به گزارش خبرنگار مهر، جلیل کوهپایه زاده رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان در نشست خبری خود که امروز برگزار شد، گفت: در پارالمپیک پاریس اتفاقات تلخ و شیرین زیادی تجربه کردیم، نتایج ارزشمندی رقم خورد و مدال هایی کسب شد. ویترین این حوزه با ۲۵ مدال دیگر مزین شد و به بیش از ۱۸۰ مدال در ادوار مختلف پارالمپیک رسید.
وی ادامه داد: از این ۲۵ مدال سهم فدراسیون ۱۶ مدال بود. در طول این سال ها مدیران مختلفی فعالیت داشته اند تا امروز به این دستاوردها برسیم اما معتقدم که هنوز فرصت های بالقوه وجود دارد که باید بالفعل شوند.
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان خاطرنشان کرد: نباید پشت این مدال ها و شادی ها بمانیم و خودمان را محدود و متوقف کنیم. بضاعت زیادی در حوزه های ورزشکاران و مربیان و … داریم که می توانند با توسعه زیرساخت ها و بالا بردن سطح علمی و انگیزه دادن به آنها پرافتخار باشند و این حرکت و پویش را تقویت کنند.
وی ادامه داد: ما سال آینده بازی های پاراآسیایی جوانان و سپس بازی های پاراآسیایی ژاپن و پس از آن بازی های پارالمپیک لس آنجلس را داریم. با نتایج اخیر در پاریس، بر آن شدیم که رشته های مختلف را توسعه بدهیم.
وی گفت: مقام معظم رهبری هم گفتند که روی رشته های پر مدال و پر مخاطب سرمایه گذاری شود. به همین دلیل در برخی رشته ها مثل تنیس روی میز باید سرمایه گذاری شود تا تنوع رشته ها در سطح کشور بالا برود و کیفیت آنها نیز افزایش پیدا کند.
کوهپایه زاده عنوان کرد: رشته های شمشیر بازی، مچ اندازی، سنگ نوردی و سه گانه کارشان را آغاز کرده یا آغاز خواهند کرد و تفاهم نامه امضا شده است. حتماً باید روی کم توانان ذهنی هم سرمایه گذاری کنیم تا در آنها در پارالمپیک ورزشکار داشته باشیم. باید رشته های پارالمپیکی و غیر پارالمپیکی را تقویت کنیم. ورزش فقط رشته های پارالمپیکی نیست و باید سایر رشته ها را نیز راه اندازی کرده و تقویت کنیم. پیام من این است که علاوه بر سرمایه گذاری روز رشته های پارالمپیکی، باید روی سایر رشته ها نیز انرژی بگذاریم و حرکت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در پارالمپیک پاریس رکوردها افزایش یافت، بطوری که ۴۲۷ رکورد شکسته شد. قطعاً در دوره بعدی رکوردهای بیشتری شکسته خواهند شد. اگر می خواهیم اقتدار ملی در جوامع بین المللی داشته باشیم، این کار بدون تقویت دانش فنی و علم ورزشی ممکن نخواهد بود. ما اگر نتوانیم بهتر ابزار و تکنولوژی ها را در کنار دانش فنی قرار بدهیم، چگونه می توانیم به جلو برویم؟
وی تصریح کرد: ورزش برای افراد جانباز و معلول ده ها برابر نسبت به افراد عادی لازم و ضروری است، بنابراین باید باورها را در مردم و مسئولان تغییر بدهیم. اگر این کار صورت نگیرد، هزاران سرمایه گذاری نتیجه لازم را نخواهد داشت. ما باید ورزش آماتور و غیر حرفه ای را هم افزایش بدهیم که لازمه آن سرمایه گذاری درست روی ورزش و تغییر باورهاست.
وی با اشاره به بودجه ورزش مقابل بودجه وزارت بهداشت گفت: چه راهی بهتر از ورزش برای درمان بیماری ها وجود دارد؟ بخش عمده ای از سرمایه گذاری نظام سلامت باید روی ورزش باشد. امیدواریم در بودجه سال آینده مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. باید ورزش را در سطح ملی نهادینه کنیم و شرایط بهتری را به وجود بیاوریم و آن رسالت اصلی را به درستی انجام بدهیم و شرایط فعلی را بهتر کنیم. بیش از ۶۰ درصد جامعه بی تحرکی دارند که این در بانوان بیشتر است. قطعاً این آمار در بخش معلولان بیشتر است و آنها آن کارکرد لازم را ندارند.
در ادامه این نشست خبری، مسئولان انجمن ها توضیحاتی را درباره آخرین اقدامات صورت گرفته و برنامه های پیش رو ارائه کردند.
کوهپایه زاده درباره عدم تیم داری باشگاه ذوب آهن در والیبال نشسته و مطالبات بازیکنان تیم های مردان و بانوان از این باشگاه گفت: صحبتی با نیما نکیسا داشتیم که تیم بانوان در باشگاه های آسیا شرکت کند. او ابراز تمایل کرد و گفت که ثبت نام کنیم، اما ظاهراً در ادامه حمایت لازم از طرف باشگاه نشد و فقط تیم سپاهان در باشگاه های آسیا شرکت می کند.
در همین باره آشوری رئیس انجمن والیبال نشسته عنوان کرد: گفت: در تیر ماه بود که ذوب آهن اعلام آمادگی کرد، اما در ادامه بحث عدم حضورشان مطرح شد. پیگیری های زیادی کردیم، مدیرعامل باشگاه گفت که فقط در فوتبال تیم داری می کنند، اما شنیدیم در بسکتبال هم تیم داری می کنند. حالا باید رایزنی کنیم که به والیبال نشسته هم بازگردند. قرار شد با کمک اسپانسرها در بخش بانوان شرکت می کنند. دو سه نفر از بازیکنان تماس گرفتند و گفتند که قرارداد دارند و ما گفتیم که قراردادها را بیاورند و رسیدگی می کنیم.
کوهپایه زاده درباره وضعیت پاراتیروکمان گفت: طی صحبتی من، کمیته پارالمپیک و فدراسیون تیراندازی با کمان با دنیامالی وزیر ورزش داشتیم، بر این موضوع تاکید شد که کارهای این رشته به شکل قبل، در فدراسیون ما انجام شود؛ موضوعی که در هیأت اجرایی هم تصویب و ابلاغ شد. امیدواریم در تعامل با فدراسیون تیروکمان، مدیریت این بخش که از سال های قبل در فدراسیون ما راه اندازی شده، به کمک فدراسیون مربوطه شرایط را برای توسعه این رشته ایجاد کنیم و با همراهی و همدلی با مدیریتی که به ما سپرده شد، شاهد پیشرفت بیشتر باشیم.
کوهپایه زاده درباره خداحافظی رسمی و غیر رسمی برخی ورزشکاران از جمله ساره جوانمردی، زهرا نعمتی و مجید لشکری گفت: نعمتی در دوره اخیر حضور نداشت، اما این به معنای خداحافظی نیست. ساره جوانمردی هم به عنوان یک بانوی پرافتخار صحبت داشتیم که مدتی او استراحت کند. ورزشکاران ما نیاز دارند که کمی به خودشان و زندگیشان برسند. من از او خواستم که نظر قطعی روی خداحافظی نداشته باشد، چون هنوز می تواند در دوره های بعدی شرکت کند و کشور هم از این ثروت بزرگ به راحتی عبور نمی کند. در عین حال باید به شرایط ورزشکاران احترام بگذاریم، اما از این جهت که کاملاً کنار برود، اینگونه نیست و همه باید تلاش کنیم که او دوره ریکاوری را بهتر طی کند و بتوانیم بعد از مدتی او را داشته باشیم. د رخصوص مجید لشکری هم اگر تصمیمش قطعی باشد، حتماً سعی می کنیم از قابلیت هایش در بخش های مختلف استفاده کنیم. در مجموع تعامل بین فدراسیون، ورزشکاران و انجمن ها در خداحافظی ورزشکاران وجود دارد و امیدواریم تصمیمات درست گرفته شود. در ورزش جانبازان موضوع سن و سال خیلی مطرح نیست. برای مثال همین تیم والیبال نشسته ایران جوان ترین تیم در پارالمپیک بود و اینگونه نیست که سن بالا باشد، باید خداحافظی صورت بگیرد. البته معتقدیم که اگر جوانان با قابلیت بالا خودشان را تحمیل کنند، می توانند وارد شوند. در واقع هر کسی که کیفیت بالاتر داشته باشد، می تواند وارد تیم ملی شود.
وی درباره یکسان سازی پاداش پای سکوی مدال آوران المپیک و پارالمپیک گفت: به نظر ما اگر قرار است جایزه ای داده شود، المپیکی و پارالمپیکی ندارد. در جوایز وزارت ورزش که یکسان سازی شده بود، اما در جوایز پای سکو تفاوت وجود داشت. در کمیته پارالمپیک منابع مالی و امکانش فراهم نبود که با جایزه پای سکوی المپیک یکسان شود. صحبت شد که این تفاوت از بین برود و خوشبختانه این اتفاق صورت گرفت. این تبعیض قبول قبول نیست، اما واقعیت این است که باید یکسری راه کارهای منطقی و دور از احساسات برای ورزشکاران خودمان ایجاد کنیم. از جمله این مسائل، شغل ورزشکاران است. قوانین در این بخش شامل خود ورزشکاران و مدال آوران معلول نمی شود. هیچ کسی بهتر از اینها نمی توانند ترویج کننده ورزش برای معلولان باشند. باید آنها را در چنین مسائلی توانمند کنیم تا به نوعی همان بحث اشتغال نیز فراهم شود. اگر قوانین در این باره اصلاح شود، قطعاً بسیار اثربخش خواهد بود.
وی درباره پاداش صادق بیت سیاح گفت: در خصوص پاداش پای سکو هنوز هم در جریان نیستم که چگونه انجام خواهد شد، چون مربوط به کمیته پارالمپیک می شود. در خصوص جوایز ریاست جمهوری هم هنوز مشخص نشده است. ملاک برای تعلق گرفتن پاداش، مدال است، اما سعی می کنیم که تقدیر صورت بگیرد. با قوانین فعلی، کسی مشمول جوایز می شود که مدال گرفته باشد.
کوهپایه زاده درباره دوپینگ مصطفی ماریان پیش از رقابتش در پارالمپیک گفت: یک نفر قبل از اعزام تست دوپینگش مثبت شد. تست یک نفر دیگر هم در پاریس مثبت شد و اجازه مسابقه داده نشد و حذف شد. ما منتظر رأی قطعی برای هر دو نفر هستیم. دوپینگ یک پدیده شوم به ویژه برای جوانان است. نباید از این جوانان خیلی توقع ایجاد کرد، چون به آنها فشار وارد می شود.
شاید اگر جوایز ما به سمت «ایجاد فرصت» برای ورزشکاران برود، به نظرم شرایط بهتر می شود. باید اخلاق ورزشی آموزش داده شود تا مورد رعایت قرار بگیرد. البته اینگونه اتفاقات را باید ریشه یابی کنیم و از تکرار آنها جلوگیری شود.
وی در پایان درباره پایان قرارداد هادی رضایی عنوان کرد: ارزیابی عملکرد رشته ها به پایان رسیده و جلساتی برای اقدامات آینده با حضور انجمن ها تشکیل می شود. این مسأله شامل رشته های پارالمپیکی هم می شود و در نهایت تصمیم گیری خواهد شد.