برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

ورزش بانوان مازندران نیازمند توسعه زیرساخت‌ها

ساری - ایرنا - کمبود فضای ورزشی برای بانوان در مازندران نه تنها امکان ورزش را برای نیمی از جمعیت استان غیرممکن کرده ، بلکه قدرت مانور را برای ...

بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد در باشگاه هایی که بانوان در آنجا فعالیت ورزشی دارند چندین برابر ظرفیت آن فضا، افراد حضور دارند و بانوان ورزشکار در هنگام فعالیت ورزشی با مشکل محدودیت فضا برای انجام حرکات ورزشی مواجه هستند.

صاحبان این باشگاه های ورزشی که اغلب با سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی شده اند به دنبال کسب درآمد بیشتر از فضای ایجاد شده هستند و برای این منظور ورزشکاران بیشتری را ثبت نام می کنند تا از سالن هایشان به درآمدزایی بیشتری برسند و به نوعی سلامت افراد را فدای سودای کسب درآمد بیشتر می کنند.

حضور پرتعداد و حتی فراتر از گنجایش و ظرفیت سالن باشگاه های ورزشی به پدیده مرسوم در این دوران مبدل شده است و بانوان علاقمند به ورزش کردن چاره ای به تحمل این وضعیت ندارند هر چند خود اذعان دارند که به سختی قادر هستند در این سالن ها ورزش کنند.

بانوان ورزشکار و کارشناسان ورزشی مازندران معتقدند که کمبود فضای ورزشی و وضعیتی که اکنون باشگاه های ورزشی در بخش ورزش بانوان دارند سبب می شود تا هرگونه تلاشی برای ترغیب بانوان به ورزش و کاهش تبعات کم تحرکی در جامعه به بن بست برسد.

مازندران از جمله استان هایی است که بالاترین میزان چاقی را در کشور دارد و آسیب اصلی هم در این زمینه متوجه بانوان و کودکان است.

در همین حال با آگاهی بخشی های لازم برای ورزش کردن باعث شده تا بانوان بیشتری از این استان به سمت فعالیت های ورزشی روی آورند و این افزایش تمایل به ورزش کردن همراه با افزایش زیرساخت های ورزشی همراه نبوده است و رشد فضاهای ورزشی هیچ تناسب منطقی با آن نداشته است در نتیجه سبب شده تا باشگاه های ورزشی با تراکم ورزشکاران زن مواجه شوند.

فاطمه یکی از همین بانوان مازندرانی علاقمند به فعالیت های ورزشی که تمرینات یوگا را از ماه های قبل در یکی از باشگاه های خصوصی قائمشهر آغاز کرده است و از شرایط موجود در باشگاه گلایه دارد.

وی گفت: یوگا ضمن اینکه ورزشی است که در حین انجام به تمرکز بالایی نیاز دارد انجام حرکات دست و پا در حین فعالیت نیز بخشی از این ورزش به شمار می رود.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط این رشته ورزشی تصور من این بود که باشگاه های خصوصی می توانند فضای مناسب و به اندازه برای فعالیت را در اختیار من قرار بدهد.

این بانوی ورزشکار اظهارکرد: در همان چند روز نخست متوجه شدم که هر روز به تعداد ورزشکاران اضافه می شود در حالیکه به وسعت فضای سالن چیزی اضافه نمی شد و این باعث شده بود تا به تدریج برای پیدا کردن فضا جهت تمرین هر بار تشک ورزشی خود را به گوشه ای جابجا کنیم تا فضا برای مابقی افراد نیز فراهم شود.

وی گفت: حتی در ادامه فعالیت ورزشی با توجه به اینکه افراد نزدیک بهم بودند امکان مانور تمرینات ورزشی وجود نداشت و این موضوع باعث شد تا از ادامه فعالیتم در این باشگاه منصرف شود و به باشگاه دیگری مراجعه کنم که متاسفانه باشگاه بعدی هم با چنین مشکلی همراه بود.

ورزش بانوان مازندران نیازمند توسعه زیرساخت ها

سلامت ورزشکاران ، زیر تیغ حرکات ناصحیح در باشگاه ها

دکتری آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی گفت: انجام درست فعالیت های ورزشی ضامن ایجاد سلامت در افراد می شود، موضوعی که در شلوغی و ازدحام ورزشکاران در سالن های ورزشی کمرنگ شده است.

رُز فولادی افزود:براساس هر رشته ورزشی فضا برای انجام فعالیت متفاوت است به طور مثال فضای موردنیاز برای رشته یوگا با اروبیک متفاوت است و باید این موضوع مورد توجه قرار بگیرد.

وی ادامه داد: ورود و حضور هر فردی در فعالیت ورزشی برای بدست آوردن و نگهداشت سلامتی است و نباید این موضوع مورد غفلت قرار بگیرد.

این عضو هیات علمی تربیت بدنی دانشگاه مازندران توضیح داد: دیده شده که سالن های بسیاری از باشگاه های خصوصی استان مملو از ورزشکاران است که برای آن ها فرصت و امکان مانور برای انجام فعالیت ورزشی وجود ندارد.

وی گفت: تداوم فعالیت های ورزشی به شیوه نادرست در درازمدت اثرات بد جسمانی را به همراه دارد و منجر به آسیب هایی نظیر کمر درد ، پارگی رباط های زانو و پا می شود.

فولادی افزود: براساس آمار اداره کل ورزش و جوانان استان در سال های اخیر تعداد زنان ورزشکار سازمان یافته افزایش یافته و لازم است این افزایش ورزشکار با رعایت نکات ضروری فعالیت ورزشی برای سلامت همراه باشد.

وی از ورزشکاران به عنوان اصلی ترین ناظر و بازرس در باشگاه ها نام برد و بیان کرد: اگر ورزشکاری به دنبال حفظ سلامتی خود است در صورت مشاهده چنین وضعیتی در هر باشگاه باید از حضور در این فضاها بپرهیزد تا بدین صورت باشگاهدار نیز در رفتار خود تجدید نظرکند.

ورزش بانوان مازندران نیازمند توسعه زیرساخت ها

محرومیت مضاعف بانوان ورزشکار مازندران

معاون اداره کل بانوان و امور خانواده استانداری مازندران نیز گفت: پیشتر و در زمان دولت های گذشته از جمله دولت احمدی نژاد اقدامات خوبی برای تامین زیرساخت های ورزشی بانوان انجام شده است.

روفیا مجیدی افزود: ساخت ۱۶ سالن ورزشی ویژه بانوان در شهرستان های مازندران از جمله این اقدامات است که انجام شد و تا مدتی مورد استفاده این قشر قرارگرفت.

وی ادامه داد: اما با گذشت سال ها و کمبود فضاهای ورزشی در مازندران این سالن ها از بانوان بازپس گرفته شد و به ورزش آقایان اختصاص یافت و به مرور نیز این فضاها به بخش خصوصی واگذار شد.

معاون اداره کل بانوان و امور خانواده استانداری مازندران گفت: بخش خصوصی که به دنبال کسب درآمد بیشتر است برای این کار بر میزان اجاره سالن می افزاید و این به نوعی باعث فشار بیشتر به ورزش بانوان شده است و در این زمینه شاهد بی رغبتی و رخوت زنان برای فعالیت ورزشی هستیم.

وی ادامه داد: حتی اعتبار یک صدم درصد ورزش ادارات نیز بجای اینکه صرف ورزش تمامی اقشار کارمندان شود فقط برای کارمندان آقا هزینه می شود و در این بخش نیز بانوان محروم مانده اند.

ورزش بانوان مازندران نیازمند توسعه زیرساخت ها

ورزش بانوان مازندران زیر بار فقر زیرساختی

معاون امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان مازندران با تایید کمبود فضای ورزشی برای بانوان استان ، گفت: ۶۹ هزار و ۱۴۲ متر مربع فضای سرپوشیده ویژه بانوان وجود دارد که علاوه بر این یکهزار و ۷۶۰ متر مربع فضای ورزشی روباز نیز برای این قشر در استان وجود دارد.

حسین بریمانی ادامه داد: همچنین ۲۳۲ باشگاه خصوصی ورزشی مختص بانوان در اختیار ورزشکاران این قشر وجود دارد و یک هزار و ۱۹۲ باشگاه نیز به صورت فعالیت مشترک در اختیار بانوان و آقایان ورزشکار قرار دارد.

وی ادامه داد: علاوه بر این تعداد باشگاه های دولتی مورد استفاده بانوان و آقایان مازندران ۲۳ باشگاه است.

معاون ورزش اداره کل ورزش و جوانان مازندران سرانه فضای ورزشی هر بانوی ورزشکار مازندران را ۰/۰۲۱۵ عنوان کرد که این میزان فضا به نسبت علاقمندی که در بانوان این استان وجود دارد بسیار اندک و مختصر است. 

وی تاکید کرد : مازندران مهد و کانون فعالیت های ورزشی افراد پرشماری در رشته های مختلف است اما به نسبت علاقمندی و استقبالی که وجود دارد از نظر سخت افزاری به این استان توجه لازم نشده است.

بریمانی گفت: به طوریکه مازندران از نظر سرانه ورزشی در سطح کشور جزو استان های کمتر برخوردار به شمار می رود و ورزشکاران استان با کمبود فضا برای فعالیت مواجه هستند.

وی ادامه داد: بودجه و اعتبارات استانی اندک و محدود است و عزم و اراده ملی برای رفع این کمبودها نیاز است.

۴۷ هزار و ۵۲۹ ورزشکار زن سازمان یافته شده در این استان فعالیت می کنند که حدود نیمی از کل ورزشکاران استان به شمار می روند.

منبع: ایرنا
تاریخ: 1401/8/24
موضوع: ورزش زنان
کلمات کلیدی: ، ، ،
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: