علی خلیلی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا در خصوص توسعه فعالیت بدنی در سطح کشور توضیح داد: از مهمترین رویکرد این فدراسیون، آشتی مردم با ورزش است و در این خصوص با فراهم کردن برخی زیر ساخت ها و فعالیت های همگانی در مجتمع های مسکونی، فضای خیابانی، پارکی و عمومی، توانستیم رویدادهای بزرگی از جمله مینی فوتبال، مترو اسپرت، گل کوچک، ورزش صبحگاهی و عصرگاهی بوستانی را میزبانی کنیم که مورد استقبال مردم قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این راستا با ارگان هایی از جمله شهرداری ها، دانشگاه هاو کانون های مساجد کشور که نقش بی بدیل و اساسی در توسعه و رشد فعالیت همگانی بر عهده دارند، تفاهم نامه هایی به امضا رسید تا از ظرفیت متقابل این دستگاه ها برای رشد ورزش همگانی بهره ببریم. اگر برای رشد و ارتقای ورزش همگانی تقسیم کار خوبی با سایر دستگاه ها اجرایی صورت گیرد به طور قطع مردم از ثمره این اقدام بیشتر بهره مند خواهند شد.
رئیس فدراسیون ورزش همگانی خاطر نشان کرد: طبق آخرین آمارها در بازه زمانی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹، متوسط زمان دقیق پیاده روی در کشور کمتر از ۱۴ دقیقه اعلام شد البته یکی از راه های تاثیرگذار ما در این زمینه آگاهی بخشی و ارتقای دانش افزایی در بین مردم بود تا آنان توجه به ورزش را بیش از پیش احساس کنند.
خلیلی در پاسخ به این سوال آیا آمار دقیقی از فعالیت روزانه وجود دارد خاطر نشان کرد: به دلیل نبود مطالعات پژوهشی در سطح کشور و فدراسیون، آمار دقیقی در خصوص فعالیت همگانی وجود ندارد البته با توجه به مشارکت مردم در ایستگاه های صبحگاهی و عصرگاهی پارکی، جاده های تندرستی، کوهستانی و محلات به صورت میانگین بیش از ۲ میلیون نفر تحرک بدنی دارند. البته بارها اعلام کردم که ورزش همگانی نیازمند امکانات زیادی نیست، بلکه احساس نیاز به ورزش را باید در وجودمان تقویت کرد تا در هر شرایط و با حداقل امکانات فعالیت هایمان ادامه یابد.
وی این راهم گفت: مهمترین رویکرد ما برای سال جاری همگانی کردن ورزش در سطح محلات شهری است که در این راستا، برنامه های خوبی با سایر نهادهای ورزشی داشتیم. امیدوارم با کیفی ساختن برنامه ها بتوانیم کم تحرکی و فقر حرکتی را در جامعه کاهش دهیم.
رئیس فدراسیون ورزش همگانی تصریح کرد: با توجه به اینکه مطالعات پژوهشی انجام نشده، این ضعف باعث شد تا احصای اطلاعات آماری توسط کارشناسان فدراسیون در دستور کار قرار گرفت تا با پایش های مختلف بتوانیم آمارهای دقیق کم تحرکی را در جامعه مشخص کنیم. اما فدراسیون برای سلامتی بهتر جامعه طرح فعالیت ۳۰ دقیقه ای پیاده روی را در ۳۶۵ روز برنامه ریزی کرده تا بتواند تا سال ۱۴۱۰ جامعه را به سمت ورزش همگانی ترغیب کند.