برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

گزارش/ رقابت‌های کشتی جام جهان پهلوان تختی بهتر از همیشه در جزیره کیش

ورزش. کشتی آزاد. جام جهان پهلوان تختی. جزیره کیش
تهران - سی و یکمین دوره مسابقه‌های بین‌المللی کشتی آزاد جام جهان پهلوان تختی در جزیره کیش را شاید بتوان یکی از بهترین دوره‌های آن طی چند سال اخیر دانست که تاکنون حضور تیم‌های شش کشور صاحب کشتی در آن، قطعی شده است.

به گزارش ایرنا، مسابقات بین‌المللی کشتی آزاد جام جهان پهلوان تختی گرامیداشت دهه فجر، در دو دهه گذشته، همواره به عنوان یکی از بهترین و ممتازترین جام‌های بین‌المللی کشتی در دنیا شناخته می‌شد که تیم‌های کشورهای صاحب نام کشتی جهان، هر سال از آن استقبال خوبی می‌کردند.

تیمی همچون اتحاد جماهیر شوروی سابق که بعدها با فروپاشی حکومت کمونیستی آن، تجزیه و تکه پاره و به چند کشور مستقل تقسیم شد و روسیه و اقمار آن را بوجود آورد، شاخص‌ترین و نامدارترین تیم خارجی شرکت‌کننده بود.

سوای تیم شوروی سابق، تیم‌های بلغارستان، ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، مغولستان، رومانی، لهستان، مجارستان، کوبا و آمریکا از جمله تیم‌های شرکت کننده در مسابقه‌های بین‌المللی جام جهان پهلوان تختی در سالیان گذشته بودند.

با تجزیه و چند تکه شدن شوروی سابق در ابتدای دهه ‪ ۹۰‬میلادی، روس‌ها به همراه گرجی ها، قزاق ها، ازبک ها، قرقیزها، آذربایجانی‌ها و ارمنستانی ها که در کلاس کشتی اتحاد جماهیر شوروی سابق، ساخته و پرداخته شده و از جمله کشورهای پیشرو و صاحب سبک کشتی جهان شناخته می‌شدند به تیم‌های سایر ممالک شرکت‌کننده در جام تختی پیوستند.

در آن سال ها، مسابقه‌های بین‌المللی کشتی گرامیداشت دهه فجر تحت عنوان جام جهان پهلوان تختی در هر دو رشته آزاد و فرنگی برگزار می‌شد و این کشورها با جمعی از بهترین کشتی گیران خود در هر دو رشته آن حضور پیدا می کردند.

به همین خاطر بود که جام تختی در زمره بهترین تورنمنت‌های بین‌المللی کشتی دنیا، مورد توجه فدراسیون بین‌المللی کشتی (فیلا) قرار گرفت و این فدراسیون به جای یک نماینده برای نظارت این مسابقه ها، حتی سه نماینده خود که معمولا جزو اعضای هیات رییسه فیلا نیز بودند از جمله رایکو پتروف بلغاری، میهالی بیرو مجاری، احمد آییک از ترکیه، عادل ابراهیم مصطفی از مصر و برخی دیگر را روانه تهران می‌کرد.

با گذشت چند سال از رونق و سر و سامان گرفتن این مسابقه‌ها و در حالی که فدراسیون بین‌المللی کشتی، آن را در ردیف تورنمنت‌های گروه آ تقویم بین المللی خود قرار داده بود، بنا به دلایلی نه چندان مشخص، استقبال تیم‌های خوب خارجی از این مسابقه‌ها به تدریج کم شد و شرایط به جای رسید که فقط چند تیم ضعیف خارجی در آن حضور پیدا می‌کردند.

حتی در ترکیب یکی دو تیم خارجی سرشناس کشتی جهان که به ایران سفر می کردند، نیز کشتی گیر خوب و شاخصی دیده نمی‌شد و مسابقه‌های بین‌المللی جام تختی که می‌توانست همچنان یکی از با اعتبارترین جام‌های بین‌المللی کشتی جهان باشد، کم رنگ و بی‌فروغ شد و از اعتبار و رونق افتاد و به یک جام درجه دو بین‌المللی در تقویم فیلا تبدیل شد.

فدراسیون کشتی در سال‌های اخیر برای بالا بردن سطح کمی و کیفی این مسابقه ها و رونق دوباره آن، سیاست‌های مختلفی به کار برد، از جمله آن که مسابقه های بین‌المللی کشتی آزاد و فرنگی جام تختی که همزمان با هم برگزار می شد، را از هم جدا کرد.

پس از جدایی این دو رقابت ها، مسابقات کشتی فرنگی با نام جام بین‌المللی یادگار امام (ره) و رقابت‌های کشتی آزاد همچنان با نام جام بین‌المللی جهان تختی و در دو زمان متفاوت برگزار شد.

حتی تاریخ برگزاری این مسابقه‌ها که معمولا در اواخر بهمن ماه برگزار و با دهه فجر و روز ‪ ۲۲‬بهمن ماه مصادف می‌شد، بارها تغییر پیدا کرد و این رقابت‌ها در ماه‌هایی چون دی، اسفند و حتی خرداد برگزار شد.

فدراسیون کشتی حتی جوایز نقدی دلاری نیز به عنوان پاداش برای کشتی گیران و تیم‌های برتر در نظر گرفت تا پای کشتی گیران و تیم‌های سرشناس و مطرح جهان را به این مسابقه‌ها باز کند، اما هیچکدام از این سیاست‌ها و برنامه های فدراسیون نتیجه بخش نبود و نتوانست چندان کارساز و موثر باشد.

حتی تهیه بلیت‌های رفت و برگشت برای کشتی گیران چند تیم صاحب نام دنیا از جمله روسیه، بلغارستان، کوبا و آمریکا با هزینه فدراسیون کشتی ایران نیز در دستور کار قرار گرفت که آن هم، راه به جایی نبرد.

فدراسیون کشتی کشورمان در سال‌های اخیر بسیار تلاش کرده است میزبانی سربلند برای برگزاری مسابقه‌های بین‌المللی جام تختی و در حد نام و آوازه کشتی ایران باشد و الحق و انصاف در این راه هیچ کوتاهی نکرده است.

فدراسیون کشتی، امسال همچون سال‌های گذشته از تیم‌های بیش از ‪ ۲۰‬کشور برای حضور در این مسابقه‌ها دعوت به عمل آورده که بنا به گفته مسوولان آن، تاکنون حضور تیم‌های جمهوری داغستان روسیه، آمریکا، ترکیه، قرقیزستان، کره شمالی و مغولستان در آن قطعی شده است.

حتی پیش بینی می‌شود تعداد تیم‌های شرکت‌کننده در روزهای آینده نیز افزایش یابد و در چنین شرایطی پس از سال‌ها می‌توان شاهد کشتی‌های بسیار خوبی در جام بین‌المللی تختی در جزیره کیش بود.

داغستانی‌ها که استخوانبندی اصلی تیم ملی کشتی آزاد روسیه را تشکیل می دهند، قرار است با کشتی گیرانی همچون نریمان اسرافیل اف قهرمان اروپا در ‪ ۵۵‬کیلوگرم، عبدالسلام قادس اف عضو تیم ملی روسیه در مسابقه‌های قهرمانی سال ‪ ۲۰۱۰‬بزرگسالان جهان در مسکو در ‪ ۸۴‬کیلوگرم، ابراهیم سعیداف قهرمان روسیه در ‪ ۹۶‬کیلوگرم و بختیار احمداف نایب قهرمان بازی‌های المپیک ‪۲۰۰۸‬ پکن در ‪ ۱۲۰‬کیلوگرم، عازم ایران شوند.

اسداله لاچینوف در ‪ ۵۵‬کیلوگرم، آلبرت کایرخانوف در ‪ ۶۰‬کیلوگرم، ماگومد مراد گادژی یف و دارسام دژاپاروف در ‪ ۶۶‬کیلوگرم و علی حاجی گامید گادشی یف در ‪ ۷۴‬کیلوگرم، سایر کشتی گیران تیم جمهوری داغستان روسیه هستند که قرار است در جزیره کیش به روی تشک بروند.

آمریکایی‌ها که دوباره قصد کرده‌اند جام بین‌المللی جهان پهلوان تختی را تجربه کنند و به آن اهمیت نشان می‌دهند، با کشتی گیرانی همچون شان بانچ و مات والینتی در ‪ ۶۰‬کیلوگرم، ترنت پالسون و لوید راجرز در ‪ ۷۴‬کیلوگرم، جی دی برگمن در ‪ ۹۶‬کیلوگرم و لس سایمن و ترول دلاگنف دارنده مدال برنز جهان در سال ‪ ۲۰۰۹‬در دانمارک، از طریق دبی وارد خاک ایران و جزیره کیش می‌شوند جو ون سی سرمربی اسبق و کار کشته و پا به سن گذاشته تیم ملی کشتی آزاد آمریکا، سرمربی تیم اعزامی کشورش به ایران است که جمیل کلی نایب قهرمان بازی‌های المپیک ‪ ۲۰۰۴‬آتن در وزن ‪ ۶۶‬کیلوگرم، دستیار وی خواهد بود.

ترک‌ها نیز قصد دارند با ‪ ۱۱‬کشتی گیر در رقابت‌های بین‌المللی جام تختی شرکت کنند که در بین آنها مصطفی کایا در ‪ ۶۶‬کیلوگرم، یاسین بولات در ‪ ۷۴‬کیلوگرم، رضا ایلدیریم و سرحت بالچی قهرمان اسبق اروپا و دارنده مدال برنز جهان در ‪ ۹۶‬کیلوگرم و رجب کارا قهرمان اسبق اروپا و دارنده مدال برنز جهان در ‪ ۱۲۰‬کیلوگرم، از بقیه مشهورترند.

سرمربی تیم کشتی آزاد ترکیه را در سفر به ایران، توران جیلان قهرمان وزن ‪ ۷۴‬کیلوگرم جهان در سال ‪ ۱۹۹۴‬در استانبول ترکیه برعهده دارد.

قرقیزها نیز با ‪ ۱۰‬کشتی گیر در رقابت‌های بین‌المللی جام تختی شرکت می کنند که نورلان ماکنالی یف در ‪ ۵۵‬کیلوگرم، بازار بازارگوروف دارنده دو مدال طلای آسیا در ‪ ۶۰‬کیلوگرم، آرلان دوربانوف در ‪ ۷۴‬کیلوگرم و آبک یوسف اف در ‪ ۸۴‬کیلوگرم، از آن جمله اند.

مغول‌ها نیز با یک ترکیب ‪ ۱۰‬نفره از طریق مسکو به ایران می‌آیند که در میان آنها کشتی گیرانی همچون تیمور داواخ بایار، پوروف سوخ باتار، آنوربات پروجاو، نمخ بایار باتسای خان، آنخ بایار بات چولون، نیام انخ سایاخان و گانزوریخ نانداخ ناران از بقیه نام آشناترند.

سرمربی تیم کشتی آزاد مغولستان در سفر به ایران را زوگ داو چین قهرمان بازی‌های آسیایی سال ‪ ۱۹۸۲‬دهلی نو هندوستان در وزن ‪ ۸۲‬کیلوگرم و شکست دهنده محمدحسین محبی کشتی گیر نامدار ایرانی در این بازی ها، برعهده دارد خاطر نشان می‌شود، سی و یکمین دوره مسابقه‌های بین‌المللی کشتی آزاد گرامیداشت دهه فجر جام جهان پهلوان تختی در روزهای ‪ ۶‬تا ‪ ۸‬اسفند ماه آینده در جزیره کیش برگزار خواهد شد.

گزارش: از ناصر انصافی مقدم.


تاریخ: 1389/11/30
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: