به گزارش ایرنا، بازی مقابل بلغارستان، آخرین حضور پائز روی نیمکت تیم ملی والیبال ایران بود؛ مربی ای که یکی از کوتاه ترین دوران مربیگری خود را تجربه کرد و پیش بینی هم می شد که او چنین سرنوشت تلخی در انتظارش باشد؛ چرا که هیچگاه به عنوان نفر اول کادرفنی، در سطح اول والیبال دنیا مربیگری نکرده بود. از طرفی برخی مشکلات والیبال ایران که عمدتا فنی هستند همچنان وجود دارند و در چنین شرایط هر مربی دیگری که هدایت تیم ملی را بر عهده بگیرد باز هم با این مشکلات روبرو است.
پائز چگونه به ایران آمد؟
اینکه پائز چگونه به والیبال ایران آمد را می توان از جنبه های مختلفی مورد بررسی قرار داد. این مربی در زمان سرپرستی وحید مرادی هدایت تیم ملی را بر عهده گرفت و انتظار می رود مرادی پاسخگوی انتخاب خود باشد؛ هر چند در حال حاضر نایب رئیس فدراسیون والیبال در دسترس نیست و به دلیل مشکل شخصی که برایش به وجود آمده در دوبی به سر می رد. البته نباید فراموش کرد انتخاب پائز با نظر کمیته فنی فدراسیون والیبال بود و اعضای این کمیته در آخرین جلسه خود نظرات شان را در خصوص پنج گزینه فدراسیون، عنوان و در نهایت هم با امضای قرارداد با پائز موافقت خود را اعلام کردند.
تقوی: مربی بهتر از پائز سراغ دارید معرفی کنید
میلاد تقوی را نباید مسئول انتخاب پائز در نظر گرفت؛ هر چند او در آن زمان در فدراسیون والیبال حضور داشت اما نقش چندانی در انتخاب این مربی نداشت. پس از اینکه میلاد تقوی ریاست فدراسیون والیبال را بر عهده گرفت در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا زیر بار مسئولیت انتخاب پائز نرفت. بخشی از این گفت وگو را در ادامه می خوانید:
چه نظری درباره پائز دارید؟
به نظر من پائز تجربه خوبی دارد و در عرصه سرمربیگری هم باید تجربه بیشتری کسب کند. او جزو بهترین گزینه های ما بود.
پائز گزینه خوبی برای سرمربیگری تیم ملی است؟
شما گزینه بهتری دارید بگویید با او قرارداد ببندیم.
جواب سوال من را ندادید. آیا او گزینه خوبی برای سرمربیگری تیم ملی است؟
تضعیف سرمربی تیم ملی، تضعیف تیم ملی است. اینکه من چه اعتقادی دارم یک طرف ماجراست. آن چیزی که اهمیت دارد منافع تیم ملی است.
شما انتخاب پائز را گردن نمی گیرد و مسئولیت این انتخاب را متوجه تیم قبلی فدراسیون می کنید.
دوستانی که در کمیته فنی بودند و پائز را انتخاب کردند از من افراد فنی تری هستند و من هم به نظر آنها احترام می گذارم. الان هم من رئیس فدراسیون هستم و باید پاسخگو باشم. اینکه من تصمیمات را گردن چه کسی بیندازم چندان مهم نیست چون مردم از رئیس فدراسیون انتظار پاسخ دارند اما اگر تیم ملی نتواند در لیگ ملت ها عملکرد قابل قبولی داشته باشد نمی توانید از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی کنید.
من اصلا نیازی به توجیه نتایج ندارم. فراموش نکنید ما تمام تلاش مان را برای حفظ منافع والیبال می کنیم. ضمن اینکه در نهایت هر کاری کنیم عده ای ناراضی خواهند بود. من اگر اشتباه کنیم دنبال توجیه آن اشتباه نیستم. من یک فرد فنی نیستم و مدیر ورزشی هستم و وظیفه دارم آدم های درست را ددوستان ر جاهای درست قرار دهم. در شرایط موجود پائز بهترین گزینه ما بود و با تمام توان از او حمایت خواهیم کرد.
پائز بهترین گزینه بود؟
زمانی که هنوز داورزنی رئیس فدراسیون والیبال بود وی با مربیان بزرگی به مذاکره پرداخت و این مذاکرت روندی مثبتی داشت و حتی با لورنزتی، توافقات نهایی هم انجام شده بود اما در نهایت اینطور عنوان شد که برخی شیطنت ها این مربی را از حضور در ایران منصرف کرد. اتفاقی که در پروسه انتخاب سرمربی تیم ملی رخ داد تلاش دلالان برای تحمیل برخی مربیان بود. این تلاش ها تا جایی پیش رفت که صفحات مجازی که متعلق به این دلالان است تلاش کردند اطلاعات اشتباهی را برای اینکه مربیان مطرح به پیشنهاد فدراسیون والیبال پاسخ منفی بدهند ارائه دهند.
باز هم بازیکن سالاری
یکی از مهمترین مشکلات تیم ملی در لیگ ملت ها، دخالت برخی بازیکنان در تصمیمات پائز بود. کار به جایی رسید که بازیکن باتجربه تیم ملی، از حضور در بازی به عنوان بازیکن تعویضی خودداری و حتی در حین تایم اوت ها بدون توجه به حضور پائز، نقش مربی را برای بازیکنان ایفا می کرد.
از آنجایی که بازیکنان به این موضوع واقف بودند که پائز حضوری کوتاه مدت در والیبال ایران دارد و همچنین دارای اسم و رسم بزرگی در والیبال دنیا نیست این مربی را چندان جدی نمی گرفتند. کم کاری و عدم تلاش حداکثری در بازی ها از دیگر اتفاقات تلخی بود که توسط برخی بازیکنان در دو هفته ابتدایی لیگ ملت ها رخ داد.
تغییرات مداوم، آفت والیبال ایران
رویه ای که فدراسیون والیبال در تغییر مداوم کادرفنی تیم ملی والیبال در پیش گرفته می تواند تبعات زیادی برای والیبال ایران داشته باشد. از المپیک توکیو تا به امروز ۵ مربی هدایت تیم ملی را بر عهده داشتند که البته ۲ نفر از آنها به صورت موقت، سرمربی تیم ملی بودند.
در چنین شرایطی نمی توان انتظار داشت تیم ملی والیبال بتواند موفق شود. برخی اعتقاد دارند که افت والیبال ایران از دوران عطایی آغاز شد در حالی که در دوران آلکنو هم تیم ملی در لیگ ملت ها و پس از آن در المپیک عملکرد بسیار ضعیفی داشت. هر چند این مربی و همچنین عطایی و حتی پائز را نباید مسئول اصلی وضعیت بغرنج تیم ملی قلمداد کرد؛ چرا که والیبال ایران در دوران افول خود به سر می برد و کسب این نتایج با هر مربی ای قابل پیش بینی بود.