در مسابقات غرب آسيا درخشيديم دووميداني ايران، اميدوار به گوانگجو
شكسته شدن دو ركورد ايران و نزديكشدن چند ورزشكار به حدنصابهاي ملي، حكايت از تلاش موفق دووميداني كاران ايران دارد. نكته در خور توجه در مورد اين رقابتها حضور همه چهرههاي مطرح 12 كشور غرب آسيا در رقابتها بود. در اين مسابقات قهرمانان نامدار المپيك و جهان همچون بلال منصور، يوسف سعد كمل و برشيم با آمادگي كامل به رقابت پرداختند.
اميدواري در پرتابها
اميد اصلي دووميداني ايران در بازيهاي آسيايي به مواد پرتابي بويژه پرتاب ديسك است. در مسابقات دووميداني غرب آسيا، احسان حدادي حضور نداشت و محمود و محمد صميمي به حلب اعزام شدند تا پيش از بازيهاي آسيايي در مهمترين آزمون خود شركت كنند.
وقتي حدادي به حلب نرفت، مربيان تيم دووميداني قطر با اطمينان از كسب نشان طلا ميگفتند. رقابت در پرتاب ديسك بين يك قطري و برادران صميمي بسيار نزديك بود. الدوساري پرتابگر مشهور قطري كه در بازيهاي آسيايي 2006 رقابتي بسيار نزديك با حدادي داشت، در حلب وضع نامطلوبي داشت و نشان دادكه به پايان دوران قهرمانياش رسيده است. اما در عوض پرتابگر درشت اندامي به نام احمد محمد دبيب با انگيزه ظاهر شد و حتي تا پرتاب چهارم نفر اول مسابقه بود كه محمود صميمي با پرتابي معادل 64 متر و يك سانتيمتر خيال همه را راحت كرد و به نشان طلا رسيد و محمد صميمي نيز در پرتابهاي آخر خوب عمل كرد و در نهايت با پرتاب 62 متر و 34 سانتيمتر دوم شد و دبيب قطري با 62 متر و 25 سانتيمتر سوم شد. در بازيهاي آسيايي احسان حدادي نفر اول پرتاب ديسك ايران، به احتمال فراوان به نشان طلا دست خواهد يافت و محمد يا محمود صميمي نفر دوم تيم ايران خواهد بود. در حلب، محمود عملكرد بهتري داشت، اما در مجموع مسابقات امسال، محمد پرتابهاي بهتري انجام داده و به گفته عيدي عليجاني نايب رئيس فدراسيون دووميداني، انتخاب محمد صميمي تقريبا قطعي شده است. هريك از صميميها كه به گوانگجو اعزام شود، بخت كسب مدال خواهد داشت.
در پرتاب وزنه نيز مسابقات غرب آسيا اميدهاي ما را افزايش داده است. امين نيكفر با حد نصاب خوب 19 متر و 63 سانتيمتر اول شد و رقيبي نداشت. او يك بار هم وزنه را 19 متر و 60 سانتيمتر پرتاب كرد. او روحيه و انگيزه خوبي داشت و وقتي در محل برگزاري مسابقه از او درباره گوانگجو پرسيديم، خيلي مصمم قول داد ركورد خود و ايران را به بيش از 20 متر افزايش دهد. در آن صورت او قطعا به مدال خواهد رسيد و ناكاميهاي گذشتهاش را در المپيك و قهرماني آسيا جبران خواهد كرد. نيكفر حالا به پرتابگري با تجربه تبديل شده و همين تجربه ياورش در بازيهاي آسيايي خواهد بود، اما در پرتاب چكش وضعيت كاوه موسوي مشخص نيست. او در شهر حلب با حد نصاب متوسطي دوم شد، اما پس از مسابقه گفت كه اوج خود را براي زمان بازيهاي آسيايي تنظيم كرده و اگر كميته فني فدراسيون دووميداني او را انتخاب كند، در بازيهاي آسيايي حتي ركورد ايران را خواهد شكست.
در پرتاب نيزه، علي روايي وضع نسبتا خوبي دارد، هرچند كه اگر به بازيهاي آسيايي اعزام شود، كارش براي كسب مدال دشوار خواهد بود. او در مسابقات دووميداني غرب آسيا حدنصاب خوب 74 متر و 74 سانتيمتر را به دست آورد كه فاصله زيادي با ركورد ايران ندارد. او نيز اعتقاد دارد در بازيهاي آسيايي به اوج آمادگي خواهد رسيد و ميتواند ركورد ايران را افزايش دهد.
پرشها، پايينتر از آسيا
در مواد گوناگون پرشها در بازيهاي آسيايي بختي براي كسب مدال نداريم. فدراسيون دووميداني روي اين مواد تمركز نكرده و براي بازيهاي آسيايي برنامهريزي انجام نشده است. در مسابقات غرب آسيا ايران در مواد پرش ارتفاع، پرش با نيزه و پرش طول شركتكننده داشت. در پرش با نيزه محسن رباني با حدنصاب 5 متر به نشان طلا رسيد، اما اين حدنصاب با ركورد ملي او كه 5 متر و 36 سانتيمتر است، فاصله زيادي دارد و در رقابت با پرشكنندگان شرق آسيا و آسياي مركزي كار بسيار دشواري پيش رو دارد. اسحاق غفاري نفر دوم ايران در شهر حلب تنها موفق به عبور از فراز مانع 4 متر و 80 سانتيمتري شد كه بختي براي عضويت در تيم ملي اعزامي به بازيهاي آسيايي به دست نياورد.
ركورد آسيا در اين ماده 5 متر و 90 سانتيمتر است. محسن رباني يك بار به مقام قهرماني آسيا رسيد، اما سال گذشته در مسابقات قهرماني آسيا به مدالي نرسيد. در بازيهاي آسيايي چين، قزاقستان و ژاپن پرشكنندگاني خواهند داشت كه ركورد همه آنها بيش از 5 متر و 50 سانتيمتر است و امسال بارها بيش از اين ارتفاع پريدهاند. بنابراين نبايد اميدي به كسب مدال در ماده پرش با نيزه داشته باشيم، اما اگر رباني بتواند از فراز مانع 5 متر و 40 سانتيمتري عبور كند، عملكرد موفقي داشته است.
در ماده پرش طول، بهروز سيستاني در مسابقات غرب آسيا به رقابت پرداخت كه با حدنصاب 7 متر به مقام چهارم رسيد. در اين ماده پرشكننده عربستاني با حدنصاب 8 متر اول شد. عربستان در اين ماده ورزشكاراني در سطح جهان دارد و در بازيهاي آسيايي رقابت بين پرشكنندگان عربستان و نمايندگان شرق آسيا خواهد بود. در پرش ارتفاع نيز ما به مدال آسيايي فكر نكردهايم، زيرا پرشكنندگان ما هنوز با سطح اول آسيا فاصله دارند. اين موضوع را كيوان قنبرزاده در حلب نشان داد. او پس از عبور از فراز مانع 2 متر و 10 سانتيمتري، در تلاش براي عبور از فراز مانع 2 متر و 15 سانتيمتري ناكام ماند. ما همچنان در حسرت سالهاي طلايي تيمور غياثي قهرمان 2 دوره بازيهاي آسيايي در سالهاي 1970 و 1974 هستيم. نكته در خور توجه در مورد مسابقه پرش ارتفاع مسابقات غرب آسيا، ناكامي برشيم قطري بود. او كه امسال مدال طلاي مسابقات قهرماني جوانان جهان را به دست آورده با حد نصاب 2 متر و 21 سانتيمتر دوم شد و هموطنش با ركورد 2 متر و 25 سانتيمتر به مدال طلا رسيد. در بازيهاي آسيايي رقابت اصلي بين پرشكنندگان قطر و كشورهاي شرق آسيا خواهد بود. قزاقستان نيز در اين ماده مدعي است.
بيم و اميد در 400 متر
در دو 400 متر، 2 دونده خوب به نام سجاد هاشمي و رضا بوعذار داريم كه در حلب رقابت نزديكي با يكديگر داشتند. در اين ماده برخلاف دوهاي 800 و 1500 متر غرب آسيا زياد پرتوان نيست و بايد در بازيهاي آسيايي ديد كه دوندگان شرق قاره كهن چه عملكردي خواهند داشت. در مسابقات غرب آسيا سجاد هاشمي و رضا بوعذار هر دو به فينال رسيدند و اين هاشمي بود كه در نهايت با كسب زمان 46 ثانيه و 57 صدم ثانيه اول شد و رضا بوعذار با زمان 47 ثانيه و 7 صدم ثانيه در مكان سوم قرار گرفت. در بازيهاي آسيايي در دو 4 در 400 متر امدادي اميدمان بيشتر خواهد بود. البته اگر در اين ماده شركت كنيم.عملكرد تيم ايران در ماده 4 در 400 متر امدادي در حلب بسيار مطلوب بود. سجاد هاشمي، رضا بوعذار، سجاد مرادي و ادوارد مانگا ساير اعضاي تيم بودند. اين تيم زمان 3 دقيقه و 6 ثانيه و 97 صدم ثانيه را به دست آورد و ركورد ايران را 14 صدم ثانيه كاهش داد. 4 دونده اين ماده اگر در دو امدادي با هم بيشتر تمرين كنند ركورد ايران را باز هم كاهش خواهند داد.
در دوهاي با مانع تنها در ماده 110 متر با مانع وضع خوبي داريم و در دوهاي 400 متر و 3000 متر بامانع از سطح اول آسيا عقبتريم. به همين علت در مسابقات غرب آسيا در دو 110 متر با مانع شركتكننده داشتيم. روحالله عسگري دوندهاي كه در زمان عضويت در تيم ملي جوانان مدال آسيايي كسب كرده بود، دوباره پس از سالها آمادگي خوبي از خود نشان داد و توانست در مسابقه نهايي تمام رقيبانش را شكست دهد و به مدال طلا برسد. البته اين دونده براي كسب مدال در بازيهاي آسيايي راه طولاني و سختي را در پيش دارد. زيرا ليو شيانگ چيني و يك هموطن جوانش در گوانگجو براي كسب نشان طلا بيشترين بخت را دارند.
اميدواري به دهگانه
در بازيهاي آسيايي، دهگانه يكي از رشتههاي پراميد دووميداني ايران است. چند سالي است كه يك ورزشكار پرتلاش به نام هادي سپهرزاد داريم كه چند بار آسيب ديده اما به حضور مستمر خود در اين ماده دشوار ادامه داده است. سپهرزاد، 2 بار نايبقهرمان آسيا شد. اما هدف اصلياش كسب مدال در بازيهاي آسيايي است. او در حلب شروعي خوب داشت. اما از آنجا كه رقيب جدي نداشت، از تمام توان خود استفاده نكرد و به هر حال به راحتي به مدال طلا رسيد، هر چند كه مجموع امتيازاتش حتي به عدد 7000 نرسيد. او بايد وضع خود را در دوها بويژه دو 1500 متر بهتر كند تا بخت كسب مدال در بازيهاي آسيايي را داشته باشد.
جهانگير چراتي
جام جم