برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

رقابت هاي کشتي آزاد 2010 جوانان جهان در بوداپست با برتري روسيه به پايان رسيد. تيم ايران نيز در رده پنجم قرار گرفت.

در اوزان هشتگانه، محمد يوسفي و عرفان اميري روي سکوي سوم ايستادند و ايران نماينده اي در رقابت هاي فينال نداشت.

اين نتيجه ضعيف ترين دستاورد کشتي آزاد ايران در تاريخ رقابت هاي جوانان جهان محسوب مي شود. همچنين در تاريخ مسابقات کشتي آزاد جوانان جهان، اين نخستين بار است که ايران نماينده اي در فينال مسابقات نداشته است.

در پايان رقابت هاي بوداپست 2010، روسيه با 70 امتياز قهرمان شد. آذربايجان با 50 امتياز دوم شد. گرجستان، ترکيه، ايران و آمريکا هم در رده هاي بعدي قرار گرفتند.

در رقابت هاي چهار وزن دوم، بهنام احسان پور در 55 کيلو هشتم شد. محمد يوسفي در 66 کيلو به مدال برنز رسيد. مسعود فيض اللهي در جايگاه هفتم وزن 84 کيلو قرار گرفت. حامد اسدي هم در 120 کيلو پانزدهم شد.

پيش از اين تيم ملي کشتي فرنگي جوانان ايران با کسب سه مدال برنز روي سکوي سوم تيمي مسابقات قرار گرفته بود.

دلايل نزول بي سابقه جوانان ايران

سايت فدراسيون کشتي مجارستان، رقابت هاي هر چهار تشک را به صورت زنده پخش کرد.

در شکست هاي کشتي گيران آزاد کار ايران، فقر فني و نواقص تکنيکي مشهود بود. در عين حال، برتري فيزيکي و عضلاني کشتي گيران ايران نيز چشمگير بود. گرچه پيچش عضله هاي ايراني براي چيرگي بر توانايي فني رقبا کافي نبود.

هنام احسان پور در 55 کيلو دو بار با فتيله پيچ حريف آذري به پل رفت.

مسعود يوسفي در تايم سوم ديدار نيمه نهايي مقابل آلن گوگايف، به جاي استفاده از آموزه هاي کشتي ايراني، صرفاً به ضربه زدن به سر و صورت حريف اکتفا کرد و کشتي گير با حوصله روس، در ثانيه هاي پاياني با "دوخم خورجين تکان"، رقيب ايراني را با تخت پشت به تشک کوبيد.

رضا افضلي در 74 کيلو مقابل داويد خوتيشويلي از گرجستان چنان آشفته و مضطرب ظاهر شد که از همان ابتدا، برتري کشتي گير گرجستاني مسجل بود.

مسعود فيض اللهي مقابل آندري واليف حرفي براي گفتن نداشت و گويي از پيش باخته به روي تشک آمده است.

عرفان اميري که پارسال بدون از دست دادن امتياز قهرمان شده بود، اين بار مقابل شاميل آخمتوف 5-0 باخت و حتي در يک صحنه، ناباورانه "سر و ته يکي" اش جفت شد.

حامد اسدي هم مقابل ساکاندليدزه، هنگامي که دست هاي حريف را زير کتف هايش مي ديد، مسجل بود که تمرينات فرنگي مناسبي براي بهره برداري از اين وضعيت را از سر نگذرانده است.

اصرار در برپايي اردوهاي طولاني مدت و فرسايشي که در ورزش امروز جهان منسوخ شده نيز از ديگر عوامل ناکامي ايران به نظر مي رسد. اردوهاي پر هزينه اي که نه بر غناي فني جوانان که بيشتر بر حجم عضلات آن ها افزوده است.

گر در دوره هاي قبلي جوانان جهان روس ها دائماً مانع کاميابي ايران مي شدند، اين بار اما در نبردهاي تک به تک، گرجستان و آذربايجان بارها مقابل رقباي ايراني شان به پيروزي رسيدند.

تاريخچه مسابقات

رقابت هاي کشتي آزاد جوانان جهان از سال 1978 در کلرادو اسپرينگز آمريکا پايه گذاري شد. فيلا پيش از آن مسابقات اميدهاي جهان را از سال 1969 برگزار مي کرد. ايران در اولين دوره رقابت هاي اميدها حضور نداشت اما سال 1971 در دومين دوره به ميزباني ژاپن موفق به کسب 3 مدال طلا و يک نقره شد.

در اولين دوره جوانان جهان به ميزباني آمريکا، ايران 4 طلا، 3 نقره و 2 برنز کسب کرد.

با پيروزي انقلاب اسلامي و به دنبال آن آغاز جنگ ايران و عراق، تيم کشتي آزاد جوانان ايران تا سال 1986 و مسابقات جهاني شيفراشتاد آلمان در صحنه اين رقابت ها حضور نداشت.

در رقابت هاي شيفراشتاد، تيم ايران موفق به کسب سه مدال نقره توسط جانعلي خسرونژاد، حجت رحمت آبادي و مرحوم کيومرث رجبي شد.

فصل تازه اقتدار کشتي آزاد جوانان ايران از مسابقات جهاني 1990 در استانبول آغاز شد. جايي که ايران 2 طلا و 2 نقره را نصيب خود کرد.

سال 1994 در بوداپست، عليرضا دبير قهرمان شد. يک نقره و چهار برنز ديگر هم به دست آمد.

سال 1995 آخرين دوره مسابقات اميدهاي جهان در تهران برگزار شد و ايران با برتري کامل روي سکوي نخست ايستاد. از آن پس رقابت هاي جوانان و اميد در يکديگر ادغام شدند.

در 15 سال گذشته نيز ايران با سرمربيگري چهره هايي مثل محمود معزي پور، محمدحسن محبي و اکبر فلاح همواره در رده اول يا دوم جوانان جهان قرار گرفته و به ندرت پيش آمده که همچون مسابقات سال 2009، روي سکوي سوم بايستد.

 

تاریخ: 1389/5/20
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: