به گزارش خبرنگار مهر، تیم والیبال زنان سایپا به عنوان نماینده ایران در جام باشگاه های آسیا شرکت کرد که ۶ مسابقه انجام داد و با شکست در پنج دیدار و کسب یک پیروزی در جایگاه هفتم این رقابت ها قرار گرفت.
نیلوفر حجتی سرمربی تیم والیبال بانوان سایپا درباره عملکرد تیم در جام باشگاه های آسیا گفت: ما در دوره مقدماتی در گروه B با تیم های ویتنام، فیلیپین و ژاپن همگروه بودیم که هر سه تیم سطح بالایی داشتند و کار ما سخت بود. حتی تیم ژاپن در این مسابقات بازیکن خارجی از برزیل جذب کرده بود، ژاپنی ها سابقه حضور در مسابقات المپیک و جهان را دارند و بازیکنان در سطح بالایی هستند. طبیعی است که در این شرایط کار سخت است و ما نتوانستیم در دوره مقدماتی خوب کار کنیم.
وی ادامه داد: در دوره مقدماتی با قرار گرفتن در جایگاه چهارم به دور بعد صعود کردیم ولی در صدر جدول به تیم قزاقستان خوردیم. آن ها سالیان سال است که تلاش می کنند تا سطح والیبال خود را ارتقا دهند، برای این مسابقات هم بازیکن خارجی جذب کرده بودند. متأسفانه ما در این مرحله هم نتوانستیم موفق شویم.
سرمربی تیم والیبال سایپا بانوان بااشاره به اینکه بازی تدارکاتی نداشتند، اظهارداشت: قبلاً زمان برگزاری جام باشگاه های آسیا در زمان اردوهای تیم ملی بود و تیم ها این شانس را داشتند که مسابقه برگزار کنند، اما در این بازه زمانی لیگ دسته یک و لیگ برتر شروع نشده بود و تیم ها شکل نگرفته بودند. حتی ما چند بار تلاش کردیم با نمایندگان تیم تهران که تازه لیگشان به پایان رسانده بودند مسابقه برگزار کنیم اما این اتفاق نیفتاد و به همین خاطر بدون بازی تدارکاتی در مسابقات شرکت کردیم.
حجتی بااشاره به اینکه سطح والیبال ایران از آسیا خاطرنشان کرد: تفاوت والیبال ایران از آسیا خیلی زیاد است و اگر ما بخواهیم در آسیا رنکینگ را جابه جا کنیم یا سکویی به دست بیاوریم باید ریشه ای کار کنیم. در واقع والیبال ایران باید ابتدا از مدارس شروع کند و یک فرهنگ تیمی کار کردن را به بازیکنان و به خصوص بازیکنان زیر ۱۶ سال که جذب تیم های ملی یا باشگاهی می شوند، صورت بگیرد. این موضوع به سیستم آموزشی برمی گردد و اگر اقدام کنند سالیان سال طول می کشد.
وی گفت: بازیکنان ما باید نظم و کار تیمی را یاد بگیرند؛ ما اگر قصد نتیجه گیری در تیم ملی با مربی خارجی را داشته باشیم به این زودی رقم نمی خورد. شاید حالا در مسابقه ای مثل جام باشگاه های آسیا با جذب بازیکن خارجی تا حدودی بتوان به نتیجه رسید؛ البته به شرطی که بازیکنان خارجی هم از کیفیت قابل قبولی برخوردار باشند. این موضوع دور از دسترس نیست اما اما اگر هدف هم طرازی والیبال ایران با آسیا باشد به توجه ویژه ای نیاز است و باید کار را از پایه شروع کنیم و زمان زیادی هم صرف آن کنیم.
حجتی بااشاره به وضعیت بلاتکلیفی لیگ بانوان گفت: متأسفانه باید بگویم فدراسیون در این چند سال اخیر هیچ تلاشی نکرد که تیم های بانوان ثبات داشته باشد، چند تیم دولتی با توجه به ارتباطی که در گذشته با فدراسیون داشتند در لیگ بانوان تیمداری می کردند که حمایت کنند. اما هر سالی که اسپانسر خصوصی به لیگ بانوان آمده فدراسیون نه تنها کاری نکرده که اسپانسر در لیگ بماند بلکه گاهی وقت ها کاری هم انجام داده که اسپانسر از لیگ برود. زمانی که من هدایت سریک را برعهده داشتم اسپانسر تیم اصلاً نیازی به تبلیغات نداشت و برند خاصی هم در اختیار نداشت اما متأسفانه در انتهای فصل فدراسیون سر یک موضوع کوچک با آن ها بد برخورد کرد و دیگر هم این اسپانسر در لیگ بانوان حضور پیدا نکرد.
سرمربی تیم سایپا عنوان کرد: به هر حال کمترین انتظار این است که فدراسیون اسپانسرهای خصوصی که در لیگ بانوان تیمداری می کنند را حفظ کند. تا زمانی که این اتفاق نیفتد هیچ چیزی تغییر نمی کند. باید ارتباط فدراسیون با باشگاه ها خیلی خوب باشد و به نوعی حمایت گری باشد چون برای اسپانسر خصوصی حضور در لیگ شاید کمترین نفع را داشته باشد اما تیمداری آن ها به والیبال ما و بازیکنان ملی پوش و همچنین مربیان کمک بزرگی می کند. ارتباط فدراسیون با اسپانسرهای خصوصی اصلاً خوب نبوده است.
حجتی گفت: متأسفانه یکی دیگر از موضوعات حمایت بی چون و چرا فدراسیون از برخی مربیان است که رزومه خاصی ندارند. این مربیان وارد لیگ می شوند و اسپانسرها را دلسرد می کنند. به نظرم همه چیز باید پله پله جلو برود. مربی که چند سال کمک مربی بوده باید ابتدا به تیم ملی کمک کند بعد کمک مربی تیم ملی شود. این مراحل باید کم کم اتفاق بیافتد بعد از آن همان مربی باید در لیگ سرمربی شود و پس از چند سال در نهایت سرمربی تیم ملی شود، این یک رزومه برای مربی است.
وی ادامه داد: حالا فرض کنید یک مربی ناشی وارد لیگ می شود و اسپانسری که سالیان سال در لیگ تیمداری می کند نتیجه نمی گیرد و در نهایت دلسرد می شود. من معتقدم فدراسیون باید ریشه ای کار کند و افراد کارشناس تری را به کار بگیرد که این بلا سر تیم ملی و باشگاه ها نیاید.
حجتی در مورد ادامه همکاری اش با سایپا گفت: من هنوز قراردادم را نهایی نکردم و در حال مذاکره هستیم. شرایط مالی و امکانات برای من مهم است. این طور نیست که به هر قیمتی و با هر تیمی کار کنم. در حال مذاکره هستیم و باید ببینم شرایط به چه صورت پیش می رود. من باز هم به این موضوع تأکید می کنم که در خیلی از موارد و حتی در پیشنهاداتی که به مربیان داده می شود فدراسیون تأثیرگذار است و متأسفانه خیلی از دخالت ها نابه جاست.