آلکسی کیلاسوف در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو، با اشاره به چهار اجرای اعضای تیم ملی ورزش باستانی و پهلوانی ایران در شهر مسکو افزود: چنین رویدادها و معرفی ورزش های سنتی، عنصر بسیار مهمی از گفت وگوی فرهنگ ها است.
عضو شورای ورزش شهر مسکو تصریح کرد: بستر مناسبی برای غنی سازی متقابل در عرصه ورزش های سنتی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه وجود دارد و روس ها نیز متقابلا ورزش های سنتی جالبی دارند.
کیلاسوف که فارغ التحصیل مقطع دکترا در رشته فرهنگ شناسی است، اظهار داشت: بر این باورم که ورزش های سنتی می تواند دیدگاه های فرهنگی مردم ما را به هم نزدیکتر نماید و روابط آنها را تقویت کند.
تیم ملی ورزش باستانی ایران شهریورماه ۱۴۰۳ با حمایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه و شهرداری پایتخت این کشور برای اجرای چهار برنامه به مسکو سفر کرد.
ورزشکاران باستانی ایران با اجرای برنامه های خود مقابل مسکوسیتی، لوژنیکی، پیچاتنیکی و مزیون، شهروندان روس حاضر در این آیین ها را با این ورزش آشنا کردند.
بنا بر اعلام رئیس فدراسیون ورزش زورخانه ای، این ورزش بومی ایران که در میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رسیده است، هم اینک به ۴۵ کشور جهان توسعه یافته است.
باران چشمه پیش تر در دیدار با معاون وزیر ورزش روسیه، ضمن اهدای شال مروج فرهنگ پهلوانی به وی، آمادگی ایران را برای ترویج ورزش زورخانه ای در روسیه اعلام کرده است که به گفته وی، با استقبال طرف روس همراه شد.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز ۱۲ شهریورماه ۱۴۰۳ با حضور در پارک مزیون مسکو، از نزدیک اجرای اعضای تیم ملی ورزش باستانی و پهلوانی ایران در جمع شهروندان روس را به نظاره نشست و به آنان خداقوت گفت .
در این آیین که چهارمین و آخرین اجرای ورزشکاران باستانی ایران در سفر جاری به مسکو محسوب می شد، توجه شمار قابل توجهی از شهروندان روس حاضر در پارک و همچنین جمعی از هموطنان ایرانی را به خود جلب کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو در حاشیه این آیین، از ورزش زورخانه ای به عنوان یادآور روح پهلوانی و جوانمردی یاد کرد.
جلالی با اشاره به گزارش رئیس فدراسیون ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی مبنی بر توسعه ورزش باستانی ایران در ۴۵ کشور، از مذاکرات با مقامات روس برای ترویج این رشته در روسیه خبر داد.