به گزارش ایرنا، یونس امامی را با ۲ مدال برنز در مسابقات جهانی می شناسند اما وی اکنون پا را از تورنمنت جهانی فراتر گذاشته و با غلبه بر رقیبان داخلی و حریفان خارجی سهمیه وزن ۷۴ کیلوگرم المپیک را برای ایران قطعی کرده است.
امامی افزون بر ۲ برنز جهانی، مدال طلای بازی های آسیایی، مدال طلا و برنز قهرمانی آسیا را در کارنامه ورزشی خود دارد. او در مسابقات کشتی قهرمانی سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ جهان در ترکیب تیم ملی کشورمان حضور داشت و در سال ۲۰۲۲ به مدال برنز رسید اما در مسابقات سال ۲۰۲۳ از دور رقابت ها کنار رفت.
مسابقات کشتی المپیک از ۱۵ تا ۲۱ مردادماه در شهر پاریس برگزار و کشتی ایران با ۱۱ نماینده در این آوردگاه بزرگ یکی از مدعیان جدی کسب مدال در اوزان مختلف به شمار می رود. گوش شکسته های ایرانی در کشتی فرنگی ۶ سهمیه و در کشتی آزاد پنج سهمیه کسب کرده اند.
مهدی محسن نژاد، سعید اسماعیلی، امین کاویانی نژاد، علیرضا مهمدی، محمدهادی ساروی و امین میرزازاده نمایندگان کشتی فرنگی ایران هستند و رحمان عموزادخلیلی، یونس امامی، حسن یزدانی، امیرعلی آذرپیرا و امیرحسین زارع در کشتی آزاد به روی تشک خواهند رفت.
عباس حاج کناری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشتی آزاد می تواند در پاریس به موفقیت برسد اما بستگی به روز کشتی گیر دارد که این موضوع به تدابیر کادر فنی هم مربوط می شود. با توجه به شرایط یونس امامی، او از لحاظ پختگی به بلوغ کافی رسیده و امیدوارم بتواند با شرایط به وجود آمده در پاریس خوش بدرخشد.
وی اضافه کرد: رقابت های المپیک حساسیت بالایی دارد و کشورها با تمامی توان خود گام به پاریس می گذارند. در این مدت محدود باید فشارها را از روی تیم و نفرات برداشت. اما امکان کسب طلای المپیک دور از ذهن نیست هرچند بستگی به روز کشتی گیر ما و سایر رقبا دارد. امامی باید ابتدا به دنبال کسب پیروزی در دیدارهای نخست خود باشد تا بتواند استرس خود را کاهش دهد. البته رنگ مدال او بستگی به تلاش و نوع تمریناتش دارد چرا که من در اردوی تیم ملی حضور ندارم، اما می تواند یکی از شانس های کسب مدال باشد.
دارنده نشان طلا و نقره جهان با اشاره به غیبت زائوربیک سیداکوف دارنده طلای المپیک و جهان در پاریس گفت: این نخستین تجربه المپیکی یونس امامی است، اما در سطح جهانی در چند سال اخیر تجربه خوبی را بدست آورد که نتیجه آن ۲ مدال برنز بود. به طور قطع غیبت سیداکوف بار روحی و روانی را از دوش سایر آزادکاران خارج خواهد کرد اما غیبت یک یا ۲ مدعی (زائور بیک سیداکوف و ختاگ تسابولوف) در این وزن نمی تواند در اصل ماجرا تغییر چندانی به دنبال داشته باشد.
وی توضیح داد: یونس در سطح جهانی با برخی نامداران از جمله کایل دیک آمریکایی نیز کشتی گرفته و با نتیجه تساوی مقابل این مدعی شکست خورد. البته کشتی گیران روس دیگری در این وزن برای برخی کشورها به روی تشک خواهند رفت که تا حدودی می توانند او را به چالش بکشند اما او ذاتا کشتی گیری فنی و رو به جلو است. چاشنی پیروزی امامی به طور قطع با خسته کردن آنان، قوس کردن، سرزیربغل و زیرگیری ها مختلف ترکیب خواهد شد.
حاج کناری همچنین در پاسخ به این سوال که پس از المپیک به احتمال زیاد شاهد خداحافظی برخی آزادکاران یا تغییر وزن آنان باشیم؛ آیا تدابیری برای این اوزان المپیکی اندیشیده شده است گفت: از اینکه در وزن ۷۴ کیلوگرم نتوانسته ایم پشتوانه خوبی داشته باشیم یک ضعف است اما اگر به دنبال پرکردن این اوزان باشیم معتقدم هم اینک می توان با سرمایه گذاری روی جوانان از توانایی آنان بیشتر بهره برد. اگر در هر وزن بتوانیم چند مدعی را در ترکیب تیم ملی داشته باشیم به طور قطع در بازی های مختلف از جمله قهرمانی آسیا، جهانی و المپیک می توانند به تیم ملی کمک کنند.
دارنده نشان نقره قهرمانی جهان ادامه داد: مهم ترین رویکرد ما باید دور کردن استرس و فشار روحی روانی از تیم بود؛ اگر بخواهیم از توان جوانان بیشتر بهره ببریم به طور قطع با کارکردن روی سینا خلیلی یا محمدرضا شاکری می توان در آینده از توان آنان بهره برد.