برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

گزارش آماری مهر از لیگ برتر-2/درخشش جوانان فولاد و قهرمانی دایی بازنشسته/ قهرمانی عجیب قلعه‌نویی

خبرگزاری ‌مهر - گروه ‌ورزشی: مهمترین اتفاق دوره‌های چهارم، پنجم و ششم لیگ‌برتر، برگزاری مسابقات با 16 تیم بود که در نهایت فولاد با ستار‌گان جوانش، استقلال با هدایت قلعه‌نویی و سایپا با سرمربیگری دایی به ترتیب عناوین قهرمانی را کسب کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین تغییر مهم در نحوه برگزاری مسابقات لیگ برتر، افزایش تیم‌ها به 16 تیم بود اما همچنان برگزاری آن با بی‌برنامگی مشهود، تعویق ناگهانی رقابت‌ها و مشکلات دیگر دست به گریبان بود.

چهارمین دوره لیگ برتر:
هفته نخست این جام بیست و سوم شهریورماه سال 1383 با شکست 2 بر یک پاس مدافع عنوان قهرمانی برابر برق شیراز، توقف استقلال و باخت‌های سنگین پرسپولیس و سپاهان در هفته نخست همراه بود، نتایجی که بهت عمومی را در جامعه فوتبال به همراه داشت.

در این رقابت‌ها و درحالیکه تیم‌های تهرانی پاس، استقلال و پرسپولیس در حاشیه‌های جنگ رسانه‌ای قرار داشتند، جوانان تیم‌ فولادخوزستان که سال‌ها زیر نظر وینگو بگوویچ و لوکا بوناچیچ تعلیم دیده بودند، توانستند گوی سبقت را از تمام مدعیان ربوده و با هدایت ملادن فرانچیچ، خیلی زود خود را به عنوان مدعی قهرمانی معرفی کنند.

گرچه تا روزهای پایانی لیگ چهارم، ذوب‌آهن‌اصفهان، استقلال تهران و حتی پرسپولیس در تعقیب هم‌تیمی‌های ایمان مبعلی بودند اما فولادی ها در هفته بیست و نهم(ماقبل پایانی) با پیروزی 2 بر یک برابر پگاه و با توجه به توقف ذوب‌آهن در ورزشگاه دستگردی برابر پاس، جشن قهرمانی را در رشت برگزار کردند تا دومین تیم شهرستانی فوتبال ایران(بعد از سپاهان) باشند که جام قهرمانی را بالای سر می‌برند.

مصطفی آجورلو مدیرعامل باشگاه پاس تهران در پایان نیم فصل نخست، مصطفی دنیزلی را جایگزین مجید جلالی کرد تا بزرگترین مربی خارجی باشگاهی را پس از انقلاب به خدمت بگیرد، البته این مربی هم نتوانست تیم پاس را بطور کامل از بحران نجات دهد و در نهایت سبزپوشان تهرانی جایگاه ششم لیگ را به خود اختصاص دادند.

در انتهای جدول هم تیم‌های پیکان و پگاه به دسته اول سقوط کردند و تیم‌های شهید قندی و راه آهن به عنوان دو تیم برتر لیگ دسته اول، جواز حضور در لیگ برتر پنجم را کسب کردند. البته آخرین دیدار مرحله دوره ای نهایی لیگ دسته اول که بین تیم‌های راه آهن و شهیدقندی برگزار شد و نتیجه عجیب 6 بر صفر به سود شاگردان کریمی در آن رقم خورد، با اعتراض تیم صنعت نفت همراه بود و تا مدتها حاشیه‌های بسیاری را برای این دو تیم و فوتبال باشگاهی ایران به همراه داشت.

جدول رده‌بندی چهارمین دوره رقابت‌های فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های کشور به شرح زیر است:

 

پنجمین دوره لیگ برتر:
پنجمین دوره رقابت‌های لیگ برتر از روز دهم شهریورماه سال 1384 در حالی آغاز شد که همانند 3 فصل گذشته، قهرمان دوره قبلی لیگ، فولاد خوزرستان، لیگ را با نتایج ضعیف شروع کرد تا قانون نانوشته سقوط قهرمانان ادامه دار باشد.

در این مسابقات بار دیگر پاس و استقلال از همان روزهای نخست خود را به عنوان مدعی قهرمانی معرفی کردند و تا هفته‌های پایانی لیگ هم این رقابت‌ ادامه داشت اما اینبار این سبزپوشان تهرانی بودند که ناکام ماندند تا پروژه برنامه 3 ساله ‌قلعه نویی در استقلال با قهرمانی پایان خوشی داشته باشد.

تیم‌های پاس و استقلال در پایان هفته بیست و پنجم در عدد 48 مساوی بودند اما شکست غیرمنتظره 3 بر صفر پاس برابر ذوب‌‎‎آهن در اصفهان و متعاقب آن تساوی پر حرف و حدیث 4 بر 4 برابر سپاهان(مسابقه ای که تا دقیقه 83 با نتیجه 4 بر 2 به سود پاس در جریان بود)، باعث شد پاسی‌ها صدرجدول را به استقلالی‌ها بسپارند.

در هفته آخر این دوره از لیگ هم، استقلال 56 امتیازی در ورزشگاه مملو از تماشاگر آزادی با نتیجه 4 بر یک از سد برق گذشت تا پیروزی 4 بر 2 پاس در زمین صبا بی‌تاثیرمانده و آبی پوشان تهران با یک امتیاز بیشتر از سبزپوشان جام قهرمانی را بالای سرببرند.

البته یکی از مهمترین اتفاقات این لیگ در هفته بیست و یک رخ داد که در جریان دیدار سایپا با ذوب آهن، سرمربی تیم اصفهانی به اشتباه 4 بازیکن خارجی را به میدان فرستاد و پس از کش و قوس‌های بسیار در نهایت کمیته انضباطی تنها یک امتیاز آن دیدار که با تساوی بدون گل به پایان رسیده بود را از تیم ذوب آهن کم کرد.

ضمن اینکه در این فصل شکایت تیم صنعت نفت آبادان از تیم راه‌آهن که در دیوان عدالت اداری مطرح شد و همچنین طولانی شدن مسابقات و برگزاری فینال جام حذفی پس از مسابقات جام جهانی از دیگر اتفاقات مهم این مسابقات بود.

از سوی دیگر در مرحله پلی آف لیگ دسته اول هم تیم‌های پیکان با برتری برابر پگاه و مس کرمان با غلبه بر هما، جواز حضور در لیگ ششم را کسب کردند و تیم‌های قعرنشین لیگ برتر، شموشک و شهید قندی، به دسته پائین‌تر سقوط کردند.

جدول رده‌بندی پنجمین دوره رقابت‌های فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های کشور به شرح زیر است:

ششمین دوره لیگ برتر:
در سایه برکناری محمد دادکان، تعلیق فوتبال و تحت نظارت کمیته انتقالی ششمین دوره لیگ برتر هفدهم مردادماه سال 1385 آغاز شد. حضور امیر قلعه‌نویی در تیم ملی باعث شد هدایت استقلال به مرفاوی سپرده شود. ضمن اینکه مصطفی دنیزلی هم سرمربی پرسپولیس شد و هدایت تیم پاس به همایون شاهرخی سپرده شد.

پاس با شاهرخی تلخ ترین فصل حضورش در لیگ برتر را تجربه کرد و حتی در هفته بیستم این مسابقات، اشتباه شاهرخی در دیدار با ملوان در استفاده از 4 بازیکن خارجی، باعث شد در پایان لیگ یک امتیاز دیگر از این تیم کسر شود.

البته هنوز دو ماه از آغاز این مسابقات نگذشته بود که با رای دیوان عدالت صنعت نفت آبادان لیگ برتری شد و به همین دلیل کمیته انتقالی که ریاست آن برعهده محسن صفایی فراهانی بود، با تغییر نحوه صعود و سقوط تیم‌ها، رای به انجام لیگ هفتم با 18 تیم داد و مقرر شد صنعت نفت بدون حضور در لیگ دسته اول در آن رقابتها شرکت کند.

در این رقابت‌ها صمد مرفاوی با نوع تاکتیک فوتبال نتیجه گرای خود، قانون نانوشته سقوط تیم‌های قهرمان را تا هفته‌های پایانی لیگ نقض کرد اما درحالیکه تا رسیدن به قهرمانی فاصله اندکی داشت، تیمش به دلایلی نامعلوم در 5 هفته پایانی تنها 2 امتیاز گرفت تا ضمن از دست دادن صدرجدول به رده چهارم سقوط کند، گرچه اختلاف این تیم با تیم نخست 4 امتیاز بود. 

سایپا و استقلال اهواز تا هفته‌های پایانی رقابت سختی را برای قهرمانی داشتند اما اشتباهی تاریخی باعث شد، شانس قهرمانی از اهواز به کرج برود. در هفته قبل از پایان لیگ، شاگردان آبی‌پوش فیروز کریمی تا پایان دقیقه 90 با تک گل بیگدلی از میهمان خود پیش بودند اما ضربه بازیکنان مس درحالیکه از خط دروازه رد نشده بود، با اشتباه کمک داور مسابقه، به گل تساوی مس مبدل شد.

پیروزی 2 بر یک سایپا برابر استقلال در تهران و از دست دادن دو امتیاز استقلال اهواز در مسابقه با مس، باعث شد دو تیم در امتیاز 53 مساوی شوند اما شانس نارنجی پوشان کرجی با توجه به تفاضل گل بیشتر نسبت به حریف اهوازی برای بالای سر بردن جام بیشتر شد. در هفته پایانی لیگ هم سایپا با هدایت علی دایی موفق شد با پیروزی برابر مس کرمان و با توجه به توقف خانگی استقلال اهواز درجام قهرمانی لیگ ششم را بالای سر ببرد.

آقای گل فوتبال ملی جهان که پس از جام جهانی 2006 تحت انتقاد شدید قرار داشت، پس از جدایی غیر منتظره "لورانت" از سایپا، هدایت این تیم را به عنوان مربی - بازیکن برعهده گرفت و با این قهرمانی، باردیگر به فوتبال ایران بازگشت. البته وی پس از آن مسابقه بصورت رسمی از دنیای بازیگری خداحافظی کرد.

از سوی دیگر تیم‌های شیرین فراز کرمانشاه و پگاه گیلان به عنوان تیم‌های برتر رقابت‌های دسته اول به لیگ برتر صعود کردند. همچنین در تورنمنتی چهارجانبه که با حضور تیم‌های راه آهن و فولاد سقوط کنندگان لیگ برتر و تراکتورسازی و شهرداری بندرعباس تیم‌های دوم جدوال دوگانه لیگ دسته اول، برگزار شد، تیم راه آهن مجددا موفق به کسب جواز حضور در لیگ برتر شد تا به همراه صنعت نفت آبادان، تیم‌های لیگ هفتم را کامل کنند.

جدول رده‌بندی ششمین دوره رقابت‌های فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های کشور به شرح زیر است:


تاریخ: 1391/4/28
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: