برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

مهر گزارش می دهد/مدال آورترین هیئت ورزشی استان اردبیل تعطیل است/انحلال تیمهای قایقرانی

اردبیل - خبرگزاری مهر : آخرین پارو زنی ورزشکاران قایقران اردبیل به عنوان یکی از برترین و مدال آورترین ورزشهای استان به زمستان سال 88 بر می گردد و اکنون شمارش معکوس برای مرگ ورزش قایقرانی در این استان آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، هیئت قایقرانی استان از سال 79 کار خود را شروع و در عرض کمتر از سه سال در مسابقات قهرمانی کشور در سال 82 مقام سوم را از آن خود کرد و این موفقیت هر روز بیش از گذشته تکرار می شد، اما به یکباره و در اواخر سال 88 این هیئت به دلیل عدم حمایتهای لازم تربیت بدنی استان اردبیل تعطیل و قایقرانان تا به امروز پاروهای خود را آویزان کرده اند.

به عقیده کارشناسان و مربیان رشته قایقرانی، این ورزش نوظهور استان در کمتر از 10 سال فعالیت خود حرفهای زیادی برای گفتن داشت و اگر روند رو به رشد آن ادامه می یافت استان اردبیل تبدیل به قطب قایقرانی کشور در رشته های مختلف این ورزش اعم از دراگون بت، کانوپولو، کایاک، رویینگ و اسکی روی آب می شد، ولی هم اکنون حدود 20 ماه از تعطیلی این هیئت می گذرد بدون اینکه مسئولان ورزشی استان خم به ابرو بیاورند.

برترین هییت ورزشی استان در حسرت حمایت

هیئت قایقرانی یکی از هیئتهای فعال و مدال آور استان بود که توانست افتخارات متعدد ملی و بین المللی برای ورزش اردبیل به ارمغان آورد و حتی در سال 87 توانست عنوان برترین هیئت در مجموعه هیئتهای تمام استانهای کشور را به خود اختصاص دهد.

با وجود این، هیئت قایقرانی استان اردبیل از اواخر سال 88 تعطیل و حدود 20 ماه است که هیچ فعالیتی اعم از تمرین، استعداد یابی، جذب افراد علاقمند، برگزاری دوره های داوری و مربیگری، تشکیل و تمرین تیمهای جوانان و بزرگسالان و اعزام به مسابقات در رشته های مختلف قایقرانی استان صورت نمی گیرد.

این در حالی است که قایقرانان اردبیل عضو ثابت تیم ملی بودند که در این مورد می توان به مهدی مهرداد آذر، محسن شیخلووند، سالار محسن زاده در تیم ملی بزرگسالان و رضا دباغ اویسی در تیم ملی جوانان اشاره کرد که سه نفر اول در مسابقات آسیایی که هفته گذشته در تهران برگزار شد، عضو ثابت و گلزنهای تیم ملی بودند و در جایگاه نخست آسیا ایستادند.

در همین خصوص یکی از قایقرانان استان در گفتگو با خبرنگار مهر تلاش و همت مسئولان را تنها لازمه فعال کردن هیئت قایقرانی برشمرد و گفت: می توان با حمایتهای مادی و معنوی، دوباره این هیئت را فعال کردو بی شک با فعال شدن هیئت و توجه ویژه به استعدادها می توان برای تشکیل تیم جهت حضور در لیگ کشوری، کمک به ملی پوشان در رده های جوانان و بزرگسالان و معرفی ورزشکاران به تیمهای ملی امیدوار بود.

ملی پوشان اردبیلی استان را ترک کردند

حسین خلفی با بیان اینکه سه نفر از پنج نفر تیم ملی کانوپولو از استان اردبیل هستند، اضافه کرد: کانوپولوکاران استان با وجود اینکه از امکانات کمتری برخوردار بودند در عرصه کشوری خوش می درخشند و عضو ثابت تیم ملی هستند، اما با تعطیلی هیئت این ورزشکاران مستعد استان را ترک کرده و هم اکنون در تیم لیگ کشوری دیگر استانها پارو زده یا مربیگری می کنند.

وی یادآور شد: از جمله می توان به مهدی مهرداد آذر در تیم زنجان و محسن شیخلووند و سالار محسن زاده در تیم تهران اشاره کرد که هر سه این ورزشکاران عضو تیم ملی کانوپولوی کشور هستند.

همچنین طبق اظهارات یکی از علاقمندان این رشته فرار ملی پوشان از استان و پاروزنی آنها در دیگر استانهای کشور حاکی از بی مسئولیتی متولیان ورزش استان هست که نتوانسته اند از این ورزشکاران حمایت کرده و برای افتخار آفرینی برای استان در شهر خود نگه دارند.

سعید پور اولیایی که برای ثبت نام در رشته کایاک با در بسته هیئت قایقرانی استان مواجه شده بود، اظهار داشت: سه هفته هست که برای ثبت نام به هیئت قایقرانی واقع در ورزشگاه تختی مراجعه می کنم، اما با در بسته مواجه می شوم و کسی هم پاسخگو نیست که همین امر باعث تعجب و تاسف هست.

وی اظهار داشت: امروز بعد از چند بار مراجعه از مدیریت ورزشگاه ساعات کار هیئت را جویا و مطلع شدم که حدود یک و نیم سال از تعطیلی این هیئت می گذرد.

این علاقمند به ورزش قایقرانی افزود: جای تاسف هست که یک و نیم سال از تعطیلی هیئتی که مدال آور بوده می گذرد اما مسئولان قایقرانی و تربیت بدنی استان هیچ تلاشی برای احیا و فعال سازی دوباره این ورزش انجام نمی دهند و نمی توان تصور کرد که چرا باید استعدادهای قایقرانی استان با بی مسئولیتی عده ای نابود شوند.

اردبیلی ها شاکله اصلی تیم ملی کانوپولو هستند

یکی از فعالان این رشته ورزشی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ابراز داشت: حدود دو سال در رشته کانوپولو در شهر چالوس فعالیت کرده ام و در حال حاضر نیز به دلیل مسایل شغلی پدرم به اردبیل نقل مکان کرده ایم و امیدوارم بودم که با توجه به جایگاه ملی اردبیل در این رشته به فعالیت ورزشی خود ادامه دهم.

سیما رستگار با بیان اینکه بازیکنان کانوپولوی اردبیل، شاکله اصلی تیم ملی را تشکیل داده و از 5 نفر تیم ملی کانوپولو سه نفر از استان اردبیل هستند، تصریح کرد: به همین دلیل موقع انتقال به اردبیل رویای پیشرفت را در سر داشتم اما با شنیدن تعطیلی هیئت قایقرانی انگار آب سردی روی سرم ریختند و الان مجبورم ورزش مورد علاقه ام را کنار بگذارم.

این ورزشکار تعطیلی هیئت قایقرانی را اجحاف در حق استعدادهای این رشته عنوان کرد و افزود: برای جویا شدن از علت تعطیلی و احتمال فعالیت دوباره هیئت قایقرانی چندین بار به تربیت بدنی استان مراجعه کرده ام ولی جواب قانع کننده ای نداده اند و چنین امری باعث کنار کشیدن علاقه مندان به این رشته و یا فرار بازیکنان مطرح این ورزش به دیگر استانها  می شود و این یعنی به هدر رفتن ثمره زحمات مربیان و بازیکنان که به امید کسب افتخار هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.

تیم کانوپولو استان منحل شد

استان اردبیل از پتانسیل بالایی در رشته قایقرانی برخوردار است که در صورت حمایت، این رشته می تواند مدالهای مختلفی را برای استان به ارمغان آورد. تیم اردبیل در سالهای 85 تا 88 در لیگ کانوپولو کشور شرکت کرد که هر سه سال توانست در جایگاه اول تا سوم قرار گیرد.

اما امروز به دلیل تعطیلی هیئت، فعالیت  قایقرانان استان به حالت تعلیق در آمده و استعداد یابی و جذب نیرو صورت نمی گیرد که این امر به مرور ورزشکاران استان را دلسرد کرده و اگر به این وضعیت رسیدگی نشود رشته ورزشی قایقرانی در استان جوانمرگ خواهد شد.

مسئول روابط عمومی هیئت قایقرانی استان اردبیل با اشاره به کسب هشت مدال رنگارنگ المپیاد ایرانیان در سال 87 توسط بازیکنان اردبیل گفت: هنوز برای بازیکنان و مسئولان معلوم نیست که چرا هیئت قایقرانی با وجود اینکه یکی از برترین هیئتهای استان بوده و در سال 87 برترین هیئت کشور شناخته شده بود، تعطیل شده است.

حسین خلفی فعالیت دوباره هیئت قایقرانی را مستلزم همکاری مسئولان و اداره کل تربیت بدنی برشمرد و افزود: جای بسی تاسف است هیئتی که در رده های مختلف سنی، ورزشکاران زیادی را به تیم ملی تحویل داده به سبب بی توجهی مسئولان مربوطه تعطیل باشد.

قایقرانی محروم از ابتدایی ترین امکانات

دبیر هییت قایقرانی استان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در زمان فعالیت این هیئت ورزشکاران این رشته در استخر جام جم، رجب زاده و در دریاچه شورابیل تمرین می کردند که هیچ یک از این مکانها امکانات سخت افزاری و استاندارد را برای تمرین کردن ندارند.

شاهین مهرداد آذر با بیان اینکه فعالیت 10 ساله این هیئت با کمترین امکانات ممکن صورت گرفته است، افزود: قایقرانان در تمرین از ابتدایی ترین امکانات از جمله فنس، اسکله و حتی سرویس بهداشتی محروم بودند که عدم وجود این عوامل مشکلات و خطراتی را متوجه ورزشکاران می کرد، اما قایقرانان این خطرات را به جان می خریدند و با تمرینهای سخت برای این استان افتخار آفرینی می کردند.

وی با اشاره به اجرای طرح استعدادیابی از سال 83 تا اواخر سال 88 توسط هیئت قایقرانی استان اردبیل متذکر شد: در این طرح هر سال نزدیک 150 نفر ثبت نام کرده و آموزش پاروکشی مقدماتی و حفظ تعادل در قایقرانی می دیدند اما این افراد که می توانستند از امیدهای مدال برای استان و کشور باشند به دلیل نبود امکانات لازم فعالیت ورزشی خود را یا کنار می گذاشتند یا در استنهای دیگر پیگیری می کردند.

وی یکی دیگر از مشکلات استان را عدم وجود قایق موتوری عنوان کرد و بیان داشت: قایق موتوری یکی از الزامات تمرین در رشته قایقرانی هست تا علاوه بر نظارت مستمر و نزدیک مربی اگر حادثه ای برای ورزشکاران افتاد بتوان سریع کمک کرد، ولی عدم وجود قایق موتوری از دغدغه های اصلی مربیان استان بود.

پیشرفت بانوان امیدوار کننده بود

این مربی سابق تیم ملی با اشاره به علاقمندی و استقبال بانوان اردبیلی به این رشته تاکید کرد: بانوان قایقران اردبیل در سال 87 با 20 نفر فعالیت خود را شروع کرد و در مدت کوتاه سه نفر از بازیکنان دوره های مربیگری را با موفقیت سپری کردند و در اواخر سال 88 با اینکه به هیچ عنوان امکانات لازم اعم از امکانات سخت افزاری و مربیان مجرب، کارآزموده و با دانش برای فعالیت بانوان فراهم نبود، این تعداد به 150 نفر افزایش پیدا کرد و انتظار می رفت در صورت تداوم فعالیت بانوان آمار مرزشکاران قایقرانی استان افزایش چشمگیری داشته باشد.

480 نفر از از ورزش حرفه ای دور ماندند

مهرداد آذر با اشاره به محرومیت 480 نفر از ورزشکاران قایقرانی به دلیل تعطیلی هیئت قایقرانی استان ابراز داشت: حدود 323 نفر آقا و 150 نفر خانم زیر نظر چهار مربی مرد و سه مربی زن در سه رشته کانوپولو، دراگون بت و کایاک در شهرستان اردبیل فعالیت می کردند.

وی افزود: این استقبالها در حالی صورت می گرفت که تنها شهرستان اردبیل در این ورزش فعال بود و در آستانه فعال کردن هیئت قایقرانی در شهرهای نیر، نمین و پارس آباد بودیم که با فعال شدن این شهرها امیدها برای افزایش سهمیه اردبیل در تیم ملی بیشتر می شد.

عدم حمایت مالی اصلی ترین علت تعطیلی هیئت /شهردار اردبیل قول داد

دبیر هیئت قایقرانی استان عدم حمایت مالی را اصلی ترین علت تعطیلی هیئت قایقرانی استان بر شمرد و اظهار داشت: در سال 88 به علت عدم وجود بودجه نتوانستیم حقوق مربیان این رشته را پرداخت کنیم و مربیان نیز از همکاری با هیئت قایقرانی امتناع کردند.

وی ابراز تاسف از عدم تامین حقوق ماهانه 700 هزار ریالی برای این مربیان که تنها کرایه ایاب و ذهاب آنها هم نبود، عنوان کرد: تلاش های صورت گرفته هنوز به جایی نرسیده و عملا هیئت قایقرانی تعطیل است.

به گفته مهرداد آذر با تعطیل شدن هیئت قایقرانی استان اعضای تیم ملی جوانان و بزرگسالان به تیمهای دیگر کشور پیوستند و بقیه ورزشکاران که امکان انتقال را به دیگر استانها نداشتند یا ورزش قایقارانی را کنار گذاشتند یا اینکه در ورزشهای دیگر فعالیت می کنند.

وی با اشاره به اتفاق امیدوار کننده ای که در زمان افتتاح طرح ساماندهی رودخانه بالیخلو به عنوان یکی از محلهای تمرینی این رشته طی هفته گذشته رخ داد، گفت: با توجه به دعوت قایقرانان استان برای افتتاح اینطرح قایقرانان به صورت دسته جمعی خواستار حمایت شهردار از این ورزش شدند که شهردار اردبیل و دو تن از اعضا شورای شهر قول مساعد برای کمک به ورزش قایقرانی دادند و این جای امیدواری است.

دبیر هیئت قایقرانی استان یادآور شد: قرار است در چند روز آینده جلسه ای بین مسئولان شهرداری و هیئت قایقرانی استان به منظور بررسی مشکلات این رشته برگزار شود که در این جلسه خواستار در اختیار گذاشتن رودخانه بالیخلو برای تمرین مقدماتی خواهیم بود هر چند که این روزدخانه به دلیل عمق کم محل مناسبی برای تمرین نیست اما می توان به آموزش مقدماتی و حفظ تعادل پرداخت.

وی تنها راه احیا دوباره ورزش قایقرانی استان اردبیل را همکاری شهرداری و تربیت بدنی دانست و اظهار امیدواری کرد این دو نهاد با همکاری متقابل برای راه اندازی مجدد هیئت قایقرانی تلاش مضاعفی داشته باشند.

مسئولان ورزشی استان اردبیل پاسخگو نیستند

در عین حال تربیت بدنی این استان نیز که چند ماهی هست به وزارت ورزش و جوانان تبدیل شده به عنوان متولی ورزش استان در این مورد حاضر به پاسخگویی به سئوالات خبرنگار مهر نشد و سریال "امروز برو فردا بیا" را به نمایش گذاشت.

سرپرست این نهاد که تاکنون از وزارتخانه جدید ابلاغی نگرفته است، دو ماه پیش در جریان مسابقات جام رمضان در ورزشگاه تختی اردبیل در پی درخواست خبرنگار مهر مبنی بر تعیین وقت مصاحبه قول مساعد داد، اما خبرنگار مهر با مراجعه به تربیت بدنی، هیچ پاسخی دریافت نکرد.

*   *   *

به گزارش مهر، مسئولانی که امروز برای مرگ خاموش این رشته ورزشی مدال آور چشم پوشی می کنند باید بدانند که قایقرانی از معدود رشته هایی است که افتخار قابل توجهی را برای استان کسب کرده اند و باید مورد توجه جدی قرار گیرند.

ناگفته نماند هم اکنون این رشته به دلیل عدم توجه مسئولان ورزشی این استان در حالت کما به سر می برد و اگر برای احیا و فعال سازی مجدد آن مسئولان تربیت بدنی همت مضاعف و کار مضاعف به خرج ندهند، استعداد های این ورزش در استان نابود خواهد شد.

..........................

گزارش: توحید مهدوی


تاریخ: 1390/7/18
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: