كاكاحاجي: نبايد نوجوانان مستعد و با انگيزه را از كشتي دلسرد كرد
ورزش. كشتي. كاكاحاجي
تهران - مربي اسبق تيم ملي كشتي فرنگي كشورمان در مورد وزن كم كردن غير اصولي و مخرب كشتي گيران سطوح پايه گفت: نبايد با مجبور كردن كشتي گيران نوجوان به كاهش بيرويه و بيش از اندازه وزن ، آنان را در ابتداي راه شكوفايي و قهرماني از كشتي دلسرد كرد.
عبدالكريم كاكاحاجي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : عدم توجه كافي به رده نونهالان و نوجوانان يكي از آفتهاي پشتوانهسازي و آينده نگري كشتي است كه متاسفانه مدتهاست با وزن كم كردن غير اصولي كشتي گيران، روند صعودي و نگرانكننده اي را پيدا كرده است.
وي افزود: به عنوان يكي از مربيان سازنده و مسئول كميته استعداديابي هيات كشتي استان خوزستان بارها در اين مورد به برخي مربيان هشدار داده و مربيان سطوح پايه را از پرداختن به كاهش وزن شاگردانشان منع كرده ام.
مربي تيم ملي كشتي فرنگي ايران در بازيهاي المپيك ۲۰۰۴آتن ادامه داد:
كاهش وزن كشتي گيران كه گاهي اوقات به ۱۰كيلوگرم نيز ميرسد به خستگي و مصدوميت جدي كشتي گيران نوجوان ميانجامد كه همين موضوع عمر قهرماني شان را نيز كم ميكند.
كاكاحاجي خاطرنشان كرد: متوليان و مربيان كشتي بايد توجه ويژهاي به رده سني نوجوانان داشته باشند چراكه بسياري از قهرمانان كشتي آزاد و فرنگي كشورمان به دليل عدم توجه به كاهش وزن غير اصولي خود در رده نوجوان بسيار زودتر از موعد مقرر از دنياي قهرماني خداحافظي كردند.
وي تاكيد كرد: نوجوانان كشورمان بايد در آيندهاي نزديك جاي بزرگان كشتي را بگيرند در حالي كه اين كشتي گيران آن قدر مستهلك و خسته ميشوند كه اگر خود را تا رده جوانان نيز برسانند شاهكار كرده اند.
اين مربي سازنده خوزستاني گفت : من قصد تخريب شخص خاصي را ندارم و براي تمامي مربيان واقعي كشتي نيز ارزش قائلم ولي بايد قبول كرد كه سيستم كاري و برنامه ريزي ما در ردههاي پايه نادرست و غيراصولي است و بايد هر چه زودتر مورد بررسي و تغيير قرار گيرد.
كاكاحاجي در پايان خاطر نشان كرد: ما نبايد تمام انرژي و نيروي كشتي گيران نوجوان را صرف كسب قهرماني و مدال آوري در اين رده كنيم و آنان را در اصطلاح با بدنهاي خالي و بيرمق راهي رده جوانان كنيم.در حقيقت همين نوجوانان، پشتوانههاي ناب و ارزشمند كشتي كشورمان هستند كه نبايد فداي كسب پيروزيهاي مقطعي شوند.
















