اکبر فلاح در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت کشتی آزاد در المپیک پاریس و اعزام تیم با ترکیب ناقص به این مسابقات گفت: خوشبختانه شرایط کشتی آزاد خوب است و هر ۵ کشتی گیر ما شانس کسب مدال دارند چرا که همگی از عنوان داران جهان هستند. در وزن ۹۷ کیلوگرم امیرعلی آذرپیرا قهرمان جوانان جهان شد و توانست در مسابقات قاره ای به سهمیه المپیک برسد. بنابراین هر ۵ کشتی گیر شانس کسب مدال دارند به خصوص امیرحسین زارع که یکی از مدال آوران قطعی کاروان ایران است.
هر ۵ کشتی گیر روی کاغذ شانس مدال آوری در المپیک را دارند
وی گفت: هر ۵ کشتی گیر ایران روی کاغذ شانس مدال آوری در المپیک را دارند اما باید از نظر جسمی و روحی در بالاترین سطح آمادگی باشند. رسیدن به شرایط روحی خوب شرط بسیار مهمی برای میدان المپیک است. گاهی وقت ها حتی کشتی گیر از نظر جسمانی شرایط خوبی دارد اما به لحاظ روحی و روانی در وضعیت خوبی نیست به همین خاطر ممکن است در شرایط جو مسابقات المپیک قرار بگیرد نتواند خودش را مدیریت کند و خیلی راحت میدان المپیک را از دست بدهد. بنابراین باید از نظر روحی و روانی شرایط خوبی داشته باشند. کشتی گیران هم باید قدر این المپیک را بدانند. ممکن است دیگر هیچ وقت فرصت حضور در المپیک را پیدا نکنند، بنابراین باید با همه توان به میدان بروند.
در وزن ۵۷ کیلوگرم مدعیان زیادی وجود دارد
کارشناس کشتی آزاد در مورد عدم کسب سهمیه در وزن ۵۷ کیلوگرم و ضعف کشتی ایران در این وزن خاطرنشان کرد: وزن ۵۷ کیلوگرم وزن شوخی است و مدعیان زیادی از سراسر دنیا در این وزن حضور دارند. در واقع وزن ۵۷ کیلوگرم مثل ۱۲۵ کیلوگرم نیست که کمتر ستاره داشته باشد. در وزن ۱۲۵ کیلوگرم کشتی گیرانی همچون زارع یا حریف ترکیه ای و مجارستانی هر چند وقت یک بار در کشتی ظاهر شدند. آن ها ۱۰ سال در این وزن حکومت کردند. اما وزن ۵۷ کیلوگرم کاملاً شرایط متفاوتی دارد، کشتی گیران قوی در این وزن زیاد است و به نوعی کارخانه کشتی است. بنابراین طبیعی است با توجه به این شرایط ما باید در این وزن خیلی قدرتمند کار کنیم.
از سرمربی تیم ملی توقع سهمیه در وزن ۵۷ کیلوگرم را داشتیم
فلاح تأکید کرد: البته من اعتقاد ندارم چون دیگر کشورها در وزن ۵۷ قوی هستند ما نمی توانیم از پس آن ها بربیاییم. با توجه به امکانات و شرایطی که فدراسیون کشتی برای کشتی گیران در نظر گرفته توقع می رفت ما هم در این وزن همچون کشتی گیران آمریکایی و ژاپنی حرف برای گفتن داشته باشیم. در همین وزن چندسال حسن رحیمی توانست برای کشتی ایران افتخارآفرینی کند. باید در تمامی این سال ها یک جایگزین درست برای رحیمی پیدا می کردیم. همانطور که گفتم با توجه به شرایط فدراسیون کشتی ایران این توقع بی جا نبود. کشتی گیری مثل امیرحسین زارع با هر مربی که به مسابقات اعزام شود، به مدال می رسد.
کارشناس کشتی آزاد ایران خاطرنشان کرد: زارع با غلام محمدی، پژمان درستکار و محسن کاوه مدال آور بود، حتی اگر با مربی سازنده اش هم به مسابقات اعزام شود به مدال خواهد رسید. توقع این بود که سرمربی تیم ملی کشتی آزاد که ادعا می کند بهترین سرمربی است با علیرضا سرلک به سهمیه المپیک می رسید.این کمترین توقعی بود که ما از سرمربی تیم ملی کشتی آزاد داشتیم. البته که کاوه بهترین مربی است، او توانست با تیم جوانان به عنوان قهرمانی در جهان برسد. ولی همانطور که گفتم انتظار داشتیم او بتواند سهمیه ۵۷ کیلوگرم را برای کشتی ایران به دست بیاورد و تیم ملی با ترکیب کامل به این مسابقات اعزام شود.
سرلک توان مبارزه با رقبایش را نداشت
فلاح در مورد وضعیت علیرضا سرلک و نوع کشتی گرفتن او در مسابقات استانبول گفت: من قبول ندارم که سرلک حریفان سرسختی داشت. به هر حال او هم نایب قهرمان جهان است و انتظار می رفت با توجه به پختگی که دارد بتواند به آخرین سهمیه کشتی ایران برسد. به نظرم قد و قواره سرلک برای ۵۷ کیلوگرم مناسب نیست، او وزن زیادی کم کرده بود و زورش به حریفانش نمی رسید. سرلک باید به یک وزن بالاتر می رفت اما در یک وزن پایین تر قرار گرفته بود و وزن زیادی هم کم کرده بود. کاملاً مشخص بود او در برابر حریفانش توان مبارزه ندارد و ضعیف شده است. او اصلاً سرحال کشتی نگرفت.
انتظار کسب سهمیه از مدال آور جهانی توقع زیادی نبود
وی عنوان کرد: به نظرم سرلک که نایب قهرمان جهان است باید در مورد وضعیتش توضیح بدهد که چرا نتوانست آخرین سهمیه کشتی را از آن خود کند. سرمربی تیم ملی هم باید توضیح بدهد. به نظرم کسب سهمیه کامل از کشتی آزاد کمترین انتظاری است که ما داشتیم. البته من از خود سرلک هم گلایه دارم او باید چرایی عملکرد ضعیفش را توضیح بدهد. درست است که شاید ما در این وزن ضعیف هستیم اما با توجه به امکاناتی که فدراسیون در اختیار کشتی گیران قرار می دهد و سرمربی خوبی که در رأس کار است، انتظار کسب سهمیه از مدال آور جهانی توقع زیادی نبود.
به نفع حسن یزدانی است که قبل از المپیک محک بخورد
فلاح همچنین در مورد شرایط حسن یزدانی و نگرانی ها بابت حضور او در مسابقات مجارستان و احتمال تشدید مصدومیت او گفت: فدراسیون و سرمربی تیم ملی تصمیم گیرنده نهایی هستند و آن ها حرف اول و آخر را می زنند، بنابراین نباید ما در این مورد اظهارنظر کنیم. ضمن اینکه احتمال تشدید مصدومیت ممکن در المپیک رخ بدهد، بنابراین نباید به خاطر این موضوع او را محک نزنیم. یزدانی به خاطر خودش هم که شده باید قبل از المپیک در یک میدان محک بخورد. در واقع به نفع خودش است تا از وضعیت بدنش مطلع شود.
کشتی گیران آمریکایی غیرقابل پیش بینی هستند
کارشناس کشتی آزاد در مورد «آرون بروکس» حریف آمریکایی در وزن ۸۶ کیلوگرم عنوان کرد: کشتی گیران آمریکایی غیرقابل پیش بینی هستند. گاهی وقت ها در یک مسابقه خیلی خوب ظاهر می شوند و قهرمان دنیا را شکست می دهند گاهی وقت ها در یک مسابقه معمولی ضعیف کار می کنند و شکست می خوردند. با توجه به این موضوع نمی توان از الان پیش بینی کنیم. قطعاً عدم حضور تیلور در المپیک پاریس به نفع ماست چرا که کشتی گیران ما به لحاظ روحی و روانی برابر او شکست می خورند اما این کشتی گیر هم قابل پیش بینی نیست و نباید او را دست کم گرفت.