به گزارش خبرنگار مهر از پاریس، دهمین روز از بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس در حالی به پایان رسید که ورزشکاران کشورمان موفق به کسب دو مدال طلا و برنز شدند تا مجموع مدال های کاروان فرزندان ایران به ۲۴ برسد اما دقایقی پس از کسب مدال طلای صادق بیت سیاح با تصمیم مسئولان برگزاری مدال او پس گرفته شد.
عملکرد ورزش ایران در روز دهم پارالمپیک هفدهم؛
طلای صادق بیت سیاح پس گرفته شد
در رقابت پرتاب نیزه کلاس F۴۱ صادق بیت سیاح ملی پوش پرافتخار ایران که در دوره قبلی به مدال نقره دست یافته بود، با حریفانی از هند، چین، عراق، کوبا و ساحل عاج رقابت کرد و به مدال طلا رسید اما لحظاتی پس از پایان این مسابقه با تصمیم مسئولان برگزاری بیت سیاح دیسکالیفه شد و مدال طلایش هم پس گرفته شد.
بیت سیاح در پرتاب های اول و دوم پرتابی به میزان ۴۳.۴۸ متر و ۴۶.۸۴ متر را داشت و خیلی زود خودش را بالاتر از سایر نفرات قرار داد. پرتابگر کشورمان در پرتابگر سوم مرتکب خطا شد و تا ورزشکار هندی از این فرصت بهره ببرد و با شکستن رکورد پارالمپیک (۴۷.۳۲ متر) به رده اول صعود کند.
بیت سیاح در تلاش چهارم نیزه را ۴۳.۷۸ متر و در تلاش پنجم ۴۷.۶۴ متر پرتاب کرد و رکورد پارالمپیک را شکست. ملی پوش کشورمان در آخرین پرتاب ایران خطا کرد، اما در نهایت با ۴۷.۶۴ متر ضمن شکستن رکورد پارالمپیک صاحب مدال طلا شد.
اعتراض ایران به دیسکالیفه شدن صادق بیت سیاح
مسئولان تیم پارادوومیدانی ایران به دیسکالیفه شدن صادق بیت سیاح پس از کسب مدال طلا در بازی های پارالمپیک پاریس اعتراض کردند.
در جریان رقابت پرتاب نیزه کلاس F۱۱ در بازی های پارالمپیک پاریس ، صادق بیت سیاح ملی پوش ایران با رکورد ۴۷.۶۴ متر ضمن شکستن رکورد پارالمپیک، به مدال طلا دست یافت. پس از این مدال آوری، مسئولان برگزاری بازی ها بیت سیاح را دیسکالیفه کردند و مدال طلا به نماینده هند رسید.
به دنبال این اتفاق، مسئولان تیم پارادوومیدانی ایران اعتراض خود را نسبت به این موضوع به کمیته برگزاری بازی ها اعلام کردند و منتظر تصمیم نهایی هستند.
صالحی به مدال برنز رسید
در ادامه رقابت های پارادوومیدانی بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس الهام صالحی در رشته پرتاب نیزه کلاس F۵۴ به مصاف حریفانی از کشورهای ازبکستان، نیجریه، فیلیپین، مونته نگرو و یک نماینده از تیم پناهندگان رفت. صالحی در چهار پرتاب خود با پرچم قرمز داوران مواجه و پرتاب او خطا اعلام شد.
پرتابگر بانوی کشورمان در پرتاب دوم رکورد ۱۵.۶۹ و در پرتاب ششم رکورد ۱۶.۲۴ را به نام خود ثبت کرد. بدین ترتیب صالحی با رکورد ۱۶.۲۴ به کار خود پایان داد و در نهایت به مدال برنز دست یافت. در این رشته ورزشکار ازبکستانی با پرتاب ۲۱.۱۲ متری رکورد جهان و پارالمپیک را جابجا کرد و به مدال طلا دست یافت. همچنین ورزشکار نیجریه ای با پرتاب ۱۹.۲۶ متر به مدال نقره رسید.
صلحی پور به مدال پاراوزنه برداری نرسید
رقابتهای پاراوزنه برداری بازی های پارالمپیک با برگزاری مسابقات دسته ۹۷ کیلوگرم در سالن لاچاپله آرنا ادامه یافت. در این دسته سیدحامد صلحی پور نماینده ایران بود که با ۸ حریف دیگر از کشورهای فرانسه، صربستان، ایتالیا، اندونزی، مصر، چین، کلمبیا و اردن روی تخته رفت.
صلحی پور در حرکت نخست وزنه ۲۱۸ کیلوگرم را با موفقیت مهار کرد اما در حرکت دوم وزنه ۲۲۶ و در حرکت سوم وزنه ۲۳۰ کیلوگرم را نتوانست مهار کند و بدین ترتیب از کسب مدال بازماند. صلحی پور در نهایت با همان رکورد ۲۱۸ کیلوگرم چهارم شد.
در پایان رقابتهای دسته ۹۷ کیلوگرم پاراوزنه برداری وزن از عبدالکریم خطاب از اردن با مهار ۲۷۰ کیلو مدال طلا گرفت و رکورد جهان را شکست ضمن اینکه رکورد پارالمپیک را ۳ بار پیاپی ارتقا داد، جیژیونگ یه از چین با ۲۲۹ کیلوگرم دوم شد و مدال نقره را بر گردن آویخت و فابیو تورس از کلمبیا با رکورد ۲۲۸ در جایگاه سوم ایستاد و برنز گرفت.
صفرزاده به مدال نرسید
رقابت های پارادوومیدانی در بازی های پارالمپیک پاریس با برگزاری رقابت فینال دوی ۲۰۰ متر کلاس T۱۲ به میزبانی ورزشگاه استادو فرانس ادامه یافت. در جریان این رقابت هاجر صفرزاده که چند روز قبل در دوی ۴۰۰ متر نقره گرفته بود، با سه حریف از کشورهای ونزوئلا، کوبا و هند مسابقه داد و با ثبت زمان ۲۴.۹۱ ثانیه در رده چهارم ایستاد و موفق به کسب دومین مدالش در این بازی ها نشد. در این رقابت نمایندگان کوبا، ونزوئلا و هند در رده های اول تا سوم قرار گرفتند.
غلامی در پاراجودو به مدال نرسید
پیکارهای جودو پارالمپیک پاریس در سالن چمپ د مارس پیگیری شد و موسی غلامی دومین و آخرین نماینده کشورمان به مصاف حریفان خود رفت. غلامی دارنده مدال طلای جهان و نقره پاراآسیایی در دور یک شانزدهم حذفی در وزن منهای ۹۰ کیلوگرم در کلاس J۱ بایورژان آرستان بیک اف از قزاقستان را با ضربه فنی (ایپون) شکست داد و به مرحله یک چهارم نهایی صعود کرد.
وی در این مرحله و در مبارزه با دانیل پاول از بریتانیا با ضربه فنی مغلوب حریف خود شد و از صعود به نیمه نهایی بازماند. غلامی در جدول شانس مجدد به مصاف اولگ کرتول از مولداوی رفت که این مبارزه را نیز واگذار کرد و از صعود به مبارزه رده بندی بازماند.
حسین پور در پاراکانو پنجم شد
در فینال A مسابقه کایاک تک نفره ۲۰۰ متر کلاس kl۱، سعید حسین پور، نماینده کشورمان به رقابت با حریفانی از فرانسه، ایتالیا، برزیل، مجارستان، پرتغال و چین به رقابت پرداخت. ملی پوش کشورمان در این مسابقه با رکورد ۴۹.۱۶ در رده پنجم قرار گرفت و به مدال نرسید. در این رقابت مجارستان، برزیل و فرانسه اول تا سوم شدند.
شناگر ایران به فینال نرسید
سینا ضیغمی نژاد در ماده ۲۰۰ متر مختلط مردان SM۱۰ به رقابت با حریفان خود پرداخت اما از راهیابی به دور پایانی بازی های پارالمپیک پاریس بازماند. شناگر ایران با ثبت زمان ۲:۳۰.۵۱ به کار خود در گروه نخست این ماده پایان داد. ضیغمی نژاد در گروه خود هشتم شد. در این ماده پی یرس، شناگر استرالیایی، با ثبت زمان ۲:۱۶.۱۹ اول شد و آلن اوگوزالک لهستانی و ریکاردو منچیوتی ایتالیایی به ترتیب با ثبت زمان های ۲:۱۸.۱۶ و ۲:۱۸.۴۶ به کار خود پایان دادند. بهترین رکورد ثبت شده ضیغمی نژاد ۲:۲۴.۲۴ است که در پاراآسیایی هانگژو به ثبت رسیده است.
مدال آوران ورزش ایران در هفدهمین دوره بازی های پارالمپیک:
مدال طلا:
* ساره جوانمردی - تپانچه بادی ۱۰ متر
* امیرحسین علیپور - پرتاب وزنه
* سعید افرزو - پرتاب نیزه
* روح الله رستمی - پاراوزنه برداری
* تیم ملی والیبال نشسته
* یاسین خسروی - پرتاب وزنه
مدال نقره:
* ظفر ذاکر - پرتاب وزنه
* پرستو حبیبی- پرتاب کلاب
* زهرا رحیمی - پاراتکواندو
* فاطمه همتی - پاراتیروکمان
* تیم میکس کامپوند پاراتیروکمان
* مهدی اولاد - پرتاب وزنه
* هاجر صفرزاده - پارادوومیدانی
* حسن باجولوند - پرتاب دیسک
* میثم بنی طبا - پاراجودو
* علی پیروج - پرتاب نیزه
مدال برنز:
* علیرضا بخت - پاراتکواندو
* حامد حق شناس - پاراتکواندو
* علیرضا مختاری - پرتاب وزنه
* محمدرضا عرب عامری - پاراتیروکمان
* محسن بختیار - پاراوزنه برداری
* علی اصغر جوانمردی - پرتاب وزنه
* الهام صالحی - پرتاب نیزه