به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحمید احمدی مشاور وزیر ورزش در یادداشتی با اشاره به شکست ملی پوش ایران برابر حریف آمریکایی نوشت: حسن یزدانی ملی پوش محجوب کشتی ایران در دیدار با تیلور کشتی گیر فنی و کاربلد آمریکا، که به ادعای خودش پویاترین و مسلط ترین کشتی گیر دنیا و دارای حس قهرمانی بالاست، در فینال قهرمانی جهان در بلگراد نتیجه را واگذار کرد تا یکبار دیگر تماشاگران و علاقمندان کشتی ایران در حسرت برد و پیروزی یزدانی در رقابت و دوئل با تیلور بمانند.
قطعاً درباره این مسابقه پرسروصدا و پرحاشیه با حضور دو ستاره مطرح کشتی دنیا و بویژه دلایل و چرایی باخت چندباره حسن یزدانی بحث و تحلیل کارشناسی از زوایا و جوانب مختلف انجام می شود. اما بنظر می رسد یکی از مهم ترین دلایل تکرار شکست یزدانی در برابر این حریف فنی و زیرک، از دست دادن تمرکز و اعتماد به نفس لازم برای حضور در این رقابت سخت و نفس گیر است که این عدم تمرکز نیز ناشی از فشار روانی سنگینی است که در یک فضای کاملاً عاطفی، احساسی و هیجانی از جوانب مختلف به حسن یزدانی تحمیل می شود.
آنچه در دیدارها و مسابقات تیلور با حریفانش در دور مقدماتی، نیمه نهایی و فینال به چشم آمد آمادگی روانی، اعتماد به نفس بالا، سبکبالی، و تمرکز فوق العاده وی همراه با تاکتیک و برنامه فنی متناسب با شرایط حریف بود. به گونه ای که اثری از ترس، استرس و یا فشار ناشی از جو هیجانی مسابقه در چهره و عملکرد وی مشاهده نمی شد.
اما این شرایط در حسن یزدانی کاملاً متفاوت بود و نشان می داد که قهرمان کشتی ایران در قبل و حین هر مسابقه، علاوه بر تحمل فشار رقابت با حریف، باید بار سنگین استرس ناشی از انتظار برد بی چون و چرا را بر دوش و ذهن و روان خود داشته باشد. باری که متأسفانه از اولین مسابقه شروع و مرحله به مرحله تا مسابقه نهایی سنگین تر شده و در فینال، آن هم با حریفی بسیار زیرک و آماده به لحاظ فنی و روانی به اوج می رسد.
در واقع فرق اساسی شرایط تیلور با حسن یزدانی در دیدار فینال، تمرکز کامل وی بر مقابله فنی مبتنی بر آنالیز کامل حریف، همراه با شرایط ذهنی مثبت و سبکبالی روانی بود که متأسفانه این شرایط برای یزدانی در این مسابقات و به ویژه در دیدار فینال کاملاً متفاوت و معکوس دیده شد و ما تبعات این شرایط نابرابر را در ترس و احتیاط و عدم تمرکز یزدانی در تهاجم به حریف و ضعف عملکرد دفاعی وی در لحظات سخت رقابت دیدیم که حتی در لحظات پایانی نیز به ضربه فنی رضایت داد.
به نظر می رسد باید شرایط آمادگی و حضور یزدانی در چنین میادین سخت و سنگین بسیار متفاوت تر از گذشته و با تمرکز جدی بر روی آمادگی روانی و بالا بردن تمرکز وی بر روی شرایط و فضای مسابقه باشد و برای برداشتن بار ذهنی ناشی از جو احساسی و هیجانی بردخواهی و کسب مدال طلا از ذهن و روان حسن یزدانی، ضروری است با بکارگیری یک روانشناس ورزشی خبره و مجرب در کنار کادر فنی و با یک برنامه ریزی دقیق آمادگی روانی همزمان با آمادگی های جسمی و مهارتی، این نقیصه مهم در شرایط روحی و روانی حسن یزدانی برطرف و از این طریق نوار این ناکامی های تلخ نیز بریده شود.