به گزارش خبرنگار مهر، احمد گواری رییس فدراسیون آمادگی جسمانی و تندرستی در نشست خبری امروز (دوشنبه ۱۶ مهر) خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: امیدوارم روزی برسد که مردم ایران ورزش را برای خود تبدیل به عادت کنند. این ورزش برای عمومی شدن نیازمند کمک تمامی رسانه هاست. فدراسیون آمادگی جسمانی حدود ۲ سال پیش تشکیل شد و تا اسفند ۱۴۰۲ با سرپرست اداره شد و در نهایت الان حدود هفت ماه فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است. کار سختی در پیش داریم. آمادگی جسمی پایه همه رشته های ورزشی است و یک ضرورت برای داشتن زندگی سالم به شمار می رود. یکی از ماموریت های ما دست یابی به جامعه سالم و با نشاط است این هدف تعیین شده والاست و دست یابی به آن نیازمند حمایت دولت و حاکمیت است. سلامت مردم به جامعه بر می گردد و عزم ملی را لازم دارد.
وی افزود: متاسفانه در کشور ما آماری که برای مشخص کردن میزان فعالیت مردم باشد، نیست. ولی چیزی که پر واضح است این فعالیت به شدت کاهش پیدا کرده است. یکی از فعالیت های ما این خواهد بود که جامعه را به سمت فعالیت بدنی بیشتر سوق بدهد که کار بسیار بزرگی هم است. عوارض ناشی از کم تحرکی و بیماری های ناشی از آن مانند چاقی، دیابت و سایر بیماری ها که شایع شده متاسفانه در حال حاضر به سن پایین هم رسیده است. در کنار این مشکلات ما بحث هزینه هم است چیزی که اطلاع رسانی شده سالیانه ۴۵ هزار میلیارد تومان برای درمان صورت می گیرد.
او ادامه داد: تکنولوژی خوب است اما در کنار آن نیاز به فرهنگ سازی داریم . پیاده روی امروزه بسیار کم شده و فعالیت ها با ماشین، آسانسور و پله برقی است. ما به عنوان فدراسیون آمادگی جسمانی یکی از اهداف خود را این قرار دادیم که جامعه به سمت آگاهی بیشتر از نتایج فعالیت های بدنی پیش برود. درصد بالایی از نسل جوان با عوارض ناشی از کم تحرکی رو به رو شدند که هزینه بالایی را در بحث درمان بیماری های ناشی از آن به جامعه و خانواده ها تحمیل می شود.
گواری خاطر نشان کرد: طراحی تمرین برای مقابله با این مشکلات یکی از اقدامات ماست این طراحی به شکلی است که نسبت به سایر رشته ها ارزان قیمت است. نیازمند است که هر فرد از یک آمادگی جسمانی بهره مند باشد.
رئیس فدراسیون آمادگی جسمانی و تندرستی در خصوص برگزاری دومین دوره المپیاد آمادگی جسمانی و تندرستی گفت: تلاش کردیم جمعیت پراکنده کشور را انسجام دهیم در سال گذشته با توجه به شروع فعالیت فدراسیون احساس می کردیم در دور اول المپیاد افراد زیادی شرکت نکنند که خوشبختانه شاهد استقبال خوبی بودیم و فرصتی شد تا رشته های خود را معرفی کنیم . امسال با برنامه ریزی که داشتیم در ۵ رشته در بخش آقایان و ۷ رشته در بخش بانوان المپیاد سراسری را برگزار می کنیم که با عوامل اجرایی بیش از ۲ هزار نفر در المپیاد شرکت می کنند و با رشد صدرصدی رو به رو هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که شهرداری ها در بحث توسعه این رشته تا چه حد پای کار آمدند، عنوان داشت: تفاهم نامه ای با شهرداری داشتیم که در اماکن آنها وسایل و تجهیزات خود را نصب کنیم جز در یکی دو استان که سازه های ما نصب شد، در تمام کشور همه گیر نشده است. کلیستنیکس و ورزش های خیابانی نیازمند فضای باز است. این رشته علاقه مندان زیادی دارد و افراد جذب آن می شوند و زیبایی خاصی دارد به دنبال این هستیم در تفاهم نامه با شهرداری ها این لوازم و زیر ساخت ها در شهرها در دسترس قرار دهیم.
گواری در توضیح دومین دوره المپیاد آمادگی جسمانی گفت: امسال با عوامل اجرایی حدود ۲۰۰۰ نفر پیش بینی شده که قرار است در این المپیاد شرکت کنند و هزینه هایی که برآورد شده چیزی حدود ۴ میلیارد خواهد بود. توسعه آمادگی جسمانی میان مردم نیازمند همکاری همه ارگان هاست. ما آمدیم با نیروهای مصلح که جمعیت متمرکز دارد قرارداد بستیم چون می توان برای آن برنامه ریزی کردو علاوه بر این رشته های ما کاربردی است که می تواند عمومیت پیدا کند.
وی ادامه داد: در دومین دوره المپیاد آقایان در ۵ رشته (آمادگی جسمانی، ایروبیک، کلیستنیکس و ورزش های خیابانی، کتل بل، فانکشنال فیتنس) و خانم ها در ۷ رشته (آمادگی جسمانی، فانکشنال فیتنس، ایروبیک، کلیستنیکس و ورزش های خیابانی، دوچرخه ثابت و چرخ های سالنی (اسپینینگ)، کتل بل، فیوژن فیتنس) حضور خواهند داشت.
رئیس فدراسیون آمادگی جسمانی در توضیح رشته هایی که زیر مجموعه این فدراسیون فعالیت دارند، گفت: این رشته ها اکثرا جدید هستند و چون جوان ها دارند از روش های سنتی فاصله می گیرند ما تلاش داریم با توسعه این رشته ها جوان ها را برای فعالیت در این رشته ها ترغیب کنیم. امسال ثبت نام و درخواست ایجاد باشگاه برای آمادگی جسمانی مقام اول را داشته که یک موفقیت چشم گیر است. این ظرفیت قابل اعتنا است که سرمایه خصوصی را در دل خود جا داده است.
او در خصوص رشته های پر مخاطب آمادگی جسمانی، ایروبیک، پیلاتس نیز گفت: این رشته ها جمعیت خوبی دارند. برای سایر رشته های تحت پوشش فدراسیون برنامه داریم چون هر کدام جذابیت خود را دارند. ۳۷۱ هزار و ۶۰۰ نفر جمعیت سازمان یافته ما بر اساس بیمه ورزشی است که در بین فدراسیون ها جایگاه سوم را کسب کردیم. در حال حاضر برای فدراسیون کبدی و هندبال در بحث دانش مربیان برنامه های خوبی را تدوین کردیم.
گواری درخصوص برنامه های فدراسیون در نیمه دوم سال گفت: در بحث آموزش ما سال گذشته رتبه دوم را به دست آوردیم. دوره های داوری و سمینار داشتیم. قطعا یکی از فدراسیون ها صاحب رتبه هستیم. فکر میکنم امسال کلاس ها و دوره ها را بیشتر خواهیم کرد. البته در کنار این افزایش دوره ها به دنبال کیفیت هم هستیم صرفا نمی خواهیم فقط آمار را بالا ببریم. آموزش به روز رسانی مدرسین را داشتیم که اقدام خوبی بود و آنها را به روز رسانی کردیم و قرار است از آنها استفاده کنیم.