برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

انتخابات مساله‌دار در فدراسیون فوتبال

جام جم آنلاین: پس از انتخابات پرحرف و حدیث فدراسیون فوتبال در اسفند ماه سال گذشته، دیروز هم مجمع این فدراسیون با نامه سازمان بازرسی کل کشور، ترک ناگهانی جلسه توسط مدیران دو باشگاه مطرح استقلال و پرسپولیس و البته عدم شرکت حمید سجادی در انتخابات نایب رییس دوم فدراسیون فوتبال به جنجال کشیده شد.

مهم‌ترین اقدام صورت گرفته در این مجمع، رای‌گیری برای انتخاب نایب رییس دوم فدراسیون فوتبال بود، البته این رای‌گیری به دلیل نامه‌ روز دوشنبه سازمان بازرسی کل کشور با شک و تردید همراه شد.

این سازمان که براساس قوانین موجود، در زمان انتخابات اسفندماه هم مخالف حضور علی کفاشیان در راس فوتبال بود، در آستانه انتخابات دیروز، به دلیل بازنشسته بودن غلامرضا بهروان، برگزاری این انتخابات را هم غیرقانونی خواند.

دیروز با وجود قرائت‌نامه سازمان بازرسی کل کشور علی کفاشیان از اعضای مجمع خواست با رای‌گیری نظر خود را در این باره اعلام کنند که در نهایت اکثریت به برگزاری انتخابات رای دادند.

پس از آن اعضای مجمع با 45 رای از 58 رای موجود غلامرضا بهروان را به عنوان نایب رییس دوم و رییس سازمان لیگ برتر انتخاب کردند.

همچنین پس از قرائت گزارش مالی فدراسیون، اعضا​ی مجمع در یک رای‌گیری دیگر، مطلب ایمانی‌زاده را به عنوان خزانه‌دار انتخاب کردند.

این دو انتخابات در حالی برگزار شد که حمید سجادی به عنوان نماینده وزارت ورزش و جوانان در مجمع حضور داشت، اما از رای دادن به نایب رییس و خزانه‌دار پیشنهادی خودداری کرد.

معاون وزیر ورزش در پایان مجمع در جمع خبرنگاران گفت: من وظیفه داشتم در مجمع شرکت کنم، اما به عنوان نماینده دولت و وزارت ورزش و جوانان رای ندادم.

سجادی افزود: با وجود این‌که نامه سازمان بازرسی کل کشور قرائت شد و اعلام کردیم که برگزاری انتخابات غیرقانونی است، اما دوستان گفتند که برگزاری انتخابات را به شور بگذاریم و پس از آن اکثریت رای به برگزاری آن دادند. بهروان آدم خوبی است، اما بازنشسته است و نمی‌توانست در انتخابات شرکت کند!

سردار باران چشمه، عضو مجمع فدراسیون فوتبال یکی دیگر از منتقدان بود. او با بیان این‌که برگزاری انتخابات نایب رییسی با توجه به قرائت‌نامه سازمان بازرسی کل کشور کار درستی نبوده است، گفت: بهتر بود پیش از قرائت ‌نامه سازمان بازرسی، مشکل قانونی را برطرف و بعد انتخابات را برگزار می‌کردید. در این نامه بصراحت آمده که بازنشستگان دولت حق عضویت در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال را ندارند. متاسفانه کاری که در این جلسه انجام شد، علیه سازمان بازرسی بود و این درست نیست. از طرفی وقتی فدراسیون از دولت پول می‌گیرد، نمی‌تواند بگوید مستقل است.

این دقیقا همان نکته‌ای است که اعضای مجمع فدراسیون با استناد به خلاف آن، اقدام به برگزاری انتخابات کردند. در واقع کفاشیان اعتقاد دارد برخلاف آنچه سازمان بازرسی می‌گوید، فدراسیون نهادی غیردولتی است.

رییس فدراسیون فوتبال در پایان این مجمع با قانونی خواندن آن به خبرنگاران گفت: من نامه سازمان بازرسی را در جلسه خواندم اما وزارت ورزش اعتقاد داشت باید انتخاب نایب رییس را از دستور جلسه خارج کنیم. به همین خاطر ما این موضوع را به رای گذاشتیم که اعضای حاضر در مجمع به انتخاب نایب رییس رای دادند. واقعیت این است که این مشکل باید در مجلس حل شود. فدراسیون فوتبال نهادی غیردولتی است و طبق اساسنامه این فدراسیون، برگزاری مجمع قانونی است.​اگر این مشکل در مجلس حل نشود، کار به فیفا می‌کشد و باز هم ممکن است تعلیق شویم.

وی با تبریک به اعضای مجمع تاکید کرد:‌ فدراسیون امروز یک بار دیگر نشان داد استقلالش را حفظ کرده است و قاطعانه به کارش ادامه می‌دهد. اگر روزی همین اعضا بدانند که علی کفاشیان ناکارآمد است، قطعا حکم به برکناری‌اش خواهند داد.

کفاشیان درباره رای ندادن حمید سجادی، معاون وزیر ورزش نیز گفت: به هر حال رای‌گیری آزاد است و هر کسی دلش نخواست، می‌تواند رای ندهد. مهم این بود که اکثریت اعضای حاضر در جلسه رای دادند.

اعتراض رویانیان و فتح‌الله‌زاده

البته قبل از چالش به وجود آمده برای انتخاب نایب رییس دوم، ترک جلسه توسط محمد رویانیان و علی فتح‌الله‌زاده، اولین تنش را به مجمع فدراسیون فوتبال وارد کرد. هرچند مدیران عامل دوباشگاه پرسپولیس و استقلال، هنگام ترک مجمع دست‌نوشته‌ای به حمید سجادی دادند که روی آن نوشته شده بود؛ حرمت ما رعایت نشده و باید مجمع را ترک کنیم، اما به گفته خود آنها این اقدام دلایل متعددی داشت که فقط یکی از آنها بی‌حرمتی بود.

فتح‌الله‌زاده در این باره گفت: به دلیل ارائه نشدن صورت‌‌حساب شفاف مالی چنین تصمیمی گرفتیم، ضمن این‌که جلسه در شأن استقلال و پرسپولیس نبود و من احساس کردم بود و نبودم تفاوتی با یکدیگر ندارد.

مدیرعامل استقلال که به جای در نظر گرفته شده برای او و رویانیان هم اعتراض دا شت، افزود: شما بروید جلسه را ببینید که مدیران دو باشگاهی که ریش سفید همه باشگاه‌ها هستند را کجا نشانده‌اند، ما را پشت سر دو بچه نشانده‌اند. جلوی جلسه که باید برای مدیران باشد، پر است از منشی و آدم‌هایی که در فوتبال نیستند!

رویانیان هم که تنها 10 دقیقه در مجمع حضور داشت و همراه مدیرعامل استقلال به نشانه اعتراض از جلسه خارج شد، در جمع خبرنگاران گفت: به نظر من، حرمت دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را حفظ نکردند. ساختار جلسه خوب نبود و گزارش مالی که در جلسه ارائه می‌شد، اصلا مستدل و مستند نبود.

وی افزود: من خودم را از همه مدیران عامل تیم‌های دیگر کوچک‌تر می بینم، اما دیدم گزارش مالی که ارائه می‌شود بدون هیچ برنامه، جدول و مدرک است و فقط یک گزارش شفاهی است. کدام پول را به ما دادند؟ ما که یک ریال هم تا الان ندیدیم. نه حق پخشی به ما می‌دهند نه از فروش بلیت از ورزشگاه آزادی به ما می‌رسد. این نوع گزارش دهی کاملا اشتباه است.

مدیرعامل باشگاه نفت تهران هم که مانند رویانیان و فتح‌الله‌زاده به نشانه اعتراض جلسه مجمع فدراسیون فوتبال را ترک کرد، برای این تصمیم خود دلیل متفاوتی داشت.

منصور قنبرزاده گفت: پس از آن‌که از سوی سازمان بازرسی کل کشور ابلاغ شد افراد بازنشسته نمی‌توانند سمتی داشته باشند به سجادی گفتیم رای‌گیری در این شرایط میسر نیست، ولی آقایان اصرار داشتند حتما رای‌گیری انجام شود و به سایر اعضا گفته‌اند که همه چیز را بعدا درست می‌کنیم. من به احترام قوانین جمهوری اسلامی ایران و مملکت احساس کردم این موضوع تخلف است و به همین دلیل جلسه را ترک کردم.

رضا پورعالی - گروه ورزش

تاریخ: 1391/8/9
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: