برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

كشتي، الگوي اخلاق مداري در ورزش ايران

ورزش. كشتي. كشتي
تهران - نمي‌توان هيچ ورزشي را پاك و مبري ازبي اخلاقي و سركشي دانست و آنرا نسبت به ديگري متمايز كرد، ولي وقتي صحبت از رشته پرافتخار ومدال آوري همچون كشتي به ميان مي‌آيد، مي‌توان ادعا كرد كه گوش شكسته هايش به رغم زور بازوي بي‌حد واندازه همواره سر به زير دارند و گردني خميده در مقابل موسپيدان و پيشكسوتان.

به گزارش ايرنا؟ كشتي همواره يادآور منش پهلواني و اخلاق قهرماني است كه شايد همين عوامل حساب اين رشته از رشته‌هاي پر حاشيه‌اي نظير فوتبال جدا كرده است. خوشبختانه سالهاست كه ديگر خبري از پرونده‌هاي تخلف و بي‌اخلاقي در كميته انضباطي فدراسيون كشتي نيست و بسياري از اهالي اين رشته ، بيش از پيش حد و مرزهاي خود را رعايت مي‌كنند.

به واقع نمي‌توان حجم رسيدگي به دعاوي و تخلفات انضباطي موجود در فدراسيون فوتبال و ليگ پر سر و صدايش را با اتفاقات گاه و بيگاه كشتي در گوشه و كنار كشورمان مقايسه كرد. رشته‌اي كه به تازگي راه خود را پيدا كرده و قصد دارد به دور از تمامي مسايل حاشيه‌اي و مخرب، مدال‌هاي رنگارنگ بيشتري به كارنامه رقابتهاي جهاني وبازهاي المپيك خود افزون كند.

در حاليكه دنياي مستطيل سبز و اهالي فوتبال كشورمان همچنان درگير قرارداهاي ميلياردي باشگاه‌ها و فوتباليست‌هاي داخلي و خارجي خود هستند تا شايد بدين وسيله بتوانند هر روز خود را رسانه‌اي كنند و ديده شوند.

البته جاي شكرش باقيست كه هنوز پاي اين قرارداهاي چند صد ميليوني به عرصه كشتي باز نشده و گوش شكسته‌هاي بي‌ادعاي كشورمان، با همان دستمزدهاي ‪۱۰‬ تا ‪ ۴۵‬ميليون توماني حاضرند براي موفقيت تيمشان در رقابتهاي ليگ برتر، خود را به آب و آتش بزنند.

جاي شكرش باقيست كه رنگ پول و بوي اسكناس تا نخورده، كشتي گيران را مثل برخي از اهالي فوتبال كشورمان، مست و از خود بي‌خود نكرده تا چوب حراج بردارند و به اخلاق و معرفت شان بزنند.

با نگاهي به پرونده‌هاي انضباطي موجود در فدراسيون كشتي شايد تعداد افراد متخلف ونافرمان اين عرصه، كمتر از انگشتان دست باشد كه اكثر آنان هم به غير از چند مورد معدود، به خوشي حل و فصل شده است.

البته از بين موارد نافرجام مي‌توان به فريدون قنبري، آزادكار كرمانشاهي كشورمان اشاره كرد كه در عين شايستگي واقتدارش در وزن ‪ ۸۴‬كيلوگرم، خواسته يا ناخواسته،چوب پرخاشگري خود را خورد و به سرعت از صحنه كشتي ايران محو شد.

البته او كه نمونه بارزي از جنجال و حاشيه در عرصه كشتي بود،همواره بر خلاف عادت هميشگي ستارگان حاشيه ساز فوتبال، بلافاصله از كرده خود اظهار پشيماني مي‌كرد و زمينه بخشش خود را مهيا مي‌ساخت. كاري كه بسياري از حاشيه سازان فوتبال كشورمان حاضر به انجام آن نيستند و متاسفانه در سايه غرور كاذب و گذراي خود، اقدامات دور از اخلاق خود را ادامه داده و آتش اختلاف و ناهنجاري را بيشتر مي‌كنند.

هيچگاه فراموش نمي‌كنيم كه فريدون قنبري در آستانه اعزام به مسابقات جهاني ‪ ۲۰۰۳‬نيويورك به علت ايجاد درگيري با جلال لطيفي در اردوي تيم ملي، از تمرينات اخراج و به كميته انضباطي احضار شد.

داستان از اين قرار بود كه قنبري در آن با واردكردن ضربه سر به صورت لطيفي، باعث ايجاد درگيري شد كه متاسفانه هر دو كشتي گير به علت جراحت وارده راهي بيمارستان شدند.ضمن اينكه سر و صورت لطيفي هشت بخيه خورد و خود قنبري نيز از ناحيه سر به طور جدي مصدوم شد!
اما محسن فرح وشي كه آن زمان سرمربيگري تيم ملي كشتي آزاد را برعهده داشت ، واكنش قاطعي به اين رفتار غير ورزشي نشان داد و بلافاصله اعلام كرد كه كشتي گير بي‌نظم جايي در تيم ملي ندارد و كادر فني با بي‌اخلاقي و رفتارهاي مشابه بشدت برخورد مي‌كند.

وي به رغم پادرمياني بسياري از اهالي كشتي براي بازگرداندن قنبري به تركيب تيم ملي گفت: نمي‌تواند كشتي گيراني كه باعث بي‌نظمي در تيم ملي مي شوند را به همراه داشته باشد، چراكه ممكن است اين ورزشكاران بد اخلاق و پرخاشگر در كشوري ديگر نيز سبب بروز حادثه شوند و آبروي ايران را به خطر بياندازند.

بد نيست به يكي ديگر از كشتي گيران نافرمان تيم ملي كشتي كشورمان نيز اشاره كرد كه تا همين چند سال پيش، دوبنده وزن ‪ ۷۴‬كيلوگرم تيم ايران را بر تن مي‌كرد. آزادكاري ازشهرستان جويبار كه به محض كسب عنوان قهرماني در رقابتهاي جهاني ‪ ۲۰۰۲‬تهران، دوران افول خود را آغاز كرد و سرانجام به سرنوشتي مشابه فريدون قنبري دچار شد.

منظورمان مهدي حاجي زاده است كه موارد متعددي از تخلف و نافرماني در اردوهاي تيم ملي را در كارنامه داشت و متاسفانه به سرنوشتي مشابه ديگر ورزشكاران اين چنيني دچار شد. او نيز مثل قنبري در حاليكه مي‌توانست، تا سالها خيال كادرفني تيم ملي را از حضور يك كشتي گير ششدانگ و باتجربه راحت كند، به دليل همين نافرماني‌ها و پرخاشگري‌ها به مرور از عرصه قهرماني رانده شد.

در آن سالها منصور برزگر سرمربيگري تيم ملي كشتي آزاد ايران را بر عهده داشت و به محض برخورد با رفتار نادرست حاجي زاده، گزارش مفصلي به فدراسيون كشتي ارسال كرد و خواستار برخورد جدي با وي شد.

در آن گزارش آمده بود كه آزادكار وزن ‪ ۷۴‬كيلوگرم تيم ملي اعزامي به بازيهاي المپيك ‪ ۲۰۰۴‬آتن از زمان انتخاب و دعوت به اردو ،بارها از برنامه هاي تيم ملي تمرد كرده و هماهنگي لازم را با مربيان و سرپرست اردو را ندارد.

البته برزگر به هيچوجه كوتاه نيامد و معتقد بود كه حاجي زاده بايد به كميته انضباطي فدراسيون كشتي احضار شود تا در خصوص رفتارهاي غلط خود كه موجب بدآموزي براي ساير كشتي گيران است، توضيح دهد.

بايد در پايان اين گزارش نيز به اين نكته اشاره كرد كه شايد اگر قاطعيت و نحوه برخورد جدي متوليان فدراسيون كشتي آن سالها با كشتي گيران نافرمان و پرخاشگر نبود، هم اكنون اين عرصه پرهياهو نيز مثل فوتبال ما همچنان شاهد رفتارهاي غير اخلاقي و پرخاشگرانه ستارگانش بود. ولي خوشبختانه رفتار و سياست‌هاي متوليان وقت كشتي و حتي مديريت كنوني فدراسيون باعث شد تا طي سالهاي اخير كمترچنين اتفاقاتي تكرار شود و به رغم نوع ورزش درگيرانه كشتي و حس رقابت شديد بين گوش شكسته ها، كمتر شاهد مسايل حاشيه‌اي و غير اخلاقي ورزشكاران اين عرصه باشيم.

تاریخ: 1389/5/26
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: