برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

نمایندگان مخالف وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان چه گفتند؟

تهران- ایرنا- تعدادی از نمایندگان مخالف برنامه های احمد دنیامالی وزیر پیشنهادی وزیر ورزش و جوانان به تشریح دیدگاه های خود پرداختند.

به گزارش ایرنا، جلسه بررسی صلاحیت احمد دنیامالی به عنوان وزیر ورزش و جوانان در دولت چهاردهم امروز چهارشنبه در صحن مجلس شورای اسلامی برگزار شد که در آن نمایندگان مخالف به تشریح دیدگاه های خود پرداختند.

مجتبی زارعی نماینده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی صلاحیت احمد دنیامالی به عنوان وزیر ورزش و جوانان در دولت چهاردهم به عنوان مخالف برنامه های او اظهار داشت: بعد از صحبت من درباره وزیر اطلاعات، جریان رسانه ای خبیث انگلیس بی بی سی یک تیتری از قول من درباره وزیر اطلاعات منتشر کرد که گفت زارعی گفته که وزیر اطلاعات شأن خودش را بالاتر از دولت می داند و این دروغ بود.

وی ادامه داد: با اینکه رای من نمادین بود و مخالفت من نمادین بود و از هیچکس دعوت نکرده بودم که به وزیر اطلاعات رای منفی بدهد؛ اما به خاطر برخورد با بی بی سی همان رای نمادین منفی من امروز تبدیل به رای مثبت به جناب خطیب شده است.

زارعی عنوان کرد: کارآمدی برای رهبر انقلاب خیلی مهم است. در دو حوزه مهمی که نیازمند کار علمی و دانش بنیان هست یعنی کشاورزی و امور جوانان و  ورزش که مربوط به منابع طبیعی و مربوط به منابع انسانی است ما از دو فرد غیر متخصص دعوت کردیم  و می خواهیم به این برادران وزارتخانه ای بسپاریم. رشته دنیا مالی نسبتی با ورزش ندارد. او در رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری کار کرده است. دنیا مالی مربوط به حوزه سخت یعنی شهرسازی تخصص دارد. آیا ایشان با مفاهیم تخصصی حوزه ورزش و جوانان آشنایی دارد؟ خیر.

وی افزود: البته او در حوزه هایی در ورزش یعنی قایقرانی و برخی رشته های لاکچری تجربه داشته است. ما در رشته قایقرانی در المپیک هیچ مقامی کسب نکردیم. ایشان حدود ۱۰ سال در ورزش های زورخانه ای حضور داشتنند آیا در این رشته توسعه ای دیده شده؟ دنیا مالی هیچ نسبتی با جوانان ندارد.

زارعی عنوان کرد: جوانان قدرت و موتور  محرکه انقلاب ما هستند اما آقای دنیا مالی هیچ تخصصی در گفتگو و در علم و در همزبانی با حوزه جوانان ندارد. ایشان هیچ نسبتی با جوانان ندارد. او در جای دیگر صاحب هنر و تخصص است. آیا این بود تخصص گرایی جناب پزشکیان؟ چرا باید استانداردهای دوگانه داشته باشیم؟ چون حوزه های تخصصی در ورزش نادیده شده، در بعضی مواقع ما در آستانه کسب مدال رسیده ایم اما به دلیل این ضعف ها به مدال نرسیده ایم. ما باید فرد دانش بنیان را در این حوزه مسئول امور کنیم.

وی خاطر نشان کرد: کار با جوانان نیاز به فناوری نرم و مدیر نرم دارد که با این فضا آشنایی داشته باشد. دنیا مالی هیچ تخصصی در این رابطه ندارد و تخصص او در جای دیگری است. آقای دنیامالی در برنامه هایی که ارائه کردند وقتی به حوزه جوانان رسیدند به برخی از امورات کلی از اسناد بالادستی توجه کردند اما برنامه باید سنجه پذیر باشد ایشان هیچ سنجه ای ندادند چون ایشان فاقد تخصص در ادراک مفاهیم است.

صدیف بدری، نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از مخالفان برنامه های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان بود که در این خصوص اظهار داشت: با توجه به سوابق و تجارب ارزشمند دنیامالی در حوزه های مختلف، خصوصیات قدرت تصمیم گیری و مسئولیت پذیری، سوابق بین المللی ورزشی و توانمندی در دیپلماسی ورزشی باید این موارد و چالش ها در برنامه های جنابعالی پر رنگ و در اولویت قرار بگیرد.

وی افزود: حوزه ورزش و جوانان کشور در حال حاضر با چالش های متعددی همچون کم تحرکی و فقر حرکات ورزشی اقشار مردم، عدم دسترسی آسان و ارزان به ورزش، نبود سند آمایشی سندیت ورزش، عدم همراهی منسجم و جزیره ای کار کردن دستگاهای مرتبط در حوزه ورزش و جوانان، نبود نظام جامع باشگاه داری و مسئله تبانی و فساد در ورزش کشور مواجه است. 

صدیف بدری خاطرنشان کرد: در سیاست ها و قوانین و به طور خاص برنامه هفتم توسعه، مجموعه تکالیفی برای وزارت ورزش و جوانان برای حل این چالش ها در نظر گرفته شده که برخی از آنها، عبارتند از ساماندهی تسریع در تکمیل طرح های تملک دارایی های سرمایه ای ورزش کشور و مطالبه و تخصیص درآمدهای مالیاتی ورزش در راستای توسعه ورزش که متاسفانه دولت ها این درآمدها را به سمت سوی هزینه های جاری خودشان می برند و در راستای اهداف قانونی هزینه نمی کنند.

وی با انتقاد از نبود نظام جامع باشگاه داری تصریح کرد: دو باشگاه از تمامی امکانات استفاده می کنند حال این که در برخی از استان ها امکانات باشگاهی وجود ندارد لذا لازم است نظام باشگاه داری بروز تدوین شود. جناب آقای دنیامالی جنابعالی به عنوان وزیر آینده ورزش و جوانان، با شایستگی هایی همچون فهم درست و صحیح از جوان ایرانی و ارتباط مناسب با نهادهای مردم نهاد و نهادهای دینی و مذهبی و قدرت تعامل برای همراه سازی بخش خصوصی بایستی برنامه های تحولی در حوزه ورزش و جوانان را راهبری و اجرایی نمایید.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران در جایگاه رقابتی ورزشی افول داشته است، افزود: این در شأن ورزش ما نیست که ورزشکاران ما مهاجرت کنند. همچنین لازم است مشکل اشتغال قهرمانان ورزشی در المپیک و پارالمپیک حل شود علاوه بر این وزارت ورزش آزمون برگزار می کند اما هیچ سهمیه ای برای ورزشکاران معلول قائل نیست. ابر چالش های کلیدی مرتبط با وزارت ورزش و جوانان به شرح زیر است که همه آنها را باید در برنامه خود اعمال نمایید. حوزه ورزش، افزایش هزینه های بهداشتی و درمانی و بیماری های غیرواگیر ناشی از فقر حرکتی؛ امروزه عوارض کم تحرکی، منجر به مرگ سالانه ۳۲۰ هزار نفر از هموطنان می شود و این موضوع باید به طور کامل در برنامه شما باشد.

وی در پایان گفت: سوء استفاده و تبانی در ورزش باعث از هم گسستگی روحیه رقابت سالم در بازی های جوانمردانه شده است. متولی واحدی در کشور برای جوانان نیست، جوانان مشکلات زیادی دارند که یکی از مهم ترین آنها افزایش سن ازدواج، بیکاری و کاهش فرزندآوری است که حل این مسائل بدون دخالت دولت شدنی نیست. وزارت ورزش و جوانان اولویت خود را به ورزش داده که در آن هم خوب نبوده و عملا حوزه جوانان مغفول مانده است.

حمیدرضا عزیزی فارسانی نماینده مردم فارسان، کیار و کوهرنگ به عنوان مخالف برنامه های احمد دنیامالی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان اظهار داشت: مخالفت ما با دنیامالی رفع برخی از ابهامات است. وی فردی مومن و متعهد است و مورد تایید اکثر کارشناسان وزارت خانه بوده و فردی مردمی و دلسوز است.  دنیامالی اگر برخی از ابهامات را برطرف کند نه تنها به وی رای می دهیم بلکه برای ایجاد وفاق ملی به ۱۸ وزیر دیگر نیز رای مثبت خواهیم داد. 

وی افزود: یکی از ابهامات و سوالات این است که سهم ورزش ما در تولید ناخالصی کشور شش دهم درصد است. راهکار واضحی در برنامه شما نبوده و خواهش می کنم توضیح دهید. مورد دوم این است که شما برای یکی از برنامه های خود رفع وابستگی بودجه های ورزشی به منابع دولتی ست، منتهی یک تعارضی هست که در مناطق محرومی مثل استان چهارمحال بختیاری که واقعا بخش خصوصی توانمندی ندارند این موضوع را چطور می خواهید رفع کنید. تنها ۱۰ درصد جمعیت ما به توصیه های بهداشت جهانی توجه می کنند و این مرگ و میر بالا ناشی از برخی از بیماری هاست که به دلیل کم تحرکی ست و شما برنامه مشخصی در این باره ندارید.

نماینده مردم فارسان خاطرنشان کرد: در برنامه چهارم توسعه قرار بود سهم سران ورزشی به یک متر مربع برسد اما هنوز ۸۰ سانتی متر مربع است که بیشتر آن در اختیار شهرنشینان است و راهکار شما چیست؟ موضوع دیگر افول جایگاه ایران در رقابت های ورزشی در جهان و مهاجرت ورزشکاران است. در سال ۲۰۱۶ در المپیک ریو کاروان ایران ۶۳ سهمیه گرفت و در سال ۲۰۲۰ توکیو ۶۵ بوده ولی در المپیک پاریس به ۴۰ نفر رسیده است. برنامه شما چیست و دوست داریم به آن بپردازید و صحبت کنید.

فارسانی ادامه داد: مبارزه با تبانی و فساد به خصوص در فوتبال رویکرد خوبی در برنامه شما بود اما این برنامه نیاز به بازنگری دارد. بحث سند آمایش سرزمین ورزش علی کغم اینکه ۴ سال از تصویب آن می گذرد عملیاتی نشده و به آن اشاره ای نداشتید. یکی از بنیادی ترین مسائل ورزشی کشور نظام جامع باشگاه داری ست که نیاز دارد شما لایحه مربوطه را برای نظام مند کردن به مجلس ارائه دهید.

منبع: ایرنا
تاریخ: 1403/5/31
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: