برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

گزارش خبرنگار مهر از سنگاپور/ماهیگیرها حالا میزبان المپیک شده‌اند/ افتتاحیه بزرگ برای مردان کوچک

کشوری که تا چند دهه پیش استقلالی از خود نداشت و به کشور ماهیگیرها مشهور بود، حالا میزبان المپیک نوجوانان شده و افتتاحیه ای باشکوه برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به سنگاپور، هر مسافری که وارد سنگاپور می شود در زمان ورود به این شهر چند چیز نظرش را جلب می کند. زیبایی، نظم و انضباط حاکم بر شهر، ماشین هایی که فرمان‌شان سمت راست است، آسمانخراش‌های زیبا و سربه فلک کشیده، چرخ و فلک بزرگ سنگاپور، ساختمان زیبای MERINA BAY که بام آن طرح یک کشتی است و ...

کشور ماهگیران میزبان المپیک شد
از چند روز پیش برای مسافرانی که از منطقه "مرینا بای" عبور می کردند، یک چیز خیلی جذاب بود. کارگران در کنار رودخانه ای که از میان شهر سنگاپور عبور می کند، بشدت مشغول آماده سازی یک صحنه نمایش بودند. اسکوربوردهای بزرگ، چراغ های بزرگ و کوچک، جایگاهی برای تماشاگران که نقش پرچم کشورهای مختلف در بالای آن دیده می شد. مشخص بود که سنگاپوری ها این منطقه را که در کنار چرخ و فلک بزرگ سنگاپور و ساختمان مرینا بای قرار داشت را برای برگزاری مراسم افتتاحیه در نظر گرفته اند تا بدین صورت پیشرفت و توسعه کشو خود را بیش از پیش به جهانیان نشان دهند، کشوری که به گواه نخست وزیرش " تا 200 سال پیش کشور ماهیگران بود و 45 سال از استقلالش می گذرد" و امروز میزبان رویدادی بزرگ چون المپیک نوجوانان است و افتتاحیه چشم نواز و فراتر از انتظار برگزارمی کند.

مراسمی در 13 بخش
برای حضور در مراسم افتتاحیه خبرنگاران باید از چند روز قبل اقدام می کردند و با ثبت نام متقاضی حضور در این مراسم می شدند. خبرنگارانی که این کار را انجام داده بودند، می توانستند با حضور در مرکز رسانه ای بازی‌ها کارت و مجوز ورود در مراسم افتتاحیه را دریافت کنند. علاوه بر این کارت برنامه مراسم افتتاحیه هم در اختیار خبرنگاران قرار می گرفت. این مراسم در 13 بخش برگزار شد که همه سر ساعت شروع و به اتمام رسید. زمان سنجی و نظم سنگاپور به خوبی در مراسم افتتاحیه مشهود بود.

ترافیک سنیگن و مسیر هموار خبرنگاران
برای تماشای مراسم حدود 10 هزار نفر به منطقه مرینا بای آمده بودند. حضور این تعداد جمعیت ترافیک سنگینی را اطراف این منطقه به وجود آورده بود، تا جایی که آمد و رفت را مشکل می کرد. با این حال مسیر آمد و شد خبرنگاران هموار بود و می توانستند خود را به سرعت به محل برگزاری مراسم برسانند.

محل صلح و صفا
با گذر از پله های سیمانی کنار خیل تماشاگران بودیم. از هر رنگ و نژادی. همه باهم فرق می کردند اما یک زبان مشترک داشتند و آنهم زبان دوستی و برابری بود. آنجا بود که آمریکایی کنار عراقی می نشست و دیگر به جنگ و اشغال و چیزهای شبیه به این فکر نمی کردند. اینجا در سنگاپور صلح و صفا را با تمام وجود می شود، احساس کرد.

همه یکسان بودند
در مراسم افتتاحیه خبرنگار و میهمان ویژه تفاوتی با یک تماشاگر عادی نداشتند و مرز آنها یک حصار باریک بود. برای خبرنگار جایگاه مسقف درست نکرده بودند تا همه باهم لذت تماشای مراسم افتتاحیه را ببرند و اگر هم قرار است از باران گزندی ببینند همه باهم سهیم شوند.

المپیک واقعی نوجوانان
در مراسم افتتاحیه المپیک نوجوانان همه چیز را بچه های کم سن و سال اداره می کردند. نوجوانی روی صحنه برنامه اجرا می کرد، نوجوانی دیگر در میان تماشاگران بود و آنها را هدایت می کرد که چگونه تشویق کنند. یکی دیگر در بین داوطلبان این طرف و آن طرف می رفت و ... خلاصه المپیک سنگاپور به معنای واقعی المپیک نوجوانان است.

نگاه به آینده و خوش بودن با امروز
سنگاپوری ها انگار واهمه ای از این ندارند که بگویند قدمت کشورمان به بیش از 200 سال نمی رسد و 45 سال است که مستقل شده اند. آنها به امروزشان خوش هستند و گذشته را پلی برای رسیدن به آینده کرده اند به همین خاطر در مراسمی که چشم میلیون ها نفر از سراسر دنیا به آن بود، خیلی راحت از گذشته شان و اینکه کجا بودند و به کجا رسیدند، نشان دادند و گفتند.

20:10 زمان آغاز المپیک 2010
ساعت حدود 20:10 بود که شمارش معکوس آغاز شد. 3، 2، 1 و آغاز المپیک 2010 . المپیک نوجوانان شروع شد. با شور و شوق جوانی . یاد گرفتن برای آینده ایی بهتر. آینده ای که قرار است همین نوجوانان قهرمانانش باشند. "بولت"، "فلپس" و... آن.

جای قهرمانان ایرانی خالی بود
روی اسکوربورد قهرمانان پیشین المپیک برگزاری بازیهای المپیک نوجوانان را تبریک می گویند و برای نوجوانان ورزشکار آرزوی موفقیت می کنند. بیشتر چهره های ورزشی نامدار دنیا در این تصاویر دیده می شدند اما خبری از ورزشکاران ایرانی نبود.

جدال ورزش با اهریمن
پخش سرود کشور سنگاپور، اهتزار پرچم این کشور، نورافشانی، پخش تصاویری از سیرتکامل کشور سنگاپور، ورود عروسک های بزرگ نماده هر قاره به میان تماشاگران، نمایش جدال ورزش با اهریمن، به تصویر کشیدن جایگاه مربی در ورزش از دیگر بخش های مراسم افتتاحیه بود. 

آرزوی صلح و کودکان اسیر در جنگ
در یکی از بخش های مراسم گروهی به اجرای موسیقی پرداخت و از اسکوربوردهای محل برگزاری مراسم افتتاجحیه المپیک نیز تصاویری انیمیشن از جنگ، نابود کردن محیط زیست، کودکانی که در مقابل این هجوم وحشیانه تهدید می شوند و... نشان داده می شد. نشان دادن این تصاویر فقط یک آرزو را به دل راه می داد و آنهم استقرار صلح در سراسر دنیا بود.

آب محور اصلی مراسم افتتاحیه بود
آب مایه حیات است. سنگاپوری ها حتما به این موضوع اعتقاد راسخ دارند که اگر غیر از این بود تمام مراسم افتتاحیه المپیک را روی آب برگزار نمی کردند. در بخش های مختلف نمایشی بیشتر هنرمندان و عوامل اجرایی از دل آب بیرون می آمدند. پرچم المپیک روی آب نقش می بست، مشعل المپیک در میان آب قرار داشت و...

تو رقیب من نیستی
در این مراسم خوانندگانی از 5 قاره جهان به نام‌های "جودی ویلیامز"، شان کینگستون"، تابیتا نوسر"، "استیو آپلتون" و "جیسکا موبوی" هنرنمایی کردند. " تو رقیب من نیستی، تو بردار منی، تو خواهر منی، روزی بعد از این روزها خواهد آمد و آن روز، روزماست" این گوشه ای از سرود المپیک نوجوانان است که نشان می دهد ان رویداد چیزی فراتر از یک رقابت ورزشی است.

بخش رژه حذف شد
برخلاف بازیهای المپیک این بار خبری از رژه نبود. ورزشکاران همگی با هم، شانه به شانه یکدیگر وارد میدان شدند و در محل هایی که برای آنها پیش بینی شده بود، استقرار یافتند. با این کار هم زمان مراسم کمتر شد و هم حاضرین خسته نشدند!

صدیقی رعنا و بلند بالا
پرچمدار ایران را می توان یکی از بلند قامت ترین پرچمداران مراسم افتتاحیه خواند. قامت رعنای صدیق، کاپیتان تیم بسکتبال سه نفره ایران، پرچمداری را برازنده او کرده بود. پرچمداران یک به یک وارد میدان می شدند. یکی با لباس رسمی، دیگری با پیراهن ورزشی و یکی دیگر با لباس بومی کشورش. حضور دختران محجبه ایرانی و دیگر کشورهای مسلمان از نکات جالب توجه مراسم افتتاحیه بود.

تغییر نسل‌ها
پس از سخنرانی رئیس جمهور سنگاپور و آغاز رسمی مسابقات با پیغام کوتاه او، هشت نفر از قهرمانان پیشین المپیک پرچم کمیته بین المللی المپیک را به تعدادی از نوجوانان سنگاپوری سپردند و با این کار به نوعی "میدان ورزش و قهرمانی" را به نسل های آینده سپردند.

مشعلی بالای برج
پس از سوگند ورزشکاران، مشعل روشن شد. قایقی شبیه به یکی از موجودات اساطیری از دل آب با همراهی چند قایق به ساحل رسید. در ساحل دست به دست نوجوانان ورزشکار سنگاپوری گذشت تا توسط "دارن چوی" مشعل روشن شود. این قایقران 16 ساله لبه برخی ایستاد، مشعل کوچک را پایین این برج گرفت، آتش دور تا دور برج را طی کرد و مشعل اصلی را روشن کرد . بدین ترتیب بازیهای المپیک نوجوانان آغاز شد تا روز 4 شهریورماه که قرار است مشعل با وداع ورزشکاران خاموش شود.

مراسم حدود ساعت 10:30 تمام شد. حالا من مانده ام و یک دنیا سئوال و حسرت. به راستی چه زمانی ما میزبان چنین رویدادهایی می شویم؟ آیا ما هم می توانیم چنین مراسم افتتاحیه ای برگزار کنیم؟ نور و روشنی در کشورما آیا به اندازه روشن کردن مشعل المپیک وجود دارد؟ و دهها چرای دیگر.


تاریخ: 1389/5/23
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: