حسین رضازاده روز گذشته در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص شیرین ترین خاطره خود از ادوار المپیک گفت: حضور و موفقیت در المپیک بهترین خاطره ای است که همیشه در ذهن ورزشکار باقی می ماند. من در سیدنی با بزرگانی رقابت داشتم که در دنیای فولاد سرد صاحب نام بودند. رونی ولر آلمانی، کیم تای هیون از کره جنوبی، سالم جابر قطری و آندره چمرکین از روسیه از سرشناس ترین آنها بودند اما من توانستم با رکوردشکنی در المپیک به مدال طلا برسم. آن رقابت و مدال هنوز هم یکی از شیرین ترین خاطرات ورزشی من است.
حسین رضازاده نامی آشنا در تاریخ وزنه برداری ایران است. نامی که در بازی های المپیک ۲۰۰۰ سیدنی، وزنه برداری ایران را در کانون توجه جهانی قرار داد و تا پایان دوران خداحافظی، حریفی برای وی در دنیای فولاد سرد پیدا نشد. رضازاده سال ۲۰۰۰ و در المپیک سیدنی برابر دیدگان بزرگانی مانند چمرکین روس و رونی ولر آلمانی مدال طلا را کسب کرد. وی تنها وزنه بردار ایرانی است که ۲ طلای المپیک را در کارنامه دارد.
یکی از شاهکارهای رضازاده کسب نشان طلا و شکستن رکورد المپیک در سرزمین کانگوروها بود. وی در حالی به این عنوان مهم رسید که پیش از این در مسابقات جهانی ۱۹۹۹ آتن مدال برنز و در بازی های آسیایی ۱۹۹۸ بانکوک نیز به مدال برنز رسیده بود.
رضازاده در حالی توانست در سیدنی به عنوان قوی ترین مرد المپیک دست پیدا کند که سال ها بعد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: با کسانی رقابت کردم که مدت ها عکس آنان به بر دیوار اتاق من چسبیده بود اما توانستم از این بزرگان عبور کنم.
در آن زمان تمام تمرکز وزنه برداری ایران بر روی مدال قهرمانانی مانند حسین توکلی، شاهین نصیری نیا و کوروش باقری بود. توکلی موفق به کسب نشان طلا شد اما باقری با وجود رکوردشکنی عنوانی بهتر از چهارمی کسب نکرد. شاهین نصیری نیا نیز به دلایل بسیار عجیبی از حضور روی تخته رقابت انصراف داد و هنوز راز کنار رفتن او مشخص نیست.
در روز پایانی این مسابقات جوان اردبیلی ورزش ایران نگاه جهانیان را به دسته فوق سنگین تغییر داد. وی با مهار ۲۱۲.۵ کیلوگرم در یکضرب و ۲۶۰ کیلوگرم در دوضرب به مدال طلا رسید و تا حدود یک دهه هرکول بی هماورد این وزن بود. رضازاده در آتن نیز طلا ضرب کرد اما نتوانست به المپیک پکن برسد.
رئیس کنونی کمیته فنی فدراسیون وزنه برداری در رقابت های خود همواره از ائمه به ویژه ابوالفضل عباس (ع) توسل می جست.
قدرت نمایی رضازاده در دسته فوق سنگین، ایران را به مدعی اول این وزن تبدیل کرد تا جایی که بعد از نابغه اردبیلی نمایندگان دیگر ایران به مدال طلا و نقره این وزن رسیدن. ، بهداد سلیمی در المپیک ۲۰۱۲ لندن به مدال طلا و سجاد انوشیروانی در المپیک ۲۰۱۲ لندن و علی داودی در المپیک ۲۰۲۰ توکیو به نشان نقره رسیدند. همچنین بهادر مولایی و سعید علی حسینی در این دسته مدال جهانی کسب کردند.
البته این پایان قدرت نمایی فوق سنگین های ایران نبود زیرا در ادامه علرضا یوسفی، علیرضا اسفندیاری و طاها نعمتی نیز عنوان قهرمانی رده های سنی نوجوانان و جوانان جهان را از آن خود کردند.