علیرضا رستمی عزت در گفت وگو با خبرنگار مهر، در خصوص وضعیت فعلی این رشته در ایران اظهار کرد: انجمن ورزش های موج سواری سال ۱۳۹۵ توسط بنده تأسیس شد که در این مدت موفق شدیم عضویت فدراسیون جهانی را به دست بیاوریم و کارهای بزرگی را برای این رشته نوپا در کشور انجام دادیم.
رئیس انجمن ورزش های موج سواری ایران ادامه داد: یکی از اقدامات خوب ما دعوت از دو مدرس خارجی خوب جهت آموزش به مربیان و ورزشکاران به ایران بود که با موفقیت این کار صورت گرفت. در کنار این برای اولین بار موفق شدیم یک بانوی ایرانی را با حجاب کاملاً اسلامی که مصوب شده بود به مسابقات برون مرزی اعزام کنیم. خوشبختانه در همین مدت کوتاه اقدامات خوبی داشتیم. انجمن ما فعالیت خود را در ایران فقط در همان ۲ سالی که کشور درگیر کرونا بود تعطیل کرد که البته این اتفاق برای سایر فدراسیون ها نیز رخ داد. در ۶ سال گذشته که فعال بودیم واقعاً کارهای بزرگی انجام دادیم.
وی در مورد حواشی به وجود آمده برای تیم ملی استندآپ پدل در مسابقات جهانی دانمارک و عدم اطلاع رسانی فدراسیون و انجمن از رسانه ای کردن نتایج این تیم گفت: برای دومین بار است که تیم ملی استندآپ پدل ایران در مسابقات جهانی شرکت کرده است. سال گذشته این رقابت ها به میزبانی فرانسه برگزار شد و امسال هم میزبان آن دانمارک بود. برای ۱۱ ورزشکار درخواست ویزا کرده بودیم که متأسفانه برای ۴ ورزشکار ما از سوی کشور میزبان ویزا صادر نشد و در نهایت با ۷ ورزشکار راهی مسابقات شدیم.
رستمی عزت اضافه کرد: طاها نیرومند، مریم آقایی، وانیا نجاتی زاده، سینا عابدی، امیر ابوالحسنی، ادنا قانونی و صوفیا نادری ملی پوشان ایران در این دوره از مسابقات بودند که موفق شدند در نهایت بین ۴۱ کشور جایگاه بیست و دوم را به دست بیاورند. سال گذشته هم موفق شدیم در رده نوزدهم این مسابقات قرار بگیریم. همه این موارد و عملکرد ملی پوشان برای ما مایه افتخار است.
وی ادامه داد: استندآپ پدل در کل یک رشته نوپا در ایران است و برخی از نقدها که گفته شده افرادی را بردیم که اصلاً ورزشکار نبودن باید عرض کنم این صحبت ها صحت ندارد. تمام ورزشکاران ما جوان هستند و کم تجربه و علاوه بر این از زمان تأسیس این رشته در کشور بیشتر از ۸ سال نمی گذرد. ما که نمی توانیم ۵۰ سال صبر کنیم تا یک ورزشکار با تجربه باشد و او را اعزام کنیم تا دوستان راضی شوند که ما ورزشکار اعزام کردیم. مگر شخصی که فقط چند سال است فعالیت در این رشته را آغاز کرده ورزشکار نیست؟
نایب رئیس کنفدراسیون موج سواری آسیا تاکید کرد: ما به هر شکل تلاش می کنیم اخبار فعالیت های خودمان را از طریق صفحه ای که در فضای مجازی (اینستاگرام) داریم حداقل هفته ای یک بار اطلاع رسانی کنیم. عمدی در کار برای عدم اطلاع رسانی نتایج نبوده است. در این مدت ما درگیر اخذ ویزا برای شرکت در مسابقات جهانی دانمارک و بلافاصله مسابقات آسیایی چین بودیم و فدراسیون هم شاید چون به تازگی مجمع انتخاباتی خود را پشت سر گذاشته هنوز فرصت لازم برای انجام یکسری کارهای لازم را پیدا نکرده است.
او با بیان اینکه در حال حاضر تیم ملی استندآپ پدل برای شرکت در مسابقات آسیایی در کشور چین حضور دارد، گفت: ما همین که از دانمارک برگشتیم مجبور بودیم برای رویداد دیگری راهی چین شویم و در حال حاضر هم تیم ملی و شخص بنده که مسئول برگزاری این رقابت ها هستم در این کشور هستیم. سال ۲۰۱۹ موفق شدیم اولین مدال طلای آسیا را به دست بیاوریم و هدف مان این است که این افتخار را مجدد تکرار کنیم.
رستمی عزت خاطر نشان کرد: عربستان بسیار در تلاش است که این جایگاه را از ایران بگیرد. در همین راستا یک مدرس طراز اول را از کمبریج انگلیس و یک مربی خوب انگلیسی را به خدمت گرفته است؛ علاوه برای این مشغول ساخت ۳ استخر ویژه برای توسعه این رشته در کشورشان هستند. همه این اقدامات در شرایطی از سوی عربستان انجام می شود که ما سواحل مکران را داریم که می توانیم در آینده نزدیک اتفاقات خوبی را در جهت توسعه این رشته و البته با حمایت مسئولان رقم بزنیم.
رئیس انجمن ورزش های موج سواری ایران ادامه داد: در غرب آسیا و آسیای میانه ایران بعد از ژاپن مدعی اصلی به حساب می آید حفظ این جایگاه به شدت برای ما اهمیت دارد. لبنان، هنگ کنگ، افغانستان، امارات و کویت هم به تازگی و برخی از آنها مانند افغانستان و لبنان فقط با یک ورزشکار فعالیت خود را در میادین بین المللی آغاز کردند. تلاش ما این است که بتوانیم این مسیر پیشرفت را به خوبی طی کنیم البته اگر حواشی اجازه دهد.
وی افزود: زمانی که ما زیر مجموعه فدراسیون دریایی و ساحلی که البته الان منحل شده است؛ بودیم اتفاقات خوبی برای رشته موج سواری رخ نداد. آن زمان ما این شانس را داشتم که از طریق وایلد کارت و برای اولین بار راهی بازی های المپیک شویم اما سرپرست فدراسیون آن زمان به دلایل شخصی مانع این کار شد. معتقدم آن کم کاری خیانت بزرگی در حق این رشته و ورزشکارانش بود.
رستمی عزت در پاسخ به این پرسش چرا تیم ملی به جای اقامت در دانمارک راهی سوئد شده و در یک خانه شخصی اقامت داشته و از ورزشکاران هم برای اعزام به این رویداد مبلغ ۲۳۰ میلیون تومان دریافت شده است؟ گفت: همه این صحبت ها شایعه ای بیش نیست. من مثل پدر این خانواده و رشته نوپا هستم مگر می توانم به ورزشکارانم که مانند فرزندانم هستند سخت بگیریم؟ تیم ملی ما در مسابقات جهانی دانمارک در جایی اقامت داشت که غذای حلال و رستوران ایرانی داشته باشد و اکثراً مسلمان نشین باشد. فاصله بین محل اقامت ما تا مکان برگزاری مسابقات به اندازه کرج تا استادیوم آزادی بود.
او در پایان خاطر نشان کرد: در مورد مبلغ دریافتی هم باید عرض کنم که ما انجمن هستیم و اکثراً اعزام ها در انجمن ها اینگونه است که فدراسیون حمایت خاصی ندارد یا ورزشکار و مربی خودش هزینه سفر را می دهد و یا اسپانسر این کار را انجام خواهد داد. فدراسیون بودجه بزرگی ندارد که بتواند از نظر مالی ما را حمایت کند و این کاملاً طبیعی است. سال گذشته که ما زیر مجموعه فدراسیون دریایی و ساحلی بودیم فدراسیون ۱۲۰ میلیون تومان پول از من برای اعزام به مسابقات فرانسه گرفت که هنوز هم آن را به من پس نداده است. من در همه این ۸ سال هرگز برای خودم کار نکردم هر کاری که بوده برای آینده ایران بوده است. من زمانی به هدفم می رسم که پرچم کشورم در میادین بزرگ مانند المپیک به اهتزاز دربیاید.