به گزارش ایرنا، علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی چهارشنبه شب در حاشیه بازدید وزیر ورزش از اردوی کشتی در جمع خبرنگاران، گفت: ما ۲ اعزام از فردا داریم و وزیر ورزش به محل اردو آمد و به بچه ها روحیه و انگیزه داد که تشکر می کنیم.
وی در ادامه درباره پروسه گرفتن روادید برای اعزام به آلبانی با توجه به کارشکنی این کشور در سال گذشته و ندادن روادید برای حضور تیم کشورمان در مسابقات امیدهای جهان، گفت: از قبل از المپیک، در آخرین گزینشی المپیک که در ترکیه برگزار شد، جلسه ای با رئیس فدراسیون کشتی آلبانی که هم دوره من بود، برگزار کردم. اتحادیه جهانی تاکید کرد که باید حتما تیم ایران باشد. در این راستا، رئیس فدراسیون کشتی آلبانی خیلی زحمت کشید.
دبیر افزود: اتحادیه جهانی، فدراسیون کشتی آلبانی و کمیته بین المللی المپیک هم رایزنی کردند و با توجه به ارتباطات خوب، رئیس فدراسیون کشتی آلبانی با نخست وزیر این کشور، روادید ۴ تیم اعزامی ما صادر شد، دو تیم فرنگی و آزاد زیر ۲۳ سال برای حضور در رقابت های قهرمانی امیدهای جهان و دو تیم فرنگی و آزاد برای حضور در رقابت های جهانی اوزان غیرالمپیکی به آلبانی اعزام خواهند شد.
رئیس فدراسیون کشتی درباره آخرین وضعیت مصدومیت امیر محمد یزدانی هم تصریح کرد: کاش خبر مصدومیت امیرمحمد یزدانی به بیرون درز نمی کرد و انتشار این خبر دشمنی بود. درباره اعزام او باید بگویم که همه چیز بستگی به تمرین های روزهای آخر او دارد.
دبیر در ادامه درباره آخرین وضعیت حسن یزدانی پس از جراحی کتف، گفت: دیشب با حسن یزدانی صحبت کردم، قرار است فردا به اردو بیاید و به بچه ها سر بزند، نرمشهایش را انجام می دهد، پیش یکی از بهترین دکترهای دنیا عمل کرده است. نسبت به یک ماه بعد از عمل جراحی سال قبل، وضعیتش خیلی بهتر است. باید به مسابقات برسد و راحت می تواند ۴ سال دیگر هم کشتی بگیرد، چرا نگیرد؟ طوری نشود مانند من که در ۲۵ سالگی با دست آسیب دیده خداحافظی کردم و هیچ کسی هم من را ندید.
وی افزود: یزدانی ۲۹، ۳۰ ساله است و برای او هزینه شده، باید بگذاریم برود؟ کاش پارسال به حرف من گوش می کرد و جایی که ما گفتیم عمل می کرد. برگشتن یزدانی به کشتی ۵۰-۵۰ است، چون یک سال و ۲ ماه با این دست مصدوم کشتی گرفته است.
دبیر با اشاره به برخی از کشتی گیران مطرح که عمل کتف انجام داده اند، گفت: رزامبک جمالوف (آزادکار روسی الاصل ازبکستان و دارنده مدال طلای وزن ۷۴ کیلوگرم المپیک پاریس) که کتف عمل کرده بود، در المپیک طلا گرفت اما دوباره کتفش آسیب دید، شما کشتی های طاها آکگل آزادکار عنوان دار ترکیه را قبل و بعد از عمل کتف ببیند، تاجدالدین اف (آزادکار روسی الاصل بحرین و دارنده مدال طلای وزن ۹۷ کیلوگرم المپیک پاریس) را ببنید، اینها پیش بهترین دکترهای دنیا هم عمل کرده اند. عمل جراحی کتف برای کشتی گیران عمل سنگینی است مثل عمل مچ پای فوتبالیست هاست.
رئیس فدراسیون کشتی تاکید کرد: درباره جراحی یزدانی در ایران صحبت نمی کنم که حاشیه نشود. در ایران در خیلی از حوزه ها دکتر خوب داریم، در برخی حوزه ها هم اما غرب دکترهای بهتری و باید از آنها استفاده کرد.
وی در ادامه درباره انصرافش از نامزدی برای حضور در هیات رئیسه اتحادیه جهانی کشتی، اظهار داشت: یک بحث حضور در اتحادیه جهانی، روحیه شخصی من است، ۱۰، ۱۲ روز در المپیک همراه تیم بودم اما سالن مسابقات را ندیدم و در سالن گرم مسابقات بودم، در حالی که ۲ سالن، تنها ۲۰ متر فاصله داشت، می توانستم بالا بروم و مسابقات را ببینم اما در سالن گرم مسابقات کنار بچه ها بودم. در المپیک هم فقط سالن گرم مسابقات و هتل بودم و جای دیگری نرفتم و این روحیه شخصی من است که آدم مسافرت نیستم.
دبیر ادامه داد: یک بحث دیگر از نظر جایگاهی اگر به حضورم در اتحادیه نگاه کنید، شاید بهترین کسی باشم که آن جایگاه را به دست بیاورم و این مستلزم این است که لابی کنم. سه چهار مسابقه بزرگ بود که روسای فدراسیون های کشتی خیلی از کشورها حضور داشتند و فرصت خوبی برای برقرار کردن ارتباط بود.
وی ادامه داد: در المپیک هم بهترین جا برای ارتباط برقرار کردن بود اما فرصت نکردم و بچه های تیم برای من در اولویت هستند. مثل برخی از مدیران چمدان به دست نیستم. وقتی نتوانستم لابی کنم بروم، بروم در انتخابات که چه کار کنم و به همین خاطر بعد از مسابقات جوانان جهان انصراف دادم.
رئیس فدراسیون کشتی یادآور شد: کسب کرسی در اتحادیه جهانی کشتی، ۴،۵ سال زمان می خواهد، رئیس فدراسیون آلبانی می خواهد عضو اتحادیه جهانی شود و ۳ سال است که مسابقات جهانی را میزبانی می کند تا روسای فدراسیون های کشتی دنیا امکانات و عملکردش را ببینید و او را انتخاب کنند.برای لابی کردن تازه ۹ شب همه رستوران می روند اما من ۹ شب می خوابم. با روحیات من جور در نمی آید، امیدوارم یک نفر را پیدا کنیم که بتواند.
دبیر تصریح کرد: جامعه کشتی، کسی که شانس رای آوردن دارد را دوست ندارد اما گزینه ای که شانس رای آوردن ندارد را دوست دارد. حمید سوریان بهترین گزینه است اما او هم مثل من روحیه اش با این کار جور در نمی آید.
وی در ادامه درباره افزایش علاقه به باشگاه های کشتی پس از درخشش ملی پوشان در المپیک و مسابقات جهانی، گفت: سال ۹۸ و زمان کرونا، وقتی فدراسیون را تحویل گرفتیم، تنها ۳۰ هزار نفر کشتی گیر داشتیم. نمی توانستیم نسبت به این وضعیت بی اعتنا باشیم ، بودجه ساخت و ساز نداریم اما برای گسترش کشتی با کمک هیات های استانی، نزدیک به ۳۰۰ خانه کشتی در ۵ سال اخیر افتتاح کرده ایم. با توجه به درخشش کشتی، استقبال هم بیشتر می شود و الان ۴۷۰ هزار کشتی گیر داریم که باز هم کم است و هنوز باید توسعه بدهیم.
رئیس فدراسیون کشتی گفت: باید تعداد خانه های کشتی طوری باشد که هر کسی مانند جنوب شهر تهران از خانه اش بیرون می آید، در ۴۰۰ متری اش خانه کشتی باشد.
دبیر افزود: اداره های کل ورزش وجوانان، کلاه کشتی را برداشتند و باشگاه های کشتی را گرفتند، خانه کشتی ساختند، ۵ باشگاه را گرفتند و یک خانه کشتی ساختند. در حالی که با توجه به زیاد شدن مسافت، علاقمندان نمی توانستند بروند و باشگاه های محلی برای جذب کشتی گیر بهتر بود. الان می توانیم با ۴۵۰ متر زمین یک سالن با ۲ تشک کشتی در محلات احداث کنیم و بچه ها بیایند استفاده کنیم.
رئیس فدراسیون کشتی تاکید کرد: توسعه کشتی در کاهش آسیب های اجتماعی اثرگذار است و آن را در عمل ثابت کرده ایم. اگر می خواهیم کشتی ما رو به جلو و موفق باشد، باید تعداد کشتی گیران ما به یک میلیون نفر برسد.