به گزارش ایرنا، در ماه های اخیر از شجاع خلیل زاده به ندرت مصاحبه دیده ایم. مدافع ثابت تیم ملی ایران که سعی کرده در سکوت و با تمرکز بالا، فقط به فکر فوتبال باشد و از حواشی دور بماند. شاید به همین دلیل هم هست که حتی بعد از پیروزی ارزشمند و پر گل مقابل قطر هم نقل قولی از شجاع ندیدیم. خودش می گوید این رویه بهتر است و همین بهانه اش شده تا کمتر حرف بزند و در رسانه ها باشد.
به بهانه برد مقابل قطر اما خلیل زاده را مجبور کردیم تا عادت چند ماه اخیر خود را کنار بگذارد و از این پیروزی، شرایط تراکتور، انتقادهای مخالفان امیر قلعه نویی و همچنین علیرضا بیرانوند صحبت کند. او که همیشه خوش مصاحبه است و هرگز سیاستمدارانه حرف نمی زند، این گفت و گوی تقریباً مفصل را با خبرنگار ایرنا انجام داد.
در آغاز مصاحبه دوست دارم بدانم چرا کمتر حرف می زنی و حتی بعد از پیروزی مقابل قطر نقل قولی از تو ندیدیم؟
مدتی است این رویه را پیش گرفته ام و می خواهم تمرکزم، بیشتر روی فوتبال باشد تا مسائل دیگر. به همین خاطر هم سعی کردم مصاحبه ای انجام ندهم.
اما ما تو را به نوعی گیر انداختیم. پس بهتر است خیلی زود سوال ها را مطرح کنیم. اولین پرسش ما هم قطعاً درباره بازی با قطر و پیروزی ارزشمند تیم ملی است. صحبت می کنی؟
خدا را شکر با انجام یک بازی کم نقص و با اجرای تدابیر کادر فنی توانستیم یک پیروزی ارزشمند کسب کنیم. فکر می کنم قطر در اغلب دقایق بازی حرفی برای گفتن نداشت و تسلیم قدرت تیم ملی ایران بود.
پیش بینی برد ۴ بر یک را می کردید؟
نتیجه فوتبال را نمی شود پیش بینی کرد اما باور کنید می دانستیم قطر را می بریم. هم بازیکنان و هم کادر فنی، همگی چنین نظری را قبل از بازی داشتیم. می خواستیم ثابت کنیم که شکست در جام ملت های آسیا یک اتفاق بود. توانستیم تا حدودی آن شکست را جبران کنیم؛ هر چند این دو بازی متفاوت بود اما فکرمان کمی آزاد شد.
البته می پذیری که تلخی آن شکست را جبران نکرد؟
دقیقاً. جای آن باخت را که نگرفت اما برای ما مهم بود که قطر را ببریم و از زیر فشار خارج شویم.
می توانیم نام این پیروزی را انتقام بگذاریم؟
فوتبال جای انتقام نیست اما باید می بردیم که این اتفاق هم افتاد.
در خلال بازی و حتی بعد از پیروزی تیم ملی، باز هم انتقادهایی از عملکرد بازیکنان و کادر فنی مطرح شد. در این مورد چه نظری داری؟ آیا منصفانه است؟
یک سوال از شما دارم.
بپرس..
آیا این انتقادها، زمان مربیگری کی روش هم بود؟
خیلی نه.
واقعیتش اصلاً دوست ندارم در این مورد حرف بزنم. من می گویم اگر نقدی وجود دارد، منصفانه باشد. این درست نیست که تریبون دست ما باشد و هر حرفی به زبان بیاوریم. من محترمانه حرف می زنم و امیدوارم نقدها منطقی و منصفانه باشد.
نمونه ای از نقدهای غیر منصفانه را برای مان می گویی؟
من راجع به شخص خاصی حرف نمی زنم اما الان در هر برنامه ای از علیرضا بیرانوند صحبت می کنند. او را می کوبند و همه جوره زیر سوال می برند. بیرانوند اصلاً خواب و خوراک ندارد و نمی داند باید چه واکنشی به این مسائل داشته باشد.
اما قبول کن که بیرانوند هم رفتار عجیبی انجام داده و انتقاد از او تا حدود زیادی منطقی است.
شاید بیرانوند هم یکسری اشتباهات کرده باشد اما انتقاد از او تا این حد و در هر برنامه ای، تا حدی دور از انصاف است. بیرانوند سال ها برای تیم ملی زحمت کشیده و بهتر است کمی حرمت او را هم نگه داریم. هر کسی اشتباه می کند و ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم اما اینقدر هجمه، شاید به دور از انصاف باشد.
در مورد بیرانوند صحبت کردی. فکر نمی کنی رأی صادره در مقابل رفتاری که انجام داد، اصلاً تند نبود؟
من کاری به مصاحبه چند هفته قبل او ندارم اما شک نکنید بیرانوند کاملاً قانونی قراردادش را فسخ کرده و مشکلی برای حضور در تراکتور نداشته. رأی باید به نفع بیرانوند صادر می شد اما نمی دانم چه اتفاقاتی افتاد که اینگونه نشد.
با اینکه تیم ملی با امیر قلعه نویی نتایج خوبی به دست آورده اما انتقاد از او همچنان ادامه دارد. به نظر تو دلیلش چیست؟
من فکر می کنم امیر قلعه نویی، دشمن زیاد دارد و خیلی ها به او حسادت می کنند. نمی دانم چرا در همه حال از او انتقاد می کنند. حتی بعد از پیروزی مقابل ژاپن در جام ملت های آسیا و همچنین این برد پر گل برابر قطر. اگر جای او مربی خارجی هم بود، همین انتقادها انجام می شد؟ باور کنید نه. من معتقدم نقد باید منصفانه باشد. دو روز دیگر همه ما از این دنیا می رویم و بابت کارهای مان باید جواب پس بدهیم.
بگذریم. صعود به جام جهانی با توجه به افزایش سهمیه ها آسانتر از قبل شده اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که فاصله تیم ها نیز کاهش یافته. خیلی ها این مسائل را در نظر نمی گیرند. مثلاً یکی از پیشکسوتان می گفت با یک دست و یک پا هم باید به جام جهانی صعود کنیم. پاسخ ات چیست؟
هر حرفی بزنم، حاشیه به وجود می آید. پیشکسوتان، بزرگترهای ما هستند و نباید جوابی به آنها بدهیم. فقط از آنها خواهش می کنم انصاف را رعایت و ما و تیم ملی را منطقی نقد کنند.
در مورد جوانگرایی در تیم ملی هم صحبت کنیم. یکی از اهرم های فشار روی امیر قلعه نویی همین مسأله است.
من سرمربی نیستم که در این رابطه جواب بدهم اما بهترین صحبت را آقای مجتبی محرمی انجام داد. من به حرف های ایشان استناد می کنم و معتقدم تمام مربیان علاقه مندند تا جوانترها در تیم شان بازی کنند. کدام مربی از این موضوع بدش می آید؟ اما باید شرایطش هم وجود داشته باشد.
درباره این بحث معتقدم جوانگرایی ابتدا باید در باشگاه ها انجام شود و دوم اینکه وقتی یک بازیکن جوان، حتی ۵۰ درصد از توانایی هم پستی باتجربه خود را ندارد، نباید تغییر نسل داد.
امیر قلعه نویی هم دوست دارد به بازیکنان جوان بازی بدهد و از آنها استفاده کند. با این حال هر چیزی زمان خودش را دارد و نباید کادر فنی را تحت فشار قرار داد. باور کنید چون خودم جزء بازیکنان قدیمی تیم ملی هستم، این ها را نمی گویم.
راستی تا کی می خواهی بازی کنی؟
فعلاً شرایط خوبی دارم، بدنم آماده است و تا زمانی که بتوانم، بازی می کنم.
مثلاً چند سال دیگر؟
با این شرایطی که دارم، شاید ۶،۷ سال دیگر. می خواهم رکورد سیدجلال حسینی را بزنم (می خندد).
تا چه زمانی در تراکتور می مانی؟
فعلاً که قرارداد دارم و در خدمت این تیم و مردم تبریز هستم.