر مدال ترین ورزشکار پاراالمپیکی کشور در مسابقات برون مرزی هستم از مسئولان کشوری و استانی توقع داشتم به وضعیتم بیشتر رسیدگی کنند.
وی اضافه کرد: برای کسب موفقیت برای ایران اسلامی و استان فارس وقت زیادی را صرف کردم اما در زمانی که در بیمارستان بستری شدم با کم لطفی مسئولان روبرو شدم و فقط برخی از دوستان و همرزمان زمان جنگ به عیادتم آمدند.
پر مدال ترین ورزشکار پارالمپیک در ادامه خواستار توجه بیشتر مسئولان به ورزش جانبازان و معلولان شد و افزود: این قشر از ورزشکاران با سختی و مشقتهای فراوان ورزش می کنند از این رو باید امکانات مورد استفاده آنها نیز به شکل مطلوب فراهم شود.
نورافشان تاکید کرد: برای کسب موفقیت در رشته های ورزشی مربوط به جانبازان و معلولان باید سرمایه گذاری مناسبی از طرف مسئولان صورت گیرد تا بدین وسیله میزان علاقه مندی افرادبا این شرایط برای حضور در میادین ورزشی بیشتر شود.
پر مدال ترین ورزشکار پاراالمپیک با اشاره به وجود پتانسیل و توانایی های مناسب در زمینه ورزش جانبازان و معلولان در استان فارس عنوان کرد: مسئولان اداره ورزش و جوانان ، فدراسیون جانبازان و معلولان باید برای رسیدن استان فارس به جایگاه واقعی خود در این بخش از ورزش تلاش کنند.
کمبود داروی مبترال
نورافشان در ادامه از کمبود داروی مبترال ویژه جانبازان شمیایی گلایه کرد و ابراز داشت: به دلیل مشکلات شیمیایی باید هر سه ماه یکبار داروی مبترال ( نگه دارنده طول درمان) را مصرف کنم اما متاسفانه این دارو بسیار کمیاب است و در اغلب موارد ناچار به تهیه آن از بازار آزاد هستم.
عدم پیاده رو سازی مناسب برای جانبازان و معلولان
وی همچنین از عدم پیاده رو سازی مناسب برای جانبازان و معلولان انتقاد کرد و اظهار داشت: متاسفانه در کشور به این نیاز معلولان و جانبازان توجه نمی شود و مکان های در نظر گرفته شده نیز مسیر عبور و مرور موتور سوران است.
پر مدال ترین ورزشکار پاراالمپیک یاد آور شد: در سایر کشور ها افرادی که ساختمان سازی می کنند حتما باید بلوک های را مختص معلولان و جانبازان در نظر بگیرند تا به آنها مجوز پایان کار داده شود در حالیکه در ایران این اتفاق تاکنون عملیاتی نشده است.
عدم توجه به کارت جانبازی در ارگان های مختلف
نورافشان در ادامه از عدم توجه به کارت جانبازی در ارگان های مختلف یاد کرد و گفت: زمانی که مجلس شورای اسلامی کارت جانبازی را به جانبازان تحویل داد اعلام شد با استفاده از این کارت به راحتی امور مربوطه پیگیری می شود در حالیکه در بسیاری از ارگان ها به جانبازان می گویند این کارت هیچ اعتباری ندارد.
وی تاکید کرد: جانبازان همیشه اولین حضور خود در جبهه را به عنوان بهترین خاطره عمرشان مطرح می کنند ، به جانبازی خود افتخار می کنند و در هر زمانی پیرو ولایت فقیه هستند اما برخی برخوردهایی که توسط مسئولان با این قشر از جامعه می شود به واقع زمینه ساز آزردگی خاطر این قشر را فراهم می کند.
تلاش مجدد برای حضور در تیم ملی جانبازان و معلولان
پر مدال ترین ورزشکار پاراالمپیک با اشاره به انجام فعالیت ورزشی روزمره خود، بیان کرد: برای شرکت در مسابقات پارالمپیک لندن در رشته پرتاب نیزه تمرینات لازم را انجام دادم و در رکورد گیری فدراسیون نیز موفق بودم اما به علت مشکلات درمانی پزشک معالجم اجازه حضور در تمرینات تیم ملی و شرکت در مسابقات را نداد.
نورافشان تصریح کرد: فرزندم در زمان کسب عنوان های قهرمانی در مسابقات مختلف جهانی کوچک بود در همین راستا برای زنده کردن خاطرات قهرمانی در ذهن پسرم دوست دارم بار دیگر در رقابت های قهرمانی پاراالمپیک و جهان مدال کسب کنم.
مختار نورافشان پرمدال ترین ورزشکار پارالمپیک در 15 آذر سال 46 در شهرریگ گناوه از توابع استان بوشهر متولد شد.
وی در سال 61 در عملیات محرم دچار ضایعه نخاعی شدو بعد از 20 سال با انجام آزمایش های پزشکی مشخص شد نورافشان جانبازشیمیایی نیز هست.
وی دارنده 32 مدال جهانی و پارالمپیک در رشته دو میدانی ماده های پرتابی است.
مختار نورافشان در مسابقات پارالمپیک رشته دوومیدانی و در مواد پرتاب دیسک ، وزنه و نیزه ،4 طلا 2 نقره و یک برنز را کسب کرد و به همین علت به وی عنوان پرمدال ترین ورزشکار ایران در مسابقات پارالمپیک داده شد.
نورافشان در مسابقات پارالمپیک سئول، آتلانتا ، سیدنی، آتن ومسابقه های قهرمانی جهان 2002 فرانسه و 2003 نیوزیلند برخی از مدال های خود را کسب کرده است.