برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.
مهر در گزارشی بررسی کرد؛

کشتی ایران چگونه «آقای» آسیا شد/ امید به درخشش در المپیک با «طلا»

تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران در شرایطی با اقتدار عنوان قهرمانی آسیا را به خود اختصاص دادند که انتظار می رود تا چند ماه دیگر این درخشش ...

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی کشتی فرنگی امسال هم در مسابقات آسیایی عنوان قهرمانی سال گذشته را تکرار کرد. این قهرمانی در شرایطی برای فرنگی کاران ایران رقم خورد که ۱۰۰ روز دیگر تا المپیک پاریس زمان باقی مانده و فرنگی کاران در مسابقات آسیایی و گزینشی المپیک پیش رو تلاش می کنند با ترکیب کامل و کسب ۶ سهمیه راهی پاریس شوند.

تیم ملی کشتی فرنگی تاکنون در اوزان ۶۰، ۶۷، ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم کسب سهمیه کرده و این مسابقات هم میدان محک خوبی برای سایر کشتی گیران در این فاصله کوتاه تا المپیک بود.

شاگردان رنگرز در مسابقات قهرمانی آسیا با ترکیبی از کشتی گیران باتجربه و جوان در این میدان آسیایی حضور پیدا کردند. نفراتی چون هادی ساروی، امین میرزازاده که سهمیه المپیک را کسب کردند هم حضور داشتند. تیمی ایران مقتدرانه و با کسب ۲۰۰ امتیاز به عنوان قهرمانی رسید و تیم های قرقیزستان با ۱۴۴ امتیاز و ژاپن با ۱۴۲ امتیاز دوم و سوم شدند.

در وزن ۵۵ کیلوگرم که البته وزن غیر المپیکی است، پویا دادمرز به این میدان آسیایی اعزام شد. دادمرز در مسابقات قهرمانی آسیایی ۲۰۲۳ به مدال طلا رسیده بود و در این مسابقات سهم او مدال نقره شد. او در مرحله فینال با ضربه فنی مغلوب حریفی از کره شمالی شد.

در وزن ۶۰ کیلوگرم که سهمیه المپیک پاریس آن توسط مهدی محسن نژاد در مسابقات جهانی کسب شده بود، امیررضا ده بزرگی اعزام شد. امیررضا در رده نوجوانان و جوانان عنوان های قهرمانی زیادی کسب کرده بود و برای اولین بار میدان آسیایی را در رده بزرگسالان تجربه می کرد. او موفق شد در این میدان آسیایی به مدال برنز برسد. اعتماد کادر فنی به ده بزرگی برای حضور در میدان آسیایی اتفاق ویژه این مسابقات بود و می توانند در آینده در این وزن المپیکی سخت روی این کشتی گیر حساب ویژه ای باز کنند. ده بزرگی در رده نوجوانان ۲ طلای آسیا داشت و این اولین مدال او در رده بزرگسالان است.

در وزن ۶۳ کیلوگرم ایمان محمدی در شرایطی به مدال برنز این مسابقات رسید که سال گذشته محمدی در این وزن به مدال طلای آسیایی رسیده بود. طبیعتاً با توجه به تغییر رنگ مدال این کشتی گیر او در این مسابقات در حد انتظار ظاهر نشد و به گفته اهالی کشتی باید در مدیریت زمان خود در کشتی دقت بیشتری کنند. در واقع به گفته کارشناسان کشتی سه دقیقه کشتی محمدی با سه دقیقه دوم او متفاوت بود و یک کشتی گیر نباید نوسانات زیادی داشته باشد.

در وزن ۶۷ کیلوگرم سعید اسماعیلی موفق به کسب مدال طلای مسابقات آسیایی شد. اسماعیلی مدال های طلای نوجوانان و جوانان جهان را در کارنامه خود دارد و با توجه به میدان المپیک و کسب مدال طلای او در این آسیا حالا یک رقیب جدی برای محمدرضا گرایی محسوب می شود. اهالی کشتی معتقد بودند در صورتیکه اسماعیلی در مسابقات آسیایی به مدال طلا برسد قطعاً رقابت حساس بین او و محمدرضا گرایی را برای حضور در المپیک پاریس به صورت مبارزه رو در رو یا حضور در تورنمنت خارجی باید برگزار شود. حالا پس از کسب عنوان طلایی آسیا از سوی اسماعیلی در این مسابقات باید دید کادر فنی برای حضور در المپیکی بین او و گرایی چه تدبیری می اندیشد و آیا حاضر به برگزاری انتخابی رودر رو یا اعزام به یک تورنمنت خارجی است یا اینکه به خاطر تجربه بالای گرایی، چشمش را روی این پدیده کشتی فرنگی می بندد؟!

کشتی ایران چگونه «آقای» آسیا شد/ امید به درخشش در المپیک با «طلا»

در اوزان ۷۲ کیلوگرم محمدرضا رستمی به مدال نقره این مسابقات رسید، رستمی طلای جوانان آسیا ۲۰۱۹ و مدال نقره و برنز نوجوانان آسیا و همچنین طلای کشورهای اسلامی را در کارنامه خود دارد. رستمی در دیدار فینال به مصاف «شینگو هارادا» از ژاپن رفت و در پایان با نتیجه مغلوب حریف خود شد. شکست رستمی برابر حریف ژاپنی او هم می تواند یک زنگ خطر برای این وزن باشد.

در وزن ۷۷ کیلوگرم امیر عبدی تنها کشتی گیر این مسابقات بود که نتوانست مدال آوری کند و در جایگاه پنجم قرار گرفت. عبدی در مسابقات انتخابی کشور در یک کشتی جنجالی پیروز شد، او در مسابقات قهرمانی آسیا هم انتظارات را برآورده نکرد. البته به گفته اهالی کشتی طبیعی است که عبدی این نتیجه را به دست بیاورد چون او هنوز جوان است و راه زیادی پیش رو دارد. در وزن ۷۷ کیلوگرم کشتی فرنگی موفق به کسب سهمیه المپیک نشده است و وضعیت خوبی هم ندارد. در این وزن امین کاویانی نژاد، مختاری و محمدعلی گرایی سه کشتی گیری هستند که باید برای رسیدن به دوبنده تیم ملی در میدان المپیک تلاش کنند. البته که محمدعلی گرایی کاپیتان تیم ملی یکی از امیدهای ایران برای کسب سهمیه المپیک است. پس از اتفاقاتی که برای گرایی در جریان مسابقات جهانی در مبارزه برادرش افتاد و منجر به محرومیت او شد، با رایزنی فدراسیون این محرومیت لغو شد و از فروردین ماه گرایی تمریناتش را شروع کرده است.

در وزن ۸۲ کیلوگرم رسول گرمسیری به مدال نقره این مسابقات رسید. او مدال طلای بزرگسالان آسیا ۲۰۲۲ و همچنین مدال طلای نوجوانان آسیا ۲۰۱۰ را در کارنامه خود دارد. او در مرحله فینال با «تایزو یوشیدا» از ژاپن سرشاخ شد و با نتیجه ۹ بر صفر مغلوب حریف خود شد و به مدال نقره رسید. میدان دادن به گرمسیری یکی از اتفاقات ویژه این رقابت ها بود.

در وزن ۸۷ کیلوگرم ناصر علیزاده توانست به مدال طلای این مسابقات برسد. علیزاده توانست پس از ناکامی در مسابقات جهانی توانست در آسیایی خوش بدرخشد. البته علیزاده یک رقیب جدی دارد و آن هم علیرضا مهمدی است. مهمدی در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۳ در وزن ۸۲ کیلوگرم به مدال نقره رسید اما پس از آن تغییر وزن بار داد با این حال باز هم خودش را نشان داد. او موفق شد در وزن ۸۷ کیلوگرم قهرمان کشور شود تا شانس خود را برای کسب سهمیه و حضور در المپیک پاریس امتحان کند. مهمدی به مسابقات گزینشی اعزام خواهد شد و در ادامه باید ببینم کدام یک از این دو نفر صاحب دوبنده تیم ملی در میدان المپیک خواهند شد.

کشتی ایران چگونه «آقای» آسیا شد/ امید به درخشش در المپیک با «طلا»

در وزن ۹۷ کیلوگرم هادی ساروی موفق به کسب مدال طلای این مسابقات شد. البته این مدال قابل پیش بینی بود. ساروی سال هاست که نشان داده یکی از کشتی گیران به نام این وزن است. او که سهمیه المپیک را کسب کرده برای حضور قدرتمند در المپیک آماده می شود. ساروی از کشتی در آسیا فراتر است و امسال همه چشم انتظار مدال خوش رنگ طلا از او در المپیک دارند. البته به گفته اهالی کشتی، نحو کشتی گرفتن ساروی دو مشکل اساسی دارد و این ضعف را باید هر چه سریع تر برطرف کند. جمشید خیرآبادی در گفت وگو با خبرنگار مهر معتقد است او در دفاع لیفت ها خوب عمل نمی کند و سالیان سال در این مسئله مشکل دارد و هنوز برطرف نشده است. باید تا المپیک روی این موضوع کار کند. او در دفاع مشکل دارد و ربطی به اجرای فن ندارد. ضمن اینکه کشتی گیری در آن سطح خیلی سخت است که فنی به او اضافه شود. در واقع هادی ساروی دو اشکال اساسی دارد، یکی در خاک، دفاع لیفت هایش خوب نیست و دیگری اینکه در خاک، زمانی که می خواهد فن بارانداز را انجام دهد برای حریفان دستش رو شد و نیاز به یک تاکتیک جدید دارد تا هم مشکل دفاعی اش در خاک برطرف شود و هم کشتی هایی که گره می خورد با تاکتیک های جدید آن گره ها را باز کند.

در وزن ۱۳۰ کیلوگرم امین میراززاده هم همچون ساروی به مدال طلای این مسابقات رسید. البته مدال طلای میرزازاده هم همچون ساروی قابل پیش بینی بود. او هم به سهمیه المپیک در این وزن رسیده اما موضوعی که در مورد میرزازاده کار را سخت می کند، رقابت او با رضا کایب و لوپز در میدان المپیک است که هر دو از نامداران این وزن به حساب می آید. به گفته اهالی کشتی میرزازاده باید در حالت سرپا بیشتر کار کند تا بتواند از پس این دو حریف قدرتمند بربیاید.

منبع: مهر
تاریخ: 1403/1/30
کلمات کلیدی: ، ، ، ،
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: