برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

حقیقت «یوگا در ایران» از نگاه یک نویسنده

علی موحدیان‌عطار با نگاهی تطبیقی وضعیت «یوگا در ایران» را با یوگا در هندوستان و جهان بررسی کرده است و فاصله آن را با حقیقت یوگا که از آن به مثابه راهی برای نجات انسان از طریق مهار ذهن عنوان می‌کند، می‌کاود._

این نویسنده و محقق حوزه آیین هندو در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) با اشاره به این که کتاب «یوگا در ایران» را با همکاری «محمدعلی پورابراهیم» به رشته تحریر درآورده است اظهار کرد: این کتاب را در ارزیابی وضعیت یوگا در کشورمان و نسبت آن با آنچه میان یوگای اصیل و کلاسیک هندی وجود دارد، تالیف شده است.

وی با اشاره به این که در تدوین این اثر از نگاه پدیدارشناسانه و آسیب‌شناسانه بهره برده است گفت: این کتاب می‌کوشد با معرفی یوگای اصیل و کلاسیک و بررسی ویژگی‌هایش، آنچه را اکنون در ایران، هندوستان و سایر نقاط جهان به عنوان یوگا رواج یافته است، نقد و بررسی کند.

عضو هیات علمی و مدیر گروه پژوهشی ادیان شرقی در دانشگاه ادیان و مذاهب، با بیان این که «یوگا در ایران» نقاط قوت و ضعف یوگا در کشورمان را آشکار می‌سازد تا متولیان این امر با آگاهی از فاصله‌ای که با حقیقت این موضوع داریم، درصدد تصحیح آن برآیند اظهار کرد: یوگا به معنای دقیق کلمه تنها یک ورزش یا وسیله‌ای برای تندرستی نیست، بلکه یک مکتب نجات به شمار می‌آید، به این معنا که یوگا راهی برای نجات، از طریق کنترل و مهار ذهن است. چنانچه ذهن انسان مهار شود و از وضعیت گنجشکی که به هر چیزی پیرامون خود توجه دارد خارج شود، می‌تواند در حالتی از آرامش و خاموشی به خودِ حقیقی انسان دست یابد و با شناخت خود، به شناخت خداوند برسد.

دکترای رشته کلام اظهار کرد: متاسفانه آنچه اکنون به عنوان یوگا رواج دارد، تمریناتی ناقص است. در روش‌های رایج تنها به یک یا دو مرحله از مهارت‌های هشت‌گانه ذهنی نظیر وضعیت نشستن یا نفش کشیدن، آن هم با هدف کسب آرامش و سلامتی توجه می‌شود. در واقع، یوگا با این نگاه به یک ورزش یا وسیله‌ای برای کسب سود و سرمایه تبدیل شده است!

نویسنده کتاب «یوگا در ایران» یادآور شد: در این کتاب به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم که «آیا در محافل ورزشی، انجمن‌ها یا سایر مکان‌هایی که تمرین یوگا یا آموزش آن صورت می‌گیرد، این اقدام به شکل تخصصی انجام می‌شود؟» و «آیا با برداشت‌های نادرست از فنون یوگا و القای آن به آموزش بینندگان، آسیب‌هایی از نظر سلامت جسمانی یا ذهنی به آنها وارد نمی‌شود؟»

موحدیان‌عطارافزود: در این راه به این نکته دست یافتیم که بسیاری از آموزشگران و مربیان یوگا در ایران با دریافت‌های نادرست از این مهارت‌ها یا برداشت‌های شخصی، فنونی بی‌پایه و اساس را ارایه می‌دهند. از این رو، این کتاب بدون حمله یا برداشت‌های غیرمنصفانه نسبت به وضعیت رایج یوگا، می‌کوشد با نگاهی آسیب‌شناسانه، حقیقت این راه نجات را بازگو کند تا متولیان و سایر علاقه‌مندان با مهارت‌های اصلی یوگا آشنا شوند.

موحدیان‌عطار با اشاره به این که تاکنون ناشری را برای چاپ این اثر انتخاب نکرده است گفت: تصمیم دارم این کتاب را تا پایان مهر ماه سال جاری منتشر و روانه بازار کتاب کنم.  

تاریخ: 1390/7/7
کلمات کلیدی: ، ،
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: