برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

گفت‌وگو با یک پیشکسوت فوتبال از افتخارات فوتبال خوزستان فقط نامی مانده است

متولد 1340 در شهر کوچک و نفت‌خیز هفتکل، دارای مدرک A مربیگری از کنفدراسیون فوتبال آسیا، یکی از پیشکسوتان فوتبال خوزستان است که هم در عرصه بازیگری و هم مربیگری افتخارات قابل توجه‌ای کسب کرده است.

به گزارش خبرنگار بخش ورزشی ایسنا از خوزستان، سیاوش بختیاری‌زاده که سال‌ها در تیم‌های خوزستانی بازی و مربیگری کرده و فوتبالیست‌های به‌نامی به جامعه ورزشی کشور تحویل داده است، بیش از هر چیز نگران آینده فوتبال خوزستان است.

وی می‌گوید از زمانی که به یاد می‌آورد فوتبال بازی‌ کرده است. پدرش کارگر شرکت‌ نفت بوده و پس از انتقال به محله نفتون مسجدسلیمان، از همان زمین‌های خاکی شرکت نفت، فوتبال را آغاز کرده است. پس از انتقال پدرش به منازل شرکت ‌نفت اهواز نیز این ورزش را ادامه‌ داد و در سن 14، 15 سالگی وارد تیم نوجوانان شاهین اهواز شد. به فاصله کمی پس از آن نیز به عضویت تیم‌ملی نوجوانان و سپس جوانان درآمد و فوتبال حرفه‌ای وی از همین‌جا راه خود را آغاز کرد.

این پیشکسوت فوتبال استان که در سال 87 به عنوان کاپیتان تیم فولادخوزستان از این ورزش خداحافظی کرد، در توصیف سوابق خود در کسوت بازیکن می‌گوید: در گذشته با بازوبند کاپیتانی تیم منتخب خوزستان در لیگ بازی کردم. کاپیتان تیم‌های شاهین اهواز، جنوب اهواز و فولاد خوزستان بوده و چندین دوره نیز به تیم‌ملی دعوت شده‌ام. وی که پوشیدن پیراهن تیم‌ملی مقابل "دینامو درسدن" آلمان را از افتخارات ورزشی خود می‌داند، در سال 68 با تیم شاهین اهواز قهرمان کشور شد.

وی از علاقه شدید خود به فوتبال می‌گوید و این‌که به والیبال و تنیس‌ روی‌میز نیز علاقه داشته ولی کشش فوتبال باعث شده که فقط در این رشته ورزشی بدرخشد. او که ورزش و به ویژه فوتبال را در ذات بچه‌های جنوب و خوزستان می‌داند، به تبعیت و الگوبرداری از برادر بزرگتر خود، داریوش، که از فوتبالیست‌های مطرح ایران بود، به سمت این ورزش کشیده شد.

"خانواده بختیاری‌زاده در ایران زبانزد عام و خاص است." این حرفی است که سیاوش بختیاری زاده می‌زند و شاید بی‌دلیل نیست که می‌گوید: "‌فوتبال در پوست و گوشت خانواده من وجود دارد و 90 درصد کسانی که پیگیر فوتبال ایران هستند، با نام بختیاری‌زاده آشنایی دارند." چون چهار برادر و 40 پسر عموی وی به طور حرفه‌ای در فوتبال فعالیت می کنند! کوشا بختیاری‌زاده، پسر وی نیز هم اکنون کاپیتان تیم امید فولاد و پرچم‌دار نسل جدید بختیاری‌زاده‌هاست.

وی در سال‌های 55 و 56 با تیم منتخب نوجوانان خوزستان در مسابقات جام ولایت‌عهد قهرمان کشور شد. در سال 64 و در زمان مربیگری عسکرزاده، افتخار پوشیدن پیراهن تیم‌ملی را پیدا کرد. در سال 68 نیز همراه با تیم شاهین قهرمان کشور و نیز قهرمان منطقه چهار آسیا شد. در سال 73 با تیم جنوب اهواز به مسابقات جام در جام آسیا راه پیدا کرد و در همین سال با این‌که در پست مدافع چپ بازی می‌کرد، با به ثمر رساندن 13 گل نفر سوم گلزنان کشور شناخته شد.

این پیشکسوت فوتبال خوزستان در سال 76 به عنوان کاپیتان تیم فولاد از لیگ‌ دسته یک به لیگ‌ برتر راه پیدا کرد. در سال 79 و پس از خداحافظی رسمی از دنیای بازیگری فوتبال، به عنوان مربی استقلال اهواز پس از هشت سال این تیم را وارد لیگ برتر کشور کرد. در دهه 80 نیز مربیگری تیم‌های شاهین، لوله‌سازی، استقلال و نیروی اهواز را تجربه کرد.

از فوتبالیست‌های به‌نامی که بختیاری‌زاده به جامه ورزشی کشور تحویل‌ داده است، می‌توان به میلاد میداوودی اشاره کرد. وی، میداوودی را در سن 14 سالگی از مسجدسلیمان به استقلال اهواز آورد و با فرصت‌هایی که به او داد، وی توانست پله‌های ترقی را به سرعت طی کند و هم‌اکنون نیز یکی از ستاره‌های فوتبال کشور به شمار می‌رود.

او از وضعیت حال حاضر فوتبال خوزستان ناراضی است و به اعتقاد وی در 12-13 سال گذشته فوتبال استان از یک مدیریت درست بی‌بهره بوده و بی‌توجهی به تیم‌های پایه و ریشه استان موجب شده که شاهد انحلال تیم‌های فراوانی مانند شاهین، جنوب، سازمان آب و لوله‌سازی اهواز، کشاورز دزفول و ‌نیروی اندیمشک باشیم. وی می‌گوید از بین رفتن هر یک از این تیم‌ها باعث خانه‌نشین شدن تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان شده است و اگر این تیم‌ها درست مدیریت می‌شدند و تحت پوشش ارگان‌ها قرار می‌گرفتند، اکنون حدود 10 یا 20 تیم خوب و قوی در استان داشتیم که می‌توانستند پایه‌های فوتبال خوزستان باشند.

این پیشکسوت ورزش خوزستان از نبود مدیریت خوب در ورزش و فوتبال خوزستان متاسف است: "رفته‌رفته فوتبال استان رو به نابودی و انحطاط رفت تا جایی که اکنون فقط باید نامی از افتخارات گذشته فوتبال خوزستان را بشنویم و به گذشته افتخار کنیم."

به عقیده بختیاری‌زاده با روی کار آمدن گرشاسبی، مدیرکل تربیت‌بدنی خوزستان که از پیشکسوتان کشتی استان نیز هست، امیدهای تازه‌ای برای بهبود ورزش استان به وجود آمده است. انتصاب عامری‌گلستان، که یکی از متنفذین سیاسی استان است، به عنوان رییس هیات فوتبال استان برخلاف نظر بختیاری‌زاده است و معتقد است باید از نیروهای تحصیل کرده ورزشی بیشتر استفاده شود، با این وجود وی حمایت از عامری‌گلستان را وظیفه خود و سایر پیشکسوتان، فوتبالیست‌ها و مطبوعات ورزشی می‌داند.

این پیشکسوت فوتبال خوزستان می‌گوید: حتی یک روز هم برای فوتبال خوزستان مهم است ولی ما در یک‌ سال گذشته، وقت و زمان را از دست دادیم. باید با تزریق نیروهای جوان و تحصیل‌کرده‌ی ورزشی و حمایت از تیم‌های پایه، به خصوص تیم‌های شهرستانی، آینده فوتبال استان را تضمین کنیم.

بختیاری‌زاده از مسوولان ورزش خوزستان درخواست دارد که ضمن توجه به جوانان و تحصیل‌کرده‌های ورزش، از نظرات پیشکسوتان و خاک خورده‌های این رشته نیز استفاده کنند تا مانند 10- 12 سال گذشته، به دلیل بی‌توجهی به پیشکسوتان، فوتبال خوزستان دوباره با سقوط و افت مواجه نشود.

انتهای پیام

کد خبر: 9003-04167
تاریخ: 1390/3/11
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: