برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

وضعیت مربیگری فصل گذشته در اروپا

آمار و ارقام موجود از فصل گذشته فوتبال باشگاهی از تزلزل و سستی دوران مربیگری در بوندس‌لیگا آلمان و کالچو ایتالیا در فصل گذشته حکایت دارد.

در فصل گذشته لیگی همچون بوندس‌‌لیگا در زمینه‌های مثل شمار تماشاگر و هوادار به موفقیت‌های چشمگیری دست یافت. کالچو ایتالیا نیز با وجود عقب‌ماندن از لیگ‌های رقیبی به مانند انگلیس و اسپانیا، عوامل مثبتی را از آن خود کرد. ولی این همین دو لیگ، از نظر طول عمر و دوام نیمکت مربیگری، صاحب رکورد منفی شدند و در صدر جدول «پرعزل‌ترین»‌لیگ های درجه اول اروپای غربی جای گرفتند.
به این ترتیب در این دو لیگ شمار زیادی از مربیان بنابه دلایلی همچون عزل، استعفا و ... حرفه‌ خود را از دست دادند. اتفاقی که هیچ‌گاه تا حدی که در آمارهای موجود آمده، در تاریخ حیات این دو لیگ برجسته سابقه نداشته است.
براساس آمار موجود در فصل 2011-2010 لیگ آلمان، 14 مربی به دلایل مختلف، در جریان فصل از کار برکنار شدند یا این که خود اقدام به کناره‌گیری کردند.


* رکورداری اشتوتگارت، ولفسبورگ و کلن
این اتفاق درحالی نزد ژرمن‌ها صورت گرفت که تیم‌‌های مثل اشتوتگارت، ولفسبورگ و کلن، حتی در طول 9 ماه برگزاری فصل، دو بار مربیان خود را تغییر دادند.
ضمن آنکه عزل لویی فان‌خال از بایرن‌مونیخ، آرمین فه از هامبورگ و خروج فلیکس ماگات از شالکه بحث‌انگیزترین و پرسروصداترین، کناره‌گیری‌ها در این زمینه به شمار رفت.
نکته جالب در این میان مربوط به ماگات 57 ساله بود. زیرا او با خروج از شالکه،‌ در کمتر از 24 ساعت سر از مربیگری ولفسبورگ در‌آورد.


*ایتالیا:‌ اولین اخراج قبل از شروع هفته اول!
کالچو ایتالیا در فصل گذشته نیز از منظر عزل پرشمار مربیان وضعیتی مشابه بوندس‌‌لیگا آلمان داشت.
این لیگ قدیمی و درجه یک اروپایی با فاصله کمی از همتای ژرمنی، در رده دوم فهرست پرعزل‌ترین لیگ‌های ممتاز اروپایی درفصل گذشته، جای گرفت. زیرا مطابق آمار 13 مربی شغل خود را در هفته‌های سپری شده از دست دادند.
در این میان نکته عجیب مربوط به اولین عزل بود. زیرا در شرایطی که هنوز فصل فوتبال شروع نشده بود و ساعاتی به شروع آن باقی مانده بود که باشگاه اف.ث بولونیا اقدام به عزل فرانکو کولومبا کرد. در این ارتباط مقامات بولونیا هیچ توضیح قانع کننده‌ای ندادند، ولی برخی رسانه‌ها عنوان کردند اختلاف در دستمزد و خرید بازیکن عامل برکنار بوده است. بعد نیز آلبرتو مالسانی نیز جانشین وی شد.
اتفاقات خاص در زمینه عزل مربی در کالچو به همین مورد ختم نشد. به عنوان مثال برکناری کادر فنی اینترمیلان شکل پرسروصدایی به خود گرفت. زیرا ساعاتی قبل از کریسمس رافائل بنیتس اسپانیایی که تابستان سال گذشته جانشین خوزه مورینیو شده بود، به خاطر تیره‌روزی‌های فراوان از مقامش عزل شد و بعد، لئوناردو برزیلی که با رقیب و دشمن دیرینه همشهری یعنی آ.ث‌میلان ناموفق عمل کرده بود، به عنوان جانشین زمام امور نراتزوری‌ها را در اختیار گرفت.

* برکنار کن و دومرتبه به کار دعوت کن!
دو تیم ایتالیایی پالرمو و برشیا در همین زمینه رفتار‌های به واقع عجیب و غریبی داشتند. این دو تیم در دور برگشت مربیان خود را از کار عزل کردند‌. وقتی این اقدام از سوی مدیران باشگاه مذکور روی داد، هواداران تصور کردند مربیان به خاطر اشتباهات خود با چنین سرنوشتی روبه‌رو شدند، ولی پس از گذشت مدتی کوتاه همین هواداران در کنار مدیران تصمیم‌گیرنده(!) فهمیدند عزل،‌ اقدامی اشتباه بوده و مربیان گناهی نداشتند.
به این ترتیب بود که پالرمویی‌ها پس از گذشت 5 هفته از عزل دلیو روسی، او را دو مرتبه دعوت به کار کردند. در نتیجه سرزه کوزومی‌، مربی 5 هفته‌ای خویش را عزل کردند!
در مقابل در برشیا، ماریو بره‌تا به مدت 8 هفته در مقام سرمربی باقی ماند تا این که ریاست باشگاه دومرتبه به سراغ جوزپه لاچینی رفت و او را مجددا به خدمت گرفت.

*استه‌بان موفق پس از 5 هفته عزل شد
در مقام مقایسه با بوندس‌لیگا و کالچو، لیگ فوتبال فرانسه یعنی لوشامپیونه از لحاظ ثبات و عمر کاری،‌ کم‌ترین میزان عزل در فصل قبل داشت. از این رو مربیان در این لیگ از آرامش نسبی برخوردار بودند. مطابق آمار موجود تنها 4 مربی در طول فصل شغل خود را از دست دادند،‌ ولی حتی در کشور قهرمان جام جهانی 1998 نیز برکناری‌ها، شکلی حیرت‌انگیزی داشت.
به عنوان مثال اولین برکناری این لیگ مربوط به میشل استبان از تیم آرله بود.او پنج هفته ابتدایی را با موفقیت پشت سر گذاشت، ولی به جای تشکر مدیران از وی،‌ حکم عزل در ماه سپتامبر به دستش داده شد.
این اتفاق در حالی صورت می‌گرفت که مربی 49 ساله از 5 سال قبل زمام امور را با موفقیت در دست داشت. در واقع توانسته بود موفقیت‌های قابل توجهی برای چنین تیم کوچکی به ارمغان بیاورد.
اما چون درخواست تجدید نظر در دستمزد خود را کرده بود، به جای تشکر بابت آوردن تیم به لیگ دسته اول‌، با برکناری از او تشکر و قدردانی شد!

*وضعیت مربیگری خاص در اسپانیا و انگلیس
لیگ برتر انگلیس و لالیگا اسپانیا از منظر عزل پس از بوندس‌لیگا و کالچو و بالاتر از لوشامپیونه فرانسه در فصل قبل قرار داشتند.
در این دو لیگ به نظر رسید نیمکت‌مربیگری تا اندازه‌ای با ثبات تر است. در لالیگا 8 مربی و در انگلیس 6 مربی زمام امور کار را از دست دادند.
از جمله اتقاقات تلخ روی داده در این زمینه در لیگ‌های نامبرده، یکی نیز مربوط به عزل روی هاجسون، مربی 63 ساله و با سابقه بود.
این مربی دارای بیلان عالی در فصل 2010-2009 در مقام مربی فولام تا فینال لیگ اروپا پیش رفت و افتخار آفرید. ولی به فاصله چند ماه در قالب مربی لیورپول چیزی جز شکست مطلق کسب نکرد و از کار برکنار شد.
باشگاه آنفیلدی در ماه ژانویه وقتی دید سرخ‌پوشان در وضعیت بحرانی در رده دوازدهم جدول قراردارند، وی را کنار گذاشت و به جای کنی دالگلیش را استخدام کرد.
هاجسون هم از فوریه مسئولیت تیم وست‌برومویچ‌البیون را برعهده گرفت و توانست این تیم را درلیگ برتر حفظ کند.

*آمار عزل در 5 لیگ ممتاز اروپایی در فصل گذشته
1- آلمان: 14 تغییر مربیگری
2- کالچو ایتالیا :13 تغییر مربیگری
3- لالیگا اسپانیا : 8 تغییر مربیگری
4- لیگ برتر انگلیس : 6 تغییر مربیگری
5- لوشامپیونه فرانسه: 4 تغییر مربیگری


 

تاریخ: 1390/5/4
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: