برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

/نشست مطبوعاتی رئیس فدراسیون زورخانه‌ای/ صفارزاده: جشن ثبت ورزش زورخانه‌ای را در یونسکو برگزار می‌کنیم

خبرگزاری فارس: رئیس فدراسیون زورخانه‌ای گفت: 25 آبان جشن ثبت ورزش زورخانه‌ای را با حضور مسئولان کشور در یونسکو می‌گیریم.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا»، نشست مطبوعاتی علیرضا صفارزاده، رئیس فدراسیون زورخانه‌ای امروز صبح در مرکز امور فدراسیون‌ها برگزار شد.
وی ابتدا پس از خیرمقدم به اصحاب رسانه و خبرنگاران و افرادی که همیشه به ورزش زورخانه‌‌ای توجه ویژه‌ای داشتند صحبت‌های خود را آغاز کرد و سپس میلاد بابرکت پیامبر اکرم و امام جعفر صادق(ع) به خبرنگاران و مردم ایران تبریک گفت.

وی با اشاره به این موضوع که ورزش زورخانه‌ای احیای چشمگیری داشته است، افزود: از 5 سال گذشته که ریاست فدراسیون پهلوانی را برعهده گرفتم وظیفه و رسالت اصلی را براساس فرمایشات مقام معظم رهبری قرار دادم که همان مسئله احیا و رونق و توسعه ورزش ملی و دینی زورخانه‌ای بود. هدف ما این بود که این ورزش را با تدبیر و منویات مقام معظم رهبری تطبیق دهیم و خوشبختانه ورزش زورخانه‌ای طی سالیان گذشته صعود چشمگیری داشته و با کمک خدا ما بیش از 80 سرفصل عمده را در این مدت انجام دادیم. هر کسی که از دور با فعالیت‌های ورزش زورخانه‌ای آشنا باشد روند رو به رشد آن را احساس می‌کنیم که این برای فدراسیون افتخار بزرگی بوده است.

رئیس فدراسیون زورخانه‌ای ثبت جهانی این رشته را افتخار بزرگی برای ایران دانست و گفت: مسئله مهمی که در خصوص ثبت جهانی ورزش زورخانه‌ای وجود دارد این است که به دلیل ریشه‌ای بودن آن و افتخارات فرهنگی و تاریخی که در این رشته نهفته است، متاسفانه در برخی از قسمت‌ها مورد غفلت واقع شده، اما سعی کردیم تا ثبت جهانی ورزش زورخانه‌ای را مورد اهمیت ویژه قرار دهیم. یکی از افتخارات بزرگ فدراسیون زورخانه‌ای این بود که این ورزش در یونسکو به ثبت جهانی رسید، اما متاسفانه عده‌ای در خارج از کشور قصد داشتند این داشته‌های ما را مورد سرقت قرار دهند. هیچ رشته‌ای به غیر از زورخانه‌ای در یونسکو به ثبت نرسیده است که این موضوع یکی از بزرگ‌ترین افتخارات جمهوری اسلامی ایران است.

وی در افزود: ثبت جهانی ورزش زورخانه‌ای در معرفی این رشته به جهان بسیار موثر بود. زمانی‌که ورزش زورخانه‌ای در یونسکو به ثبت جهانی رسید در معرفی این رشته ملی و دینی به جهان کمک زیادی کرد. این اقدام ارزشمند باعث شد که ورزش زورخانه‌ای به عنوان یک میراث تاریخی به دنیا معرفی شود که این چیز کمی نیست، اما متاسفانه عده‌ای می‌خواستند این اقدام ارزشمند را کمرنگ جلوه دهند زیرا این کار برخلاف منافع دشمنان اسلام و ایران بود. در حالی‌که به هیچ عنوان نتوانستند از ثبت ورزش زورخانه‌ای در یونسکو و معرفی آن به جهان جلوگیری کنند.

صفارزاده همکاری سه‌جانبه میان فدراسیون زورخانه‌ای، سفیر ایران در یونسکو و سازمان میراث فرهنگی را در ثبت جهانی این رشته مهم دانست و گفت: از تلاش سفیر ایران در یونسکو تشکر می‌کنم که با تلاش زیاد وظیفه خود را در زمینه ثبت جهانی ورزش زورخانه‌ای انجام داد. با همکاری سه‌جانبه میان فدراسیون زورخانه‌ای، سفیر ایران در یونسکو و فدراسیون زورخانه‌ای زمینه‌ساز ثبت جهانی ورزش زورخانه‌ای در یونسکو شدیم که این امر بی‌سابقه بوده است.

وی تصریح کرد: 25 آبان باید جشن ثبت ورزش زورخانه‌ای در یونسکو را بگیریم. از دست‌اندرکاران ثبت این رشته در یونسکو تشکر می‌کنم و قصد داریم 25 آبان با حضور مسئولان کشوری به مناسبت ثبت جهانی ورزش زورخانه‌ای جشنی باشکوه را برگزار کنیم زیرا این امر به هیچ عنوان نباید کوچک شمرده شود.

رئیس فدراسیون زورخانه‌ای ادامه داد: از روز اول شروع به کار در فدراسیون زورخانه‌ای احساس کردیم که این رشته در کشور مورد غفلت واقع شده است، بنابراین شعار "احیای ورزش ملی با عزم و جزم ملی " را مطرح کردیم. به همین دلیل آیین‌نامه ترویج فرهنگ پهلوانی را به شورای فرهنگ عمومی کشور ارسال کردیم و سپس رایزنی‌ها و برنامه‌های مفصل آیین‌نامه 10 آذرماه سال 88 به تصویب رسید.
وی گفت: این آیین‌نامه وظیفه تمام نهادها را مشخص کرده است. نهادهایی مانند سازمان تربیت بدنی، صدا و سیما، وزارت ورزش،‌ وزارت مسکن و شهرسازی، نیروهای مسلح، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان ملی جوانان، آموزش و پرورش، وزارت علوم، دانشگاه آزاد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت کشور، و سازمان تبلیغات اسلامی و حتی وظیفه معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری را نیز در این آیین‌نامه مشخص شده است که در آینده باید هر کدام از این نهادها، وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها کارهای انجام داده در خصوص احیای ورزش زورخانه‌ای را به این فدراسیون ارائه کنند و ما این مطالبات را از آنها درخواست خواهیم کرد.

صفارزاده در ادامه عنوان کرد: یکی دیگر از اقدامات فدراسیون زورخانه‌ای جلب موافقت تقویم سالانه کشور از 17 شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و زورخانه‌ای است. این روز سالروز نبرد امام علی (علیه‌السلام) با عمربن عبدود در جنگ خندق است که سالروز کشتن هوای نفس نیز است و افتخار ما بوده است که ما این روز را به عنوان فرهنگ پهلوانی انتخاب کردیم و با دستور محترم ریاست جمهوری در تقویم کشور قرار گرفت.

وی با اشاره به این موضوع که همه فکر می‌کردند ورزش زورخانه‌ای مختص به بی‌سوادهاست، گفت: یکی دیگر از اقدامات فدراسیون زورخانه‌ای تصویب این ورزش در رشته کاردانی است تا آنهایی که عنوان می‌کردند ورزش زورخانه‌ای مختص به بی‌سوادهاست را خط بطلان کشیدیم و نشان دادیم که افراد باسواد نیز به این رشته علاقه ویژه‌ای دارند.
رئیس فدراسیون تقویت زیرساخت‌های ورزش زورخانه‌ای را یکی از اهداف مهم فدراسیون دانست و گفت: یکی دیگر از اقدامات مهم فدراسیون تقویت زیرساخت‌های ورزش زورخانه‌ای بوده است. در این ورزش که ریشه‌ای 3 هزار ساله دارد، سعی کردیم تا در مدت فعالیت این فدراسیون تعداد زورخانه‌های ساخته شده افزایش پیدا کند. متاسفانه در گذشته زورخانه‌های قدیمی را تخریب می‌کردند و به بهانه ساخت برج و ساختمان زورخانه‌ها از بین می‌رفتند، اما از زمان فعالیت ما در فدراسیون زورخانه‌ای علاوه بر اینکه اجازه ندادیم که زورخانه‌ها تخریب شوند، بلکه زورخانه‌هایی که آثاری از آنها باقی مانده بود را دوباره احیا و بازگشایی کردیم.

صفارزاده افزود: در حال حاضر حدود 520 زورخانه در کشور در حال فعالیت هستند و 200 زورخانه نیز در دست احداث داریم. در سفر سوم ریاست جمهوری ساخت زورخانه‌ها در شهر و استان‌ها افزایش پیدا کرده است و با دستور رئیس جمهور در هر استان یک زورخانه ساخته می‌شود. به طور مثال در شهر یزد 27 زورخانه فعالیت داشت، اما خوشبختانه در حال حاضر این رقم 2 برابر شده است که جای موفقیت دارد.
وی با اشاره به اینکه تنها فدراسیونی بودیم که 3 لیگ را با هم برگزار کردیم، گفت: خوشبختانه لیگ‌های ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی در کشور فعال است و در رده‌های مختلف سنی در رشته‌های تیمی زورخانه‌ای، کشتی پهلوانی و هنرهای فردی مسابقات را برگزار می‌کنیم.
بنابراین تنها فدراسیونی هستیم که 3 لیگ را با هم برگزار کردیم که نشانه توجه ویژه فدراسیون به زیرساخت‌ها است که کار بی‌نظیر و بزرگی بوده است.

رئیس فدراسیون زورخانه‌ای در پاسخ به این سوال که برای توجه و گرایش بیشتر جوانان و نوجوانان به این ورزش ملی و مذهبی چه برنامه‌ای دارید، گفت: یکی از سرفصل‌های اصلی ما توجه ویژه به نوجوانان، خردسالان و جوانان بوده است که در بحث آموزش و تشویق این قشر اولویت خود را در بحث رده‌های سنی پایین گذاشته‌ایم. به طور مثال ورزش صبحگاهی مدارس را با ضرب مرشد آغاز می‌کنیم و در آینده نیز توجه ویژه به رده‌های پایه خواهیم داشت.

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد تشکیل تیم ملی زورخانه‌ای زیرنظر این فدراسیون و اینکه آیا تشکیل تیم ملی زیرنظر فدراسیون ایران است یا فدراسیون زورخانه‌ای بین‌المللی اظهار داشت: تشکیل تیم ملی زورخانه‌ای در اعزام به مسابقات بین‌المللی به غیر از 2 مورد زیرنظر فدارسیون بوده است و به طور مستقل در این زمینه تصمیم می‌گیریم. تیم ملی 2 ماموریت دارد؛ یکی شرکت در مسابقات بین‌المللی و دیگری معرفی این ورزش به جهان، که حضور تیم ملی زورخانه‌ای در نمایشگاه اکسپو و اجرای نمایش زیبا موید این قضیه است.
صفارزاده از برطرف شدن اختلافات با فدراسیون بین‌المللی خبر داد و گفت: در گذشته اختلافاتی با این فدراسیون داشتیم، اما این اختلافات در حال حل شدن است. متاسفانه افرادی در این فدراسیون هستند که قصد ایجاد اختلال در برنامه فدراسیون زورخانه‌ای ایران را دارند. امیدوارم که در آینده این اختلافات برطرف شود.

وی در مورد یکی از برنامه‌های اصلی در فدراسیون اظهار داشت:: مراسم گلریزان نیز یکی از سرفصل‌های مهم ماست که هر ساله با توجه به اتفاقات و مناسبت‌ها این مراسم را برگزار می‌کنیم. در قضیه سیل پاکستان یا جنگ 22 روزه غزه و 33 روزه لبنان نیز این مراسم را برگزار کردیم که انعکاس خاصی داشت و در آینده نیز برگزار خواهیم کرد.

صفارزاده در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در مورد مشکلات بودجه فدراسیون زورخانه‌ای نیز گفت: ما نیز مانند تمامی فدراسیون‌ها از لحاظ بودجه در مضیقه هستیم و از مسئولان ورزشی تقاضا دارم که به این ورزش ملی و مذهبی کمک ویژه‌ای کنند تا در آینده موفقیت‌های ما ادامه داشته باشد.

انتهای پیام/

تاریخ: 1389/12/4
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: