هفته اول لیگ برتر فوتبال زنان ایران جمعه گذشته آغاز شد، لیگی که همچون چند فصل اخیر جای تیمی از خوزستان به عنوان مهد فوتبال کشور در آن خالی بود. نه این که خوزستان در بخش زنان استعداد فوتبالی نداشته باشد، نه؛ این جا استعداد فراوان است فقط تاکنون تدبیری برای تیم داری در فوتبال زنان وجود نداشته است و از این رو دختران خوزستانی مجبور هستند برای جستجوی اهداف و آرزوهای فوتبالی شان راهی استان های دیگر شوند.
به گزارش ایسنا، این که خوزستان در فوتبال زنان تیم داری نمی کند همیشه مورد انتقاد بازیکنان و مربیان این رشته بوده است، بازیکنانی که بارها اعلام کرده اند اگر خوزستان تیم داشته باشد هم می توانند در استان خودشان توپ بزنند و با خوزستان روی سکو باشند و هم دیگر مجبور نیستند فرسنگ ها دورتر از خانواده باشند. اما در سال های اخیر برخلاف تمام وعده ها، خوزستان تیمی در لیگ برتر فوتبال زنان نداشته است تا این سوال همچنان مطرح باشد مگر در این استان خون فوتبال مردان رنگین تر از فوتبال زنان است؟
البته بعد از تیم داری که استقلال خوزستان در لیگ برتر فوتبال زنان داشت و خیلی زود به پایان رسید، باشگاه آویسا به عنوان یک باشگاه خصوصی در استان خوزستان پا به عرصه تیم داری در بخش زنان گذاشت، تیم داری ای که در سال ۹۸ با قهرمانی در لیگ دسته یک فوتبال همراه بود. مدیریت این باشگاه در سال ۱۳۹۹ نیز یک فصل در لیگ برتر تیم داری کرد تا فوتبال زنان خوزستان که مملو از استعداد است از سطح اول فوتبال کشور دور نماند اما حمایت نشدن از این باشگاه برای ثبات در تیم داری، در نهایت باعث شد پرونده تیم داری در فوتبال زنان باشگاه آویسا نیز خیلی سریع بسته شود.
در آن فصل، باشگاه آویسا خوزستان که باتوجه به شیوع کرونا به شدت متضرر و دچار مشکلات مالی شده بود، تصمیم می گیرد برای یک فصل امتیاز خود را به اداره کل ورزش و جوانان خوزستان واگذار کند تا این امتیاز با تصمیم این اداره کل در اختیار یکی از تیم های خوزستانی قرار داده و سهمیه لیگ برتری استان حفظ شود اما هرگز این اتفاق نیفتاد و سهمیه لیگ برتری خوزستان به راحتی هر چه تمام از دست رفت تا این پایان رویای حضور زنان خوزستانی در سطح اول فوتبال ایران باشد.
پس از آن سال نیز جسته و گریخته صحبت هایی مبنی بر تمایل استان خوزستان بر تیم داری در فوتبال زنان می شد، ولی اتفاق خاصی که منجر به حضور خوزستان در لیگ برتر شود، رقم نخورد. حتی پس از برگزاری مجمع سالانه هیات فوتبال خوزستان در دی ماه ۱۴۰۱ مهدی تاج رییس فدراسیون فوتبال در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا که باتوجه این که مطالبه به حق دختران خوزستانی تیم داری این استان در فوتبال زنان است، آیا برنامه ای در این زمینه وجود دارد؟ عنوان کرد:"دختران خوزستانی از طریق تیم های دیگر استان ها در لیگ برتر فوتبال بانوان حضور دارند و امیدواریم با درایت مدیرکل ورزش و جوانان استان کمکی شود تا دختران خوزستانی در لیگ برتر یک تیم حتی به نام هیات فوتبال خوزستان داشته باشند."
پس از این گفته تاج، مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان نیز در همان تاریخ عنوان کرد"امیدوارم هیات فوتبال و اداره کل ورزش خوزستان در کنار هم بتوانیم تیمی را به اسم هیات استان داشته باشیم. ضمن این که در جلسه شورای ورزش خوزستان به شرکت ها تکلیف شد که در رشته های تعیین شده در بخش های آقایان و بانوان تیم داری شود که امیدوارم این روند با حضور استاندار جدید سرعت بیشتری به خود بگیرد."
فروردین ماه ۱۴۰۲ نیز سکینه ناصری مقدم معاون بانوان اداره کل ورزش و جوانان خوزستان درباره انتظار خوزستانی ها به تیم داری در فوتبال زنان همچون بخش مردان، به ایسنا گفت "طبق برنامه ریزی که با استاندار خوزستان در جلسه شورای ورزش انجام شد، مقرر شد ۲۱ رشته ورزشی در حوزه بانوان تحت حمایت و اسپانسری شرکت های استان قرار بگیرند تا از این طریق بتوانیم نتایج خوبی کسب کنیم. از جمله این رشته ها فوتبال است زیرا اکنون دختران فوتبالیست خوزستانی در استان های دیگر توپ می زنند در حالی که ما این ظرفیت را داریم که در استان خوزستان یک تیم فوتبال در لیگ برتر داشته باشیم."
از آن جا که همه خوب می دانند تیم داری در فوتبال زنان نسبت به فوتبال مردان هزینه های کمتری را بر دوش باشگاه ها می گذارد، همچنان باشگاه های خوزستانی در گیر و دار هزینه نکردن برای تیم داری در فوتبال زنان هستند. در همین زمینه نیز ناصری مقدم درباره انصراف باشگاه آویسا خوزستان از تیم داری در فوتبال که یک سال در لیگ یک و یک فصل هم در لیگ برتر تیم داری کرده بود عنوان کرد"در سال ۱۴۰۰ تلاش کردیم تیم فوتبال بانوان خوزستان به نام آویسا را در لیگ برتر نگه داریم و رایزنی های خیلی زیادی صورت گرفت اما متأسفانه از آنجا که هزینه های یک تیم فوتبال هنگفت است و نیاز بود سایر مسئولان استان هم حمایت کنند، این تیم داری صورت نگرفت." گفته هایی که نشان می دهد هنوز مسئولان در استان خوزستان نتوانسته اند ارگان و شرکت ها را برای کمک به تیم داری در فوتبال زنان متقاعد کنند علی رغم این که این مهم از مصوبات شورای ورزش خوزستان با مدیریت استاندار نیز بوده است."
البته معاون بانوان اداره کل ورزش و جوانان خوزستان این را هم گفت"سال گذشته (۱۴۰۱) بسیار تلاش کردیم که از طریق باشگاه فولاد یک تیم از خوزستان در لیگ یک شرکت کند و با کسب جواز حضور در لیگ برتر در بالاترین سطح لیگ فوتبال بانوان کشور تیم داشته باشیم که قطعاً این اتفاق می افتاد اما متأسفانه علی رغم پیگیری های فراوانی که داشتیم، نتوانستیم یک تیم فوتبال در لیگ برتر داشته باشیم. بنی تمیم مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان نیز نگاه خوبی به تیم داری در فوتبال بانوان کشور دارد و اگر استاندار خوزستان شرکت ها را مکلف کند که از ۲۱ رشته بانوان که مدنظر هستند حمایت شود حتما در فوتبال هم تیم خوبی خواهیم داشت"
اما نکته ای که همیشه به آن اشاره شده، این است که باشگاه های خوزستانی از تیم داری در فوتبال زنان هراس دارند، ناصری مقدم نیز با تاکید بر این که "باشگاه ها اصلا نباید هراس داشته باشند و چرا باید تیم داری در فوتبال بانوان ترس داشته باشد؟"، عنوان کرد"اکنون شاهدیم که چندین فوتبالیست خوزستانی برای تیم های دیگر در استان های دیگر بازی می کنند. پس چرا نباید شرایط فعالیت آن ها را در خود استان خوزستان فراهم کنیم. باشگاه ها وقتی به تیم داری در فوتبال بانوان ورود کردند متوجه می شوند نه تنها نباید می ترسیدند بلکه باید زودتر از این هم فعالیت خود را شروع می کردند"
اما از این صحبت ها ماه ها گذشته است و در حالی که حتی برخی باشگاه ها مثل استقلال خوزستان و فولاد هم در ماه های گذشته حرف از تیم داری در فوتبال زنان زده بودند، تمام گفته ها در حد وعده و وعید باقی ماند و حتی به نظر می رسد هیچ پیگیری و اقدام اساسی نیز همچون سال های گذشته برای تیم داری صورت نگرفت تا نداشتن تیم لیگ برتری در فوتبال زنان همچنان یکی از دغدغه های اصلی در ورزش زنان خوزستان باشد.
فروغ موری ملی پوش سابق فوتبال ایران و بازیکن فعلی تیم شهرداری سیرجان نیز در این بار به ایسنا گفت:"داشتن یک تیم فوتبالی خوب در خوزستان مطالبه به حق دختران خوزستانی است. سال ها در این خصوص فریاد زده ایم و درخواست داشته ایم که باشگاه های لیگ برتری خوزستان را مجاب به تیم داری در فوتبال زنان کنید اما متاسفانه هیچ گوش شنوایی نبوده است."
وی ادامه داد:"باشگاه فولاد با این همه امکانات باید زودتر از این ها به فوتبال زنان نیز ورود می کرد. حق دختران فوتبالیست خوزستانی این است که در استان خود و با بهترین امکانات فوتبال بازی کنند، نه اینکه هر فصل راهی استان های دیگر شوند و هزار سختی را به جان بخرند. تا وقتی می توانیم در استان خودمان بازی کنیم، واقعا این همه سختی کشیدن معنا ندارد."
همچنین پیش از این نیز خدیجه پوربهبهانی به عنوان مربی با گله مندی از نبود تیم فوتبال زنان در استان خوزستان، گفته بود"چطور می شود در مهد فوتبال کشور، فوتبال یک جانبه و فقط برای آقایان باشد، پس سهم ورزش بانوان چیست؟ جای تاسف دارد که باشگاهی مثل فولاد خوزستان در فوتبال بانوان تیم داری نمی کند. البته این باشگاه نخواسته است که اقدامی در زمینه تیم داری در فوتبال بانوان داشته باشد، وگرنه کار شدنی است. جای تعجب است که چطور برای تیم های آقایان آن طور هزینه های میلیاردی می شود اما به فوتبال بانوان که می رسد، توانایی مالی ندارند؟ این نشان می دهد که استان خوزستان به فوتبال بانوان به صورت گذری و سطحی نگاه می کند."
حتی در مقطعی حسن سالمی پیشکسوت فوتبال با انتقاد از تیم داری نکردن باشگاه های خوزستانی در فوتبال زنان عنوان کرده بود" یک مدیر باید مدبر و راه گشا باشد. چرا باید فوتبال بانوان خوزستان مورد غفلت واقع شود؟ نگاهی به لیگ بانوان کشور بیاندازید و پیش وجدان خودتان یک بار هم که شده بررسی کنید که آیا بانوان فوتبالیست ما این لیاقت و شایستگی را ندارند که همچون بانوان استان های مختلف در لیگ برتر حضور داشته باشند؟"
جای چندین سوال در پی بی توجهی به فوتبال زنان در استان خوزستان باقی می ماند اما سوال مهم این است در بین این همه تیم خوزستانی در لیگ برتر و لیگ یک فوتبال آقایان، فوتبال زنان استان کجای این قصه است؟
از آن جا که باشگاه های خوزستانی در فوتبال آقایان با قراردادهای میلیاردی به فوتبال ورود کرده اند، انتظار می رود همین باشگاه ها نگاه شان را به تیم داری در فوتبال زنان تغییر دهند؛ ضمن این که باید اجرای مصوبات شواری ورزش خوزستان که می توانست منجر به حضور فوتبال زنان خوزستان در لیگ برتر شود، جدی تر و بدون تعلل پیگیری شوند. همچنین اداره کل ورزش و جوانان خوزستان به عنوان متولی ورزش در استان و نیز هیات فوتبال خوزستان باید مصمم تر و همدل تر پای این قضیه بیایند تا با تدبیری درست، جای خالی فوتبال زنان خوزستان در لیگ برتر کشور پُر نشود.
این که استان هایی در سطح اول فوتبال زنان تیم دارند که تیمی در لیگ برتر مردان ندارند، می تواند زنگ خطری برای خوزستان به عنوان مهد فوتبال ایران باشد و از این مهم نیز نباید غافل شد که در خوزستان به اندازه کافی مربی و بازیکن در بخش فوتبال زنان داریم و اگر تیم داری صورت بگیرد، بی شک همراه با نتیجه بخشی است. ضمن این که با همین تیم داری می توان نشاط بسیار خوبی را بین دختران استان ایجاد کرد، دخترانی که هر وقت به آن ها اعتماد شده است، کاری کرده اند کارستان.
گزارش پریسا زنگنه منش - خبرنگار ایسنا
انتهای پیام