برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

مقايسه ديروز و امروز واليبال ايران در گفت‌وگو با «پارك كي‌ون» سرمربي سابق تيم ملي ایران، سرعتی‌ترین تیم آسیاست

ورزش > والیبال  - علی شاکری:
با وجود گذشت 5 سال از قطع همکاری پارک کی ون با والیبال ایران هیچ تغییر قابل ملاحظه‌ای بعد از این همه مدت در رفتار و جدی بودنش حاصل نشده و او همچنان با همان کاراکتری که از او به یاد داریم به فعالیتش در والیبال ادامه می‌دهد.

 حضور پارک به‌عنوان سرپرست تیم ملی کره‌جنوبی در مسابقات جام کنفدراسیون آسیا در ارومیه فرصت مغتنمی بود تا او راحت‌تر از هنگام رفتنش پاسخگوی برخی ابهامات موجود درمورد برکناری پر حرف و حدیث‌‌اش باشد. پارک در گفت‌وگو با همشهری از خاطرات خوبش با والیبال ایران گفت و اینکه هنوز هم دوست دارد روزی دوباره به ایران برگردد و برایش هم چندان تفاوتی ندارد که خواهانش یک تیم باشگاهی باشد یا تیم ملی. آوردن علم آنالیز و سوق دادن تیم‌ها به جذب بدنساز اختصاصی از جمله خدمات شایسته‌ای بود که این مربی کره‌ای طی 4سال حضورش در ایران به والیبال ایران ارزانی داشت و باعث تغییر تفکر آماتوری آن شد. دیدگاه‌های پارک کی ون را در زمینه‌های مختلف از جمله مقایسه والیبال دیروز و امروز ایران و دلایل افت والیبال کره درسال‌های اخیر می‌خوانید.

چطور شد پارک پس از این همه سال مربیگری به‌عنوان سرپرست تیم کره انتخاب شد؟ توقع این بود که پارک بعد از رفتن از ایران حداقل سمت سرمربیگری تیم ملی کشورش را می‌پذیرفت.

من تا 3 ماه پیش سرمربی یک تیم باشگاهی به‌نام «ال‌ای‌جی» بودم وبا پایان یافتن قراردادم منتظر پیشنهاد جدیدی هستم. هنگامی که قرارشد تیم ملی کره به ایران سفر و درجام کنفدراسیون شرکت کند، فدراسیون کره از من خواست که به‌طور موقت مسئولیت سرپرستی این تیم را بپذیرم و من هم بیشتر برای تجدید خاطره این مسئولیت را پذیرفتم. دلیل اینکه چرا سرمربیگری تیم ملی کشورم را تاکنون قبول نکرده‌ام این است که در کره سرمربیگری تیم‌های ملی افتخاری است و حقوقی به اندازه کشورهای دیگر به مربیان پرداخت نمی‌شود و به همین خاطر ترجیح می‌دهم در کره با تیم‌های باشگاهی کار کنم.

درحال حاضر تا رسیدن پیشنهاد جدید اگر از ایران نیز پیشنهادی به شما برسد، قبول می‌کنی یا ترجیح می‌دهی که تنها با تیم ملی کار کنی؟

چرا که نه. برایم چندان فرقی نمی‌کند که با تیم باشگاهی کار کنم یا تیم ملی.

شما به خواست خود از ایران رفتی یا بعد از ناکامی دربرابر قطر در فینال بازی‌های غرب آسیا کنارگذاشته شدی؟

کار من درایران نیمه تمام مانده است. برنامه‌های خوبی برای والیبال داشتم اما نشد. مسئولین وقت والیبال تصمیم گرفتند که من نباشم و من هم مجبور شدم که با وجود بی‌میلی ایران را ترک کنم.

باخت به قطر واقعا دردآور و غیرقابل هضم بود.

بالاخره بازی والیبال است، این اتفاقات هم طبیعی.

پیش از این هم در مسابقات جام ملت‌های آسیا درعین ناباوری صعود نکرده بودیم واتهاماتی نیز متوجه شما بود که به عمد به کره باختید!

این اتهامات واقعیت نداشت. یکی از مشکلاتی که دست از سر والیبال ایران برنمی‌دارد وجود همین آدم‌های خطرناک است؛ شایعه پراکن و حرف درست کن. چطور آن موقع که کره را 3بر صفردر بازی‌های انتخابی المپیک بردیم کسی چیزی نگفت؟ فدراسیون اشتباه کرد که به حرف چنین افرادی گوش داد و اعتماد کرد. یک واقعیت را فراموش نکنید؛ روزی که من به ایران آمدم بازیکنانتان آماتور بودند و درآسیا صاحب موقعیت آنچنانی نبودید و در جهان هم والیبال ایران را در سطح بزرگسالان نمی‌شناختند. من سعی کردم به چنین والیبالی سیستم بدهم و روی تاکتیک آن کار کردم که بعدها آن موفقیت‌ها به‌‌دست آمد.

بعد از رفتن شما که می‌دانید عذر خیلی از بازیکنان دوره شما به بهانه بالا بودن سن و نتیجه نگرفتن در بازی‌های دوحه خواسته شد.

من اصلا اعتقادی به سن و سال در والیبال ندارم و معتقدم که هر بازیکن با داشتن آمادگی جسمانی خوب و درست تمرین کردن می‌تواند در تیم ملی بازی کند. درموقعی که من سرمربی تیم ملی بودم هیچ بازیکنی را به این دلیل حذف نکردم. من به تفکر حرفه‌ای و نظم وانضباط خیلی اهمیت می‌دادم. من فکر می‌کنم توانستم تفکر حرفه‌ای را به بازیکنان منتقل کنم و ذهنیت آنان را تغییر دهم. همه تلاش من این بود که به بازیکنانم یاد بدهم که در وهله نخست انسان باشند و بعد مسئولیت‌شناس.

هنوز برخورد سختگیرانه شما نسبت به نادی را قبل از اردوی بازی‌های آسیایی بوسان فراموش نکرده‌ایم.

و نتیجه‌‌اش را هم دیدید که چگونه او بعد از آن واقعه مبدل به یک بازیکن وظیفه‌شناس و یکی از بهترین‌های تیم ملی شد. از اینکه امروز می‌بینم که نادی به‌عنوان کاپیتانی مقتدر و مؤثر حضوری قدرتمندانه در ترکیب تیم ملی ایران دارد. بسیار خوشحالم و این ثمره همان سختگیری‌های دیروز است.

به‌نظر شما تیم ملی کدام دوره قوی‌تر بود، تیم دوره شما یا تیم ملی فعلی؟

بازیکنان تیم فعلی از شرایط بهتری برخوردارند.

چطور؟

بازیکنان تیم فعلی ازنظر فیزیکی شرایط ایده‌آل‌تری دارند و والیبال را سرعتی‌تر بازی می‌کنند. اگر اغراق نباشد ایران در حال حاضر سرعتی‌ترین تیم آسیاست. این تیم درصورت نداشتن مشکل هماهنگی پاسور با اسپکرها و بهبود دریافت‌ها و تقویت سرویس‌های قدرتی می‌تواند مدعی اول قهرمانی در آسیا باشد.

فکر می‌کنید سرعتی‌تر شدن تیم ایران به حضور گائیچ و سیستم خاصی برمی‌گردد؟

گائیچ یک مربی بزرگ در جهان والیبال است ولی سیستم‌های موجود در والیبال متعلق به شخص خاصی نیست. اینکه گفته شود این سیستم مخصوص گائیچ است یا آن سیستم دیگر مربوط به ولاسکو یا پارک باور نکنید. هر تیمی براساس توانمندی خود می‌تواند از تمامی سیستم‌های موجود در والیبال استفاده کند.

تیم ایران تا چه حد شانس کسب مدال طلای گوانجو را دارد؟

درمسابقات ارومیه تیم ایران با این تماشاگران پرشور خوب ظاهر شده است ولی در گوانجو4 تا 5 تیم در یک سطح قراردارند؛ ایران، ژاپن، کره، چین و هند هر کدام در گوانجو می‌توانند داعیه قهرمانی و کسب مدال طلا را داشته باشند.

ولی کره در این بازی‌ها و همچنین در لیگ جهانی خیلی ضعیف ظاهر شده است؟

نسل عوض شده و این شکست‌ها عادی است و نباید زیاد سخت گرفت. هدف فدراسیون والیبال کره‌جنوبی کسب موفقیت در گوانجوست .

تاریخ: 1389/5/23
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: