برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

در نمازخانه باشگاه بولتون نماز می‌خواندم الحبسی: باشگاه‌های اروپایی برای ماه مبارک رمضان حرمت قائلند

خبرگزاری فارس: دروازه‌بان عمانی و مسلمان تیم ویگان انگلیس گفت: بابت ماه مبارک رمضان هیچ‌گاه گرفتار و محروم نشدم و باشگاه‌های اروپایی به این ماه احترام می‌گذارند.


به گزارش خبرگزاری فارس علی الحبسی در گفت‌وگویی با فیفا اظهار داشت: بابت ماه مبارک رمضان هیچ‌وقت در اروپا و به‌عنوان یک بازیکن مسلمان گرفتار و محروم نشدم. به ماه مبارک بطور گسترده احترام گذاشته می‌شود. به‌عنوان مثال زمانی که در بولتون بودم، باشگاه حتی یک اطاق مخصوص برای نماز، دعا و عبادت اختصاص داده بود. این قبیل اقدامات از نظر من احترام کامل به باور دینی‌ام است.

این دروازه‌بان 29 ساله که هشت سال قبل از فوتبال باشگاهی کشورش جدا شد،‌ ابتدا راهی لیگ نروژ شد و برای تیم اف.ث.لین بازی کرد. وی سپس بخت حضور در لیگ برتر انگلیس را پیدا کرد. این سنگربان با انجام تمرین زیاد و تحمل مشکلات توانست در فوتبال اروپا که عمدتا پذیرشی نسبت به دروازه‌بانان مستعد آسیایی ندارد، جایگاهی ارزشمند برای خود مهیا کند.

وی افزود: در نروژ و انگلیس مصاحبه‌های زیادی انجام دادم که در آن حتی آداب دینی را توضیح‌ دادم. یادم هست یک شخصی از من موقع نماز در مسجد عکس گرفت.

الحبسی که اکنون به نظر می رسد در اوج توان دوران ورزشی‌ قرار دارد، در این گفت‌وگو به نکاتی به‌شرح زیر اشاره کرده است:

*آقای الحبسی، در برخی از ممالک نژاد‌پرستی علیه بازیکنان، به‌ویژه بازیکنان عربی، رو به ‌افزایش است. باور شما از این امر چیست؟
من شخصا هیچگاه چنین مشکلی نداشته‌ام. با این حال معتقدم نژاد‌پرستی، رفتاری است که باعث انزجار می‌شود. در دین من یعنی اسلام هرگونه تبعیض، ممنوع است. فرقی هم نمی‌کند که باور اعتقادی،‌ جنسیتی، وابستگی قومیتی یا رنگ پوست چه باشد.

*در تمام دوران ورزشی‌تان مصداقی از رفتارهای نژاد‌پرستانه یا گفتاری این‌چنین را تجربه کردید؟
صادقانه عرض کنم، از اولین روز حضورم در انگلیس، چه آن زمان که در بولتون واندرز بازی کردم و چه در زمان حضور در ویگان، مورد پذیرش کامل واقع شدم. در این میان آنچه بیش از هرچیزی برایم اهمیت دارد، ‌احترام به دینم است. در تمام 8 سالی که در اروپا شاغلم، از این بابت هیچ مشکلی نداشتم. تازه بالعکس هواداران تیمی که برایشان بازی کردم، همیشه به بازیکنان با وجود تفاوت‌های مذهبی احترام گذاشته‌اند.

*برای شما در قاره اروپا زندگی براساس قوانین مذهب‌تان بخصوص در ماه مبارک رمضان سخت نبوده؟
خیر. بابت ماه مبارک رمضان هیچ‌گاه گرفتار و محروم نشدم. به ماه مبارک رمضان بطور گسترده احترام گذاشته می‌شود. به عنوان مثال زمانی که در بولتون بودم، باشگاه حتی یک اطاق مخصوص برای نماز، دعا و عبادت اختصاص داده بود. این قبیل اقدامات از نظر من احترام کامل به باور دینی‌ام است. در نروژ و انگلیس مصاحبه‌های زیادی انجام دادم که در آن آداب دینی را توضیح‌ دادم. یادم هست حتی یک شخصی از من موقع نماز در مسجد عکس گرفت.

*با این حال یکسری از بازیکنان دارای اصل و نصب عربی در ورزشگاه‌های انگلیس با رفتارهای نژاد‌پرستانه مواجه شدند. موضع شما در این باره چیست؟
شخصا در این باره چیزی بیشتر نمی‌توانم بگویم. چون چنین اتفاقاتی را خود هیچ‌گاه تجربه نکردم. البته مایه خجالت است که برخی تماشاگران مقابل بازیکنانی که تمام توان خود را در زمین خرج می کنند تا تماشاگران روی سکوها لذت ببرند، چنین رفتار کنند.

*باورهای شما در قبال فوتبال و مقابله با نژاد‌پرستی چه اقدامی را به همراه خواهد داشت؟
راه‌های مختلفی برای مقابله با این پدیده وجود دارد که توجه همه رسانه‌ها را به خود معطوف کنید. زیرا در حل این معضل رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند. همچنین برگزاری دیدارهای دوستانه همراه با ستارگان نامی که شعار علیه اقدامات نژادپرستی می‌دهند، نیز قابل تامل است. تازه بازیکنان شاخصی می‌توانند به مدارس بروند تا به بچه‌ها از همان سنین کم در این باره اطلاعاتی بدهند و اطلاعات آنان را نسبت به این پدیده زشت بیشتر کنند.

*دوران اولیه حضورتان در اروپا به‌عنوان یک لژیونر که در نروژ بود، را چگونه پشت سر گذاشتید؟
سال‌های اولیه هرکاری همیشه سخت‌ترین است. این قاعده برای همه بازیکنانی که در کشوری بیگانه حضور می‌یابند، وجود دارد. با گذر زمان توانستم با شرایط آب‌وهوایی و نیز فرهنگ نروژ خو بگیرم. با وجود برخی مشکلات که طبیعی هم است،‌ می توانم امروز بگویم با موفقیت از چنین دوره‌ای سربلند خارج شدم.

*بسیاری از بازیکنان ممالک عربی، ‌به‌ویژه از کشورهای آسیایی برای تثبیت موقعیت خویش در لیگ‌های اروپایی مشکل داشتند. فکر می‌کنید مشکل آنها چیست؟
تصور می‌کنم صبر و تحمل در قالب هر تجربه، نقش به‌واقع کاملی در این قضیه ایفا می‌کند. بی‌شک این گروه از بازیکنان برای عادت به شرایط جغرافیایی و فرهنگ ممالک اروپایی مشکل داشتند. ولی بازیکنی که ذات حرفه‌‌ای دارد، باید بتواند تحمل بالایی هم داشته باشد. گاه دورانی پیش می‌آید که ساعت‌ها مجبور می‌شوی روی نیمکت ذخیره‌ها بنشینی. به طور کلی این موضوع برای من ایجاد مشکل نکرد.

*در همین ارتباط چه توصیه‌ای به لژیونرهای آسیایی دارید؟
در این ارتباط خیلی توصیه‌ها می‌توان کرد. به‌خصوص به آن دسته که هنوز از حضورشان در اروپا مدت بسیار کمی سپری شده است. اولین چیزی که بسیار مهم است، این که سفت و سخت تمرین کنند و طاقت خود را افزایش دهند. برای این که به‌عنوان یک بازیکن حرفه‌ای در تیمی اروپایی بازی کنی، باید توان بالا و استقامت زیادی داشته باشی. در این میان با تمام وجود روی هدفی که داری تمرکز کنی و قدم به قدم کارت را به پیش ببری.
انتهای پیام/آ

تاریخ: 1390/4/8
موضوع: فوتبال
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: