اکبر فلاح مدیر فنی کشتی آزاد تهران در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره عملکرد تیم کشتی آزاد جوانان در مسابقات جهانی و کسب عنوان نایب قهرمانی به خبرنگار مهر گفت: تیم کشتی آزاد جوانان در سه سال گذشته عنوان قهرمانی مسابقات جهان را کسب کرده بود و در این دوره نایب قهرمان شد اما سطح مسابقات این دوره نسبت به سال های گذشته بسیار متفاوت بود و کشتی گیران خوبی در این مسابقه شرکت کرده بودند. کشتی گیری که سال گذشته قهرمان جهان شده بود در این دوره با کشتی گیری که در سطح بزرگسالان کشتی می گرفت و قهرمان شده مسابقه داد و این نشان می دهد حریفان سطح بسیار بالایی داشتند.
کشتی گیران جوان غافلگیر شدند
وی گفت: آمریکایی ها و روس ها در این مسابقه حضور داشتند و ژاپنی ها هم پیشرفت زیادی کرده بودند و من فکر می کنم کشتی گیران ایران غافلگیر شدند. البته به نظرم نتایج نسبی بود و اگر در یکی دو وزن شرایط بهتر پیش می رفت شاید ما الان عنوان قهرمانی را در اختیار داشتیم. ضمن اینکه برخی از کشتی گیران برای اولین بار در تیم ملی حضور پیدا کرده بودند و همه این مسائل در نتیجه گیری تأثیرگذار بوده است. در کل به نظرم نتایج خوب بود و اگر چند نفر نتیجه نگرفتند نباید آن را به کل تیم تعمیم بدهیم و بگوییم عملکرد تیم جوانان در مسابقات جهانی فاجعه بوده است.
در رده جوانان تدارکات خوب حرف اول را می زند
فلاح تأکید کرد: درست است که هفت آزادکار جوان در مسابقات جهانی ضربه فنی شدند و شاید همین موضوع باعث نگرانی افراد زیادی شده است؛ اما من معتقدم باید ضعف ها را دید و آنها را جبران کرد و نگوییم عملکرد تیم فاجعه بوده؛ به هر حال این تیم عنوان نایب قهرمانی را به دست آورده و با تغییر چند وزن ممکن بود به عنوان قهرمانی برسد. باید ضعف های فنی دیده شود و به دنبال اصلاح آن برویم. از طرفی دیگر در رده جوانان تدارکات خوب حرف اول را می زند و مطمئناً اگر این کشتی گیران میدان های برون مرزی بیشتری دیده بودند بهتر نتیجه می گرفتند.
حضور همزمان مربی در لیگ و تیم ملی به ضرر کشتی است
کارشناس کشتی آزاد با بیان اینکه نباید مربی تیم ملی در مسائل باشگاهی دخیل باشد، گفت: در رده جوانان غلام محمدی در شرایطی هدایت تیم ملی را برعهده گرفت که سرمربیگری سایپا در لیگ برتر را هم برعهده داشت. به نظرم این اتفاق خوب نیست و روی نتیجه تیم ملی تأثیر منفی می گذارد چرا که تمرکز سرمربی بیشتر به سمت تیم باشگاهی اش است و حتی دیدیم که بیشتر نفرات اعزامی هم از کشتی گیران تیم سایپا بودند. این موضوع اصلاً جز قوانین ممنوع است که سرمربی تیم ملی در رده باشگاهی هم فعالیت کند و من نمی دانم چرا در رابطه با تیم ملی جوانان این موضوع نقض شده است. متأسفانه برخی مربیان که هم در تیم ملی و هم در لیگ دخیل هستند باعث آسیب دیدن به کشتی می شوند، چون حواسشان به همه جا هست و از کار اصلی خودشان دور می مانند.
مربیان سازنده کمتر دیده می شوند
وی عنوان کرد: ضمن اینکه مربی سازنده برای کشتی گیران زحمت می کشد اما متأسفانه اسمشان هیچ جایی آورده نمی شود و حتی اصلاً دیده نمی شوند. مربیان سازنده کشتی گیران کمتر زمانی در تیم ملی هم نقش دارند و این موضوع مربوط به امروز و دیروز نیست و همیشه شرایط در کشتی به همین صورت بوده است.
کامران قاسمپور در انتخابی سرحال نبود
وی همچنین در پایان به حضور دیوید تیلور در وزن ۹۲ کیلوگرم و تقابل او با کامران قاسمپور در مسابقات جهانی غیرالمپیکی ها گفت: به نظرم کامران توانایی شکست تیلور را دارد چرا که کشتی گیر آمریکایی از یک وزن پایین تر به وزن بالاتر آمده و شاید هنوز در این وزن جا نیفتاده باشد اما کامران مدت هاست در این وزن تمرین می کند. بنابراین من شانس کامران را بیشتر از تیلور می دانم البته به شرطی که قاسمپور از شرایط آمادگی کاملی برخوردار باشد. آن کشتی گیری که من در مسابقه انتخابی دیدم خیلی سرحال نبود و او تا مسابقات جهانی باید بیشتر تمرین کند تا خودش را پیدا کند.