به گزارش ایرنا، مینو مداح سرمربی موفق تیم ملی تکواندو زنان ایران، طی دو سال اخیر توانست تیم کشورمان را برای نخستین بار به قهرمانی آسیا برساند. ناهید کیانی را به اولین بانوی تکواندوی ایران تبدیل کرد که مدال طلای قهرمانی جهان را کسب می کند. بانوان تکواندوی ایران تحت هدایت او و مهروز ساعی به مدال ها و افتخارات متعددی در گرندپری و سایر رویدادها دست یافتند و در نهایت المپیک پاریس میدانی برای افتخار آفرینی مبینا نعمت زاده و ناهید کیانی شد تا نام آنان در تاریخ ورزش و تکواندوی ایران ثبت شود.
در این خصوص گفت وگویی را با مینو مداح انجام داده ایم که شرح آن را در زیر می خوانید:
تیم شما نتایجی به دست آورد که موجی از شادی را بین مردم و به خصوص بانوان ایجاد کرد. چه احساسی در این خصوص دارید؟
می خواهم در ابتدا از شما و رسانه خوبتان و همچنان سایر رسانه ها تشکر کنم که از ما حمایت کردند و خوشحالم که توانستیم جواب این حمایت ها را بدهیم. واقعا از اینکه موجب شادی مردم شدیم، احساس خوبی دارم و به دختران سرزمینم افتخار می کنم.
پیش از اعزام در گفت وگویی که داشتیم شما معتقد بودید مبینا و ناهید هر دو می توانند فینالیست شوند. چگونه تا این حد به تیم تان اعتماد داشتید؟
دوسال است که شبانه روز در تیم ملی کنار هستیم. با توجه به عملکرد ناهید و مبینا در مسابقات مختلف و شناختی که از توانایی آنان و البته حریفان داشتیم، باورم بر این بود که هر دو قهرمان ما می توانند فینالیست شده و مدال آور باشند. واقعا مبینا نیز می توانست به فینال برسد و خدا را شاکرم که با دو نفر به دو مدال رسیدیم و تاریخ سازی شد.
تمامی تکواندوکاران در دو بخش زنان و مردان ما تا آخرین ثانیه برای پیروزی تلاش می کردند و اصلا نمی خواستند مغلوب شوند. دلیل این جنگندگی کجا بود؟
برای این مساله خیلی تلاش کردیم و برنامه داشتیم. حضور و کمک رئیس فدراسیون و مدیر فنی تیم های ملی نیز تاثیر فراوانی داشت. این حس جنگندگی و تلاش تا آخرین ثانیه به بچه ها تزریق شده بود و نمی خواستیم زمینی که مدت ها برای رسیدن به آن تلاش کرده بودیم را از دست بدهیم. بچه های ما توان خود را ثابت کرده و نشان دادند که لیاقت این همه حمایت را داشتند.
ناهید کیانی در پاریس عالی بود، اما به نظر می رسد در فینال نتوانست چندان توان خود را ثابت کند. این مساله را قبول دارید؟
من هم معتقدم او می توانست در فینال برنده باشد، البته دلایلی وجود داشت. شما می دانید اما برای برخی که اطلاع ندارند باید بگویم که وزن مبارزاتی ناهید ۵۳ کیلوگرم است که در جهانی نیز در این وزن طلا گرفت. اما او در وزن المپیکی ۵۷ کیلو شرکت می کند و از نظر وزنی و قد از همه حریفانش پایین تر بود، اما در نهایت عالی مبارزه کرد. البته دلیل دیگری نیز بود.
اگر امکان دارد آن دلیل را هم بگویید.
ببینید فاصله نیمه نهایی تا فینال ناهید بیش از ۴ ساعت طول کشید و او سه بازی سخت انجام داد تا فینالیست شود. کوفتگی و ضرباتی که در سه بازی اول داشت، واقعا برایش مشکل ساز شد و خودش هم گفت اگر فاصله نیمه نهایی تا فینال کم بود قطعا عملکرد بهتری داشت. با همه این تفاسیر او دختر تاریخ ساز تکواندوی ایران است که بسیاری از رکوردها را جابه جا کرد.
خانم مداح می خواهم مساله ای را بگویم که خیلی ها نمی دانند. شما در یکی از المپیک ها که هدایت تیم را برعهده داشتید در فاصله کوتاهی تا اعزام با تصمیم عجیب فدراسیون وقت، کنار گذاشته شدید. اکنون طلب خود را از المپیک گرفتید، اما هیچگاه ندیدیم در خصوص آن اتفاقات صحبت کنید.
ممنونم که اشاره کردید چون خیلی ها اصلا نمی دانستند. من سه المپیک را از دست دادم که یکی از آنها در آستانه اعزام بود، اما هیچگاه صحبتی نکردم. به من بی مهری شد اما خیلی زود از کنارش رد شدم و می دانستم بالاخره حقم را از المپیک می گیرم. خیلی تلاش کردم و از خداوند خواستم اگر شایستگی اش را دارم، من را به حقم برساند که خوشبختانه به آن رسیدم.
همسر شما از قهرمانان تکواندو است. در این دو سال که برای کسب سهمیه و سپس موفقیت در المپیک می جنگیدید، همسر و فرزندانتان چقدر حامی شما بودند.
همسر من رسول فصیحی از ملی پوشان اسبق تکواندو بوده که مربی من است و در تمامی زمینه ها از او مشورت می گیرم و باعث افتخار من است. مهدیه و مهسان دختران دو قلوی من هستند که باید از آنها و پدرشان تشکر کنم که حامی من بودند. خیلی سخت بود اما وقتی شادی آنان را دیدم، خدا را برای داشتن چنین خانواده ای شکر کردم.
صحبت پایانی؟
از تمام افرادی که حامی ما بودند تشکر می کنم. بسیار خوشحالم این افتخارات به دست آمد و برای تمامی دختران ایران در زمینه های گوناگون آرزوی موفقیت دارم.