به گزارش ایرنا، تنیس به عنوان یک رشته پر مخاطب در ایران و جهان مطرح است و اولین اقدام برای توسعه این ورزش پرمخاطب در کشور بالا بردن رتبه جهانی ورزشکاران است که برای این مهم، باید در رقابت های رنکینگ دار شرکت کنیم. کشورهای مطرح در تنیس سالانه بین ۳۰ تا ۳۵ هفته رقابت های تور جهانی را برگزار می کنند ولی در ایران که هنوز این رشته به طور حرفه ای پیشرفت نکرده است تنها ۶ هفته را به این رقابت ها اختصاص می دهد.
روز یکشنبه، ۲۵ شهریور ماه، فینال هفته اول تور جهانی تنیس بین ورزشکار ایتالیایی و روسیه در زمین های VIP باشگاه انقلاب تهران در حال برگزاری بود که پس از طولانی شدن مسابقه و تاریک شدن هوا نور کافی برای ادامه مسابقه وجود نداشت.
مسئولان برگزاری برای اینکه بتوانند این مسابقه را به پایان برسانند به دلیل نبود برق در زمین اصلی مجبور شدن بازی را به زمین شماره ۸ منتقل کنند. با وجود این تصمیم، ورزشکار روسی به کیفیت نور این زمین هم اعتراض کرد و حاضر به ادامه مسابقه در این زمین نشد تا مسئولان برگزار کننده مجبور شوند ادامه بازی را به امروز موکول کنند.
نکته قابل توجه در این اتفاق این است تا مسئولان برگزار کننده مسابقه به جای پذیرش اشتباه خود به دنبال آن هستند تا یکدیگر را مقصر جلوه دهند. سه طرف این دعوا یعنی فدراسیون تنیس، شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی و بهره بردار در حالی که از درایت کافی برای برگزاری یک مسابقه ساده اما بین المللی برخوردار نبودند اما در توجیه نقاط ضعف خود تبحر فراوانی داشتند.
در همین راستا برای بررسی دقیق دلایل ناتمام ماندن دیدار فینال هفته اول تور جهانی تنیس و ابعاد مختلف آن به سراغ مسئولان برگزار کننده این مسابقه رفتیم تا دلایل آنها را در این ارتباط جویا شویم.
محسن خمارلو، رئیس باشگاه انقلاب در گفت وگو با خبرنگار ورزشی ایرنا در خصوص این اتفاق اظهار داشت: زمین های تنیس باشگاه با توجه به تشریفات قانونی از طرق مزایده به بهره بردار خصوصی واگذار شده است. فدراسیون به طور مستقیم با بهره بردار در ارتباط بود و ما نیز هر کمکی که می توانستیم به آن ها انجام دادیم. از طرف دیگر به بهره بردار هم گفته بودیم همکاری کامل با فدراسیون را داشته باشد ولی در بحث نور باید با بهره بردار برخورد کنیم زیرا افزایش نور مشکل قانونی ندارد و می توانستند به فدراسیون کمک بدهند.
وی ادامه داد: برخلاف برخی درخواست ها و ادعاها نمی توانستیم در راستای کمک بهره بردار به فدراسیون قرارداد اجاره را افزایش دهیم زیرا همه چیز در مزایده به ثبت می رسد. اگر فدراسیون درخواست می کرد قطعا کورت مرکزی را نیز می شد در اختیار فدراسیون گذاشت.
فدراسیون تنیس که رقابت های تور جهانی را در باشگاه انقلاب برگزار می کند، مدعی شد که نامه نگاری های زیادی برای تامین نور کافی در این زمین ها انجام داده اما ایجاد مساعدت بین شرکت توسعه و پیمانکار در فاصله ۲ ماهه کار ساده ای نبود. اما این اتفاق برای دومین بار رخ داد؛ سال گذشته نیز مشکل نور در این زمین ها، گریبان فدراسیون تنیس را گرفت ولی ورزشکاران حاضر شدند که با نور کم نیز بازی کنند. فدراسیونی که تجربه این ناکامی در میزبانی را داشت، باید سعی می کرد در فرصت یک ساله به این اتفاق رسیدگی کند نه آنکه فقط ۲ ماه قبل از چنین رویدادی به فکر حل مشکل باشد.
از طرف دیگر مسئولان برگزاری می توانستند که شروع و برگزاری رقابت ها را در ساعت های نزدیک به ظهر بگذارند تا بازی ها به تاریکی هوا نرسد. اسپانسر مسابقات برای اختتامیه برنامه های آتش بازی را هماهنگ کرده بود که در ساعت های پایانی روز انجام دهد. برخی شنیده ها از منابع غیر رسمی حاکی از آن است که این مسئله را دلیل شروع دیر هنگام مسابقات اعلام کردند. پایان مسابقات تنیس، معمولا قابل پیش بینی نیست و ممکن است بسیار رقابت طولانی در انتظار ورزشکاران و مخاطبان باشد که همین مسئله نیز موجب شد تا فدراسیون تنیس تجربه تلخ گذشته را بازهم تجربه کند.
داوود عزیزی، رئیس فدراسیون تنیس ایران با اشاره به نیمه کار ماندن فینال تور جهانی عنوان کرد: این مشکلات به گردن رئیس باشگاه انقلاب، رئیس شرکت توسعه یا شخص دیگری نیست بلکه ماهیت شرکت توسعه و تجهیز مشکلات زیادی را برای ورزش مملکت به وجود آورده است. از طرفی این زمین ها که سرمایه ملی کشور به حساب می آید به دست بخش خصوصی افتاده و حتی در قراردادها ذکر نشده که در چنین عرصه های حساس و بین المللی باید به دست فدراسیون باشد. به همین دلیل فدراسیون هر بار باید با خواهش و تمنای بسیار از بخش خصوصی، چنین تورنمنت های مهمی را برگزار کند که اگر اجازه ندهند، هیچ جای دیگری نیز نداریم.
وی افزود: ما به طور میانگین هر مسابقه را ۲ ساعت برنامه ریزی کرده بودیم که معمولا هم در این زمان رقابت ها به پایان می رسد. با این حال مدت زمان یک مسابقه تنیس خیلی قابل پیش بینی نیست و فینال هم ۳ ساعت زمان برد. از ساعت ۱۵ بازی را شروع کردیم و دلیل آن آتش بازی نبود بلکه خیس بودن زمین ها به خاطر باران شب قبل این تاخیر را رقم زد که بلافاصله پس از خشک شدن زمین، فینال شروع شد. با سازمان زیباسازی شهرداری هماهنگ شد که برای تقویت نور زمین ها کمک بدهند اما بهره بردار زمین های تنیس این اجازه را نداد.
عزیزی افزود: مشکل اینجاست بهره برداران اهلیت فنی در تنیس ندارند و فقط به فکر درآمدزایی هستند. شرکت توسعه حتی قبول نمی کند که برای انتخاب بهره بردار، نظر بدهیم که افرادی با دغدغه پیشرفت تنیس انتخاب شوند نه شخصی بدون اهلیت.
گفتنی است، فدراسیون تنیس سال گذشته مجموعه تنیس باشگاه استقلال را از شرکت توسعه اجاره کرده است و شاید این مجموعه که یکی از بهترین زمین های تنیس کشور را در اختیار دارد می توانست میزبان این رویداد باشد.
شاهرخ کشاورز، دبیر فدراسیون تنیس و مدیر برگزاری تور جهانی تنیس شب گذشته پس از ناتمام ماندن فینال این مسابقات، گفت: سال گذشته نیز به این مشکل برخوردیم ولی ورزشکاران با نور کم هم حاضر به ادامه بازی شدند اما امسال ورزشکار روسی نمی توانست دید کاملی داشته باشد و حق او بود که از ادامه صرف نظر کند.
وی ادامه داد: از روز اول که تصمیم به برگزاری این مسابقات گرفته شد، با نمایندگان شرکت توسعه و تجهیز، باشگاه انقلاب و پیمانکار مجموعه، مکاتبه و مذاکره داشتیم ولی پس از گذراندن سیکل اداری طولانی، باز هم شرایط مناسب را مهیا نکردند، زیرا افزایش نور را تخریب می دانستند.